Gebouw de Aquaponic systeem - deel 3 van 3


dit is de laatste van drie video's die in detail te beschrijven hoe ik de aquaponic systeem geïnstalleerd in de kas van de geodetische koepel.   Het details hoe de vlot en media op basis bedden groeien zijn geïnstalleerd.

Deze video toont hoe de verschillende bedden groeien zijn ingesteld in de kas van de koepel.  Om te maximaliseren zoveel vloeroppervlak mogelijk, zijn alle bedden op maat vervaardigd.

Er zijn drie media gebaseerde bedden gelegen in het centrum die zijn gevuld met uitgebreide leisteen.  De bedden gebruik Bel steekhevels tot overstroming-en-drain het water dat riolering direct terug in de centrale sump tank.

Langs de omtrek muur zijn er 2 bedden van de media.  Deze bedden zijn hoger ingesteld dan hun naburige vlot gebaseerde bedden en afvoer rechtstreeks in hen.  Deze methode werkt erg goed omdat de media bedden alle de lichamen van het systeem filteren en minimaliseert u de hoeveelheid sedimenten die zich in deze reeks bedden ophopen kunnen.

Ik ben besluiteloos op de laatste twee bedden en kan laten vlotten bedden en interconnect hen met water bruggen, of hebt een (of beide) worden op basis van media bedden.  Dit alles hangt af van de soorten gewassen die ik uiteindelijk besluit om te groeien.

Ik trok een overzicht krijt op de grond dat gehandeld als een sjabloon voor alle bedden.  De frames zijn gemaakt van 1/2 inch zwarte pijp die ik aan elkaar gelast.  Ik ben met behulp van staal omdat het is erg sterk en niet als hout verdraaien, en resistent tegen insecten en verrotting is.

De zijkanten van de bedden zijn 12 inch hoog, die lijken te zijn een goede diepte voor zowel vlot en media groeien.  Vertrek voor een beetje extra ruimte langs naar boven zodat het water en de media niet morsen uit, is de groeiende diepte ongeveer 11 inch.

De bodems hebben ondersteuning accolades afstand tussen elke 12 inch.  Mijn oorspronkelijke plan was om het vlot bedden rechtstreeks op de vloer van de baksteen zitten, maar ik had een kritische ontwerpfout in de koepel... Ik rende de leidingen voor de geothermische uit door middel van de vloer en de bedden zou blokkeren.  Ik moest alle bedden overeind op een baksteen zodat de lucht onder hen passeren kon.

Wanneer het staal koelt af na het lassen, een beetje zwarte verf rustproofing toegepast die de blik een beetje ruimt.

Dit is een van de vlot bedden die ging om geplaatste rechtstreeks op de vloer maar verstoord het verwarmingssysteem.  In plaats daarvan een paar bakstenen als voeten onder het worden geplaatst en het frame is ingesteld op zijn plaats.

Terug in het voorjaar gemalen mijn buurman en ik een bos van de white pines die ik had gesneden naar beneden van de site van de broeikasgassen.  Sommigen van hen worden gesneden op 1 inch dik en worden gebruikt voor het uitlijnen van de bedcombinatie groeien.  Ik legde hen op zijn plaats en laten overhangen over de rand, een snijlijn gemarkeerd, en afgesneden van de overmaat.  Ze liggen mooi en maken een zeer sterke vloerafwerking voor het houden van de liner.

Het media-bed is dezelfde manier gemonteerd maar is ingesteld op stacks extra bakstenen.  De hoogte van de onderkant is hoger dan de bovenkant van het vlot bed zodat het erin afvoeren kan.

Ik kocht een grote rol van EDPM vijver liner.  Het is heel zwaar en moeilijk te werken, maar is moeilijk te doorprikken en UV bestendig is.

De voering heeft betrekking op het hele bed en ik zorgvuldig Zorg ervoor dat het goed is gecentreerd, dus alle van de randen kunnen worden gedrapeerd over de lip van het bed.  Ik ontdekken dat het een stuk makkelijker om te werken met de EDPM als het opwarmt in de zon... zelfs al is het warm op de handen.  Ik blijven gewoon werken in elke hoek om ervoor te zorgen dat er is overvloed van materiaal om te passen in de hoeken.  Als er een kloof tussen het hout en de voering, kon het rekken en uiteindelijk onder het gewicht van de media en het water scheuren.  Ik vond het zeer nuttig om bakstenen aangezet met de voering, zodra ik had het in positie te houden in plaats.

De hoeken kan een beetje lastig.  Zodra ik de voering in plaats, afgesneden ik enkele van de overmaat gemakkelijker te manipuleren.  Vouw ik kon van de hoek van een mooi en schoon. Het is belangrijk om te onthouden om ervoor te zorgen dat de rand van de voering is altijd gonna be over de lip, zodat water niet zal uitlekken!

Ik heb toegevoegd aan de buitenste rand van het bed, een strip om te verankeren van de voering in plaats.  De schroeven gaan door middel van de strip en de voering, en veilig in de zijborden.  De extra voering is afgesneden die voor een schoon uitziende overgang van de voering aan het bed zorgt.

De media bedden hebben bell sifonen in hen.  Ik ben met behulp van een scheidingswand montage via de onderkant van het bed voor de afvoer.  Zodat de voering niet verstrikt wordt omhoog in het gat zag, ik de liner onder een stuk van schroot bestuur sandwich.  Deze planken een nog steeds enigszins vochtig en de saw is oud en versleten buiten dus ik moet houden het zaagsel van het beetje schoonmaken, maar uiteindelijk maak ik mijn weg doorheen.

Na het schoonmaken de debis uit het gebied, de Schotkoppeling past perfect door het gat. Het heeft een rubberring dat de zeehonden tegen de EDPM voering en montage.  Onder het bed heeft het een grote moer die scherpt de montage in te plaatsen.

De standpijp en afvoer lijnen zijn gemaakt van 3/4 inch dunne-muur pijp.  Deze Schotkoppelingen hebben een 1-1/8" schroefdraad montage omdat het is wat ik had in mijn assortiment collectie zodat ze een schroefdraad slip-fit koppeling moeten om het tot de juiste maat.  Ik gebruik een tijdelijke standpijp en vullen het bed groeien om het te testen op lekken.  Ik vul de bedden tot aan de velg te testen voor een slechter geval scenario.  Plus het is een geweldige manier om te controleren om te zien of het bed niveau is en eventuele shims toevoegen aan de benen voor kleine aanpassingen.

Zodra alles ziet er goed uit ik in de bell-sifon en media-guard, en het bed is klaar voor de uitgebreide shale.  Aangezien ik geregistreerd deze video, ik heb het bell sifon ontwerp een beetje veranderd, dus klik op de link om deze details te zien.

Dit soort bell sifon maakt gebruik van een val die helpt om te starten.  De val vergadering is geschroefd in de bodem van de Schotkoppeling en een gedeelte van de pijp is gekoppeld aan de val en uitgebreid om te afwateren in het vlot bed.

De liner voor het vlot bed is geïnstalleerd op dezelfde manier als het media-bed.  Het was eigenlijk werd een beetje gemakkelijker instelt in een groter gebied.  Zodra de voering was geïnstalleerd, ik het bed overstroomd en verwijderd van de tijdelijke bedrijf bakstenen.

Ik ben met behulp van uitgebreide leisteen voor de groeimedia.  Ik geef het enkel een snelle bad te spoelen uit het stof, scherm uit sommige van de kleinere stenen, en elk bed, een emmer tegelijk invullen.  Mij zoals using de shale omdat het ongeveer de helft van het gewicht van de stenen en gemakkelijk op de handen tijdens het graven in het.  Allermeest naar de hoeken worden afgerond die zal het minimaliseren van het risico van het prikken van de liner.

Aangezien de vlot bedden niet vierkante, moest ik komen met een efficiënt ontwerp om de ruimte van het bed te maximaliseren.  Met behulp van vierkante vlotten zou nooit goed passen.  Ontwerp ik een enkele rij vlot die was tapered zodat zij zou "fan uit" in een gebogen patroon wanneer zij werden geplaatst in het bed.  Als de conus werd breder, ik de gaten dichter bij elkaar gebracht.  Voor een volwassen plant, de hoeveelheid ruimte per plant hetzelfde zal zijn, het is gewoon niet een perfect ronde of vierkante gebied.

De zaailingen vertrekt vanuit één kant.  Om de paar weken, een nieuwe batch wordt toegevoegd en de oudere zaailingen overgestapt zal krijgen.  Op het eerste, de breedte van elke reeks is smaller dan de ruimte die de plant nodig hebt, maar als het groeit, overigens een spacer tussen de volwassen planten om hen een beetje meer ruimte.  Door dit te doen, kan ik de nieuwe planten samen compact zonder hen transplantatie van een gecomprimeerde vlot in een normale regelafstand vlot.  Elk bed houdt ongeveer 208 Sla in ongeveer 44 vierkante voet.

Het resterende gebied kan worden gebruikt voor het starten van zaailing.  Momenteel werkt de ruimte goed voor de teelt van kroos.

De vlotten zijn gemaakt van 1" Dow blauw bord schuim.  Ik heb bedacht een sjabloon, zodat elke vlot werd gesneden identiek.  De sjabloon heeft ook gaten die gemarkeerd als de locatie voor elk gat voor de netto cup.  Ik gebruikte een 1-7/8 gat zagen welke zorgt voor een snug passen voor de 2" cups.  Ik vond het snelste boor het gat halverwege, dan klaar bent met het boren van de andere kant.  Dit liet een beetje van de stekker uit te steken, zodat was het makkelijker te verwijderen uit het gat zag.

Ik vul de netto potten met een klein beetje vochtig leisteen en neerzetten in een of twee zaden.  Het vocht maakt de zaden aan de shale, vasthouden zodat ze niet gewoon laten vallen door.  De vlotten duwen rechts over, zodat de nieuwe set kan worden geplaatst aan het begin van het bed.  Zodra de planten oudere en meer ruimte nodig hebt, kunnen de vuller vlotten tussen elke rij worden ingevoegd.  Tot nu toe de sla heeft een goede gezonde wortelsysteem en klaar om te oogsten in een paar weken zal zijn.

Bedankt voor het kijken van deze serie, vergeet niet om deze video en doe mee op onze Facebook-pagina.

Gerelateerde Artikelen

Gebouw de Aquaponic systeem - deel 1 van 3

Gebouw de Aquaponic systeem - deel 1 van 3

hier is de eerste van drie video's over hoe de aquaponic systeem wordt gemonteerd in de geodetische koepel.  Deze eerste video verslagen enkele van de installatie dat werd gedaan tijdens de bouw van de koepel en een algemeen overzicht gegeven van de
Gebouw de Aquaponic systeem - deel 2 van de 3

Gebouw de Aquaponic systeem - deel 2 van de 3

dit is de tweede video in mijn serie over hoe de aquaponic systeem is opgezet in de geodetische koepel.  Het details hoe alle het sanitair wordt gedaan.In deze tweede video, zal ik u tonen hoe u alle resterende loodgieter is geïnstalleerd.  Ik zal be
DIY verticale van de Aquaponic systeem met luchtpomp landbouw

DIY verticale van de Aquaponic systeem met luchtpomp landbouw

Heb een project combineren-Hydrocultuur systeem;-Aqua-cultuur systeem;-Lucht-Lift technologie;Voordelen-Recycleren hergebruik + verminderen van afval (frisdrank flessen) nuttig groeien bedden,-Verticale landbouw regeling dat opslaan voet, afdrukken i
De armen mans aquaponic systeem

De armen mans aquaponic systeem

Dit is een aquaponic systeem dat kan worden gemaakt en in een gemakkelijk te onderhouden en gebouwd voor ongeveer 15 dollar.Stap 1: benodigdheden -eerst en vooral moet u een glazen vis kom (ik heb de mijne uit een thrift shop voor 3 dollar)-Ten tweed
CNC basics (gebouw een cnc machine deel 1)

CNC basics (gebouw een cnc machine deel 1)

Dus wilt u meer weten over het maken van een CNC machine?Of het nu een 3D-printer of een mil of iets dergelijks, dit brengt u door de grondbeginselen een geven u een leuk idee van hoe ze werken, werken en welke u onderdelen moet of kunt kiezen uit.Vu
IoT NFT Aquaponic systeem Controler met WebApp (Intel Edison & Node.js)

IoT NFT Aquaponic systeem Controler met WebApp (Intel Edison & Node.js)

AquaponicsAquaponic combineert aquacultuur (vis groeiende) met hydrocultuur (teelt in water). Vis uitscheiden wordt afgebroken door bacteriën aan nitraat die worden geabsorbeerd door de planten als voedingsstoffen, en plant wortels handeling als een
Lessons Learned While gebouw een nutteloze doos met behulp van een Arduino en een Instructable

Lessons Learned While gebouw een nutteloze doos met behulp van een Arduino en een Instructable

Dus, ik vond een Instructable op de site dat leek vrij goed. U ziet, ik wilde de kracht van een Arduino te lopen van een nutteloze doos. Ik wilde bouwen en programmeren met behulp van de Instructable vond ik op de site. Niet alleen dat, maar ik ging
Halo ODST Armor: Helm - deel 1 van de 5 van ODST Armor Build

Halo ODST Armor: Helm - deel 1 van de 5 van ODST Armor Build

Dit is deel 1 van een 5-delige serie over een volledige ODST Armor die je kunt dragen.HalloZo wilt u werkelijk om dit te doen? Dit is een groot project. Bouwen tijd zullen van enkele maanden tot meer dan een jaar afhankelijk van het niveau van detail
Computer voor RE systemen (deel 1 van 2) (Hardware)

Computer voor RE systemen (deel 1 van 2) (Hardware)

hier zal ik u tonen hoe ik maakte een volledig werkende Mini Desktop computer voor kleine hernieuwbare energiesystemen.Het RE-systeem dat ik van plan te gebruiken zal zijn voornamelijk een 12 Volt systeem met 6 of 8 golfkar accu's, en ik zal moeten e
Het maken van een ARC-lasser - deel 2 van 2

Het maken van een ARC-lasser - deel 2 van 2

hoe te zetten opruiming magnetron onderdelen in een handige machine voor booglassen.  Dit is deel 2 van 2, en richt zich op het elektrische systeem en de finishing touch.Meer projecten op www.thekingofrandom.comVoordat u Bekijk dit, Zorg ervoor dat j
Het maken van een ARC-lasser - deel 1 van 2

Het maken van een ARC-lasser - deel 1 van 2

hoe te zetten opruiming magnetron onderdelen in een handige machine voor booglassen.  Dit is deel 1 van 2, en richt zich op de wijziging van de transformatoren.www.thekingofrandom.comStap 1: Bekijk de Video!Waarschuwing: Stok lassen, en/of de wijzigi
NRF24L01 draadloos toetsenbord gegevens overdracht systeem op basis van Arduino

NRF24L01 draadloos toetsenbord gegevens overdracht systeem op basis van Arduino

ICStation Team u dit draadloze transmissie-systeem op basis van ICStation Mega 2560 en compatibel met Arduino UNO R3 introduceren. Het maakt gebruik van DC5V werkende spanning. Als er iemand op de toetsen te drukken, worden de waarde van de sleutels
Halo ODST Armor: Torso - deel 2 van de 5 van ODST Armor bouwen

Halo ODST Armor: Torso - deel 2 van de 5 van ODST Armor bouwen

dit is deel 2 van een 5-delige serie op het opbouwen van een Halo ODST wapenrusting pak je kunt dragen.Het project is zo groot dat ik besloot dit onder te verdelen in vijf (5) Instructables:1. de helm 2. torso3. armen4. de benen5. wapensOok publiceer
Halo ODST Armor: Arms - deel 3 van 5 van ODST Armor Build

Halo ODST Armor: Arms - deel 3 van 5 van ODST Armor Build

Halo 3 ODST Armor Project.Dit is deel 3 van een 5-delige serie over een volledige ODST Armor die je kunt dragen.Het project is zo groot dat ik besloot dit onder te verdelen in vijf (5) Instructables:1. de helm2. torso 3. armen4. de benen5. wapensOm t