Samenvouwen kunt experimenteren


Hallo YouTubers, en Instructaganders het is natuurlijk ik TrollFaceTheMan hier!

En vandaag ben ik ga om te laten zien hoe je het decimeren van een blikje door spontane contractie van energetische gasvormige moleculen, veroorzaken een geïsoleerde vacuüm in een Container, en waardoor de sfeer druk te Crush het. Dit heet het Experiment kan instorten.

Zo ingewikkeld als het klinkt misschien, is het eerlijk gezegd vrij eenvoudig. De enige dingen die we willen nodig is:

A. Some Aluminium blikjes, niet-retourneerbaar Ones zijn ideaal. Maar hebt u niet alle blikjes leggen rond mij, kunt u meestal gewoon recht lopen aan de rand van de weg, en vinden sommige leggen in sloten. Een trieste waarheid, maar ten minste u kunt doen het experiment en opruimen van sommige liter op hetzelfde moment.

B. enkele keuken Tang, of gewoon iets in het algemeen die u kunt gebruiken om een goede grip op het blik. Uitdagend wil je iets brand bewijs wel.

C. een fatsoenlijke vlam bron, I 'm gonna worden van mijn keuken gas fornuis te gebruiken.

D. en tenslotte gewoon een eenvoudige Bowl van het water, hoe kouder hoe beter.

Oke, dus wat is ons doel hier..? Goed wat we doen is de kan verwarmings-, en waardoor verwarming van de lucht binnenkant van het, wanneer het gasmoleculen worden verhit tot ze prikkelen, waardoor de moleculen te bewegen sneller, dit per ongeluk verhoogt het bedrag van de tijden, en dwingen waarin de moleculen hobbel in elkaar. Samen met alles. Dit is wat we Know als druk.

Dat is waarom zoiets een blikje aërosol, is zo gevaarlijk te verlaten in een plaats van intense hitte. De warmte zorgt ervoor dat de moleculen in het blik te wekken en de druk toeneemt, dit geeft de illusie dat de moleculen meer ruimte in beslag nemen, in werkelijkheid zijn ze precies even groot, maar in plaats van steeds hun bashing in elkaar veel vaker, deze constante kracht betrokken creëert druk die continu naar buiten duwt. Meer warmte, sneller de moleculen verplaatst, meer ze bult in elkaar samen met alles. En de meer druk dat wordt gegenereerd.

Dus is wat we doen in de verwarming van de kan per ongeluk verwarming de lucht binnenkant van het, veroorzakend het om uit te breiden. Maar omdat de top van de kan Open is, de verwarmde lucht kan ontsnappen waardoor het klaren van de druk binnen de kan met de buiten sfeer.

Nu snel wat ik ga doen, is Flip de kan Over Open-Side-Down, en duik het in wat koud water. De resultaten zijn nogal Drastic. Wat is er gebeurd..?

Nou zoals ik al zei, als we de lucht die de moleculen opgewonden die gegenereerd druk verwarmd, maar omdat de kan open was toegestaan het voor de druk te ontsnappen, waardoor een heleboel opgewonden moleculen dreef recht op uit de kan. Waardoor op dat moment de kan hadden aanzienlijk minder verontreinigende gassen moleculen in het Per Square of kubieke duim, dan de buiten sfeer.

Wanneer we omgedraaid het kan in het koude water, ontdaan we plotseling de gasvormige moleculen van een heleboel hun energie. Dat was de energie in de vorm van warmte die het water geabsorbeerd. Toen het water geabsorbeerd die hitte, veroorzaakte de moleculen plotseling traag.

Daarbij, het gas binnen de kan heftig gecontracteerd, wat betekent dat het kan gevormd een vacuüm binnenkant van het, en vanwege deze In-egalisatie druk de buitenkant sfeer vermag druk naar beneden om te proberen en egaliseren van de inwendige druk van blikjes, verplettert dit per ongeluk het.

Nu technisch gezien de lucht niet te verpletteren de kan om de druk te egaliseren, het we Dompel de kan openen in zeer veel water kan worden opgezogen in de kan om het evenwicht van de druk, en het doet enigszins. Maar het water is niet in staat om snel genoeg naar de gas bladeren, dat is waarom de plotselinge leegte te vullen de kan wordt geplet in plaats van enkel het water opzuigen.

Dus nu dat ik heb uitgelegd waarom het is gebeurd, laat het me uitleggen hoe u het kunt doen. Nu ik eerlijk gezegd dacht toen ik deed dit als een jongen die ik kwam met het. Duurde niet lang voor mij om te beseffen dat dit eigenlijk een vrij algemeen wetenschap demonstratie is, en zo veel mensen hebben verschillende manieren om het te doen. Ik laat een link in de beschrijving hieronder hoe kan je dit experiment door te koken wat water in de kan in plaats daarvan. Op die manier is het waarschijnlijk beter voor kleinere vlam bronnen zoals kaarsen.

Maar de manier waarop I 'm gonna tonen deze is met behulp van mijn oorspronkelijke techniek die ik deed als een kind. Dus neem u kunt deze knop ingedrukt boven uw vuur, in mijn geval natuurlijk is een fornuis-top. Probeer en warmte van de blikjes buiten, deze nemen sommige rotatie, maar het is niet al te ingewikkeld om te doen, u zult willen om dit te doen gedurende ongeveer 40 seconden.

Herinner me probeerden om te verwarmen van de lucht in het blikje, dus meer zelfs verwarming helpt om ervoor te zorgen dat we zijn niet de verwarming van de lucht tot het onmiddellijk afkoelen van hebben als het raakt een deel van de kan, dat was niet verwarmd.

Nu op een gegeven moment voordat u klaar bent om Dompel de kan, zorg ervoor dat u houdt de vlam juist in de Opening van de blikjes voor ongeveer 10 seconden, gewoon om ervoor te zorgen de lucht binnen grondig wordt verhit, als u deze extra stap niet nemen uw demonstratie zou kunnen eindigen uitzien als dit in plaats daarvan...

Dus nu dat gebeurd is, snel je kan neem en duik het Opening naar beneden in koud water, en u moeten zien dat het verpletterd door een onzichtbare kracht recht voor uw ogen.

Yikes gek om te denken, dezelfde druk werpt neer op je dit moment. Goede zaak dat onze lichamen zijn vereffend, anders de gemiddelde persoon zou worden verpletterd door meer dan een ton van de atmosferische druk.

Dus nu voor de lol, laten we het nog een keer.

Vergeet niet dat dit een leuke demonstratie om indruk op uw vrienden en familie met, maar zorg ervoor dat je het veilig doet.

Dank jullie hartelijk voor het kijken als u geniet van deze video, vergeet niet om te helpen met het ondersteunen van het kanaal en het maken van nieuwe inhoud door commentaar, geven van een dergelijke, en een abonnement. Bedankt jongens hartelijk voor het kijken en tot ziens!

www.YouTube.com/TrollFaceTheMan

Gerelateerde Artikelen

Bier/frisdrank kunt Thrower

Bier/frisdrank kunt Thrower

De can-flyer is een cool project dat worden met weinig gemaakt kan hulpmiddelen en kost niet veel geld om te maken, hetzij. U neemt uw geknipte kan en gebruiken als een vliegend speelgoed. Ze maken de kunststof degenen van deze. Ik vond de kan throwe
Bouwen van een schoorsteen polyvalente voor uw Pepsi kunt stove

Bouwen van een schoorsteen polyvalente voor uw Pepsi kunt stove

ik heb een aantal druk gebouwd en laminaire flow kan kachels te leren hoe te bouwen ze uit het geheugen en het zegel te vinden van de beste combinatie van brander en inname, formaat jet, kunt typen, type, enz., die zou passen bij mijn behoeften. (Één
Geanimeerde 3D-beelden

Geanimeerde 3D-beelden

Wilt u Maak cool 3D animaties die iedereen kan bekijken met alleen een webbrowser? Met behulp van grafische software, kunt u GIF-animaties (dat wil zeggen, "Graphics Interchange Format," een type afbeeldingsbestand) hebben een 3D-effect zonder k
Vouwen van een hyperbolische paraboloïde

Vouwen van een hyperbolische paraboloïde

Sommigen van u wellicht bekend met het papier vouwen oefeningen die eens aan het Bauhaus, met inbegrip van het ontwerp voor een eenvoudige hyperbolische paraboloïde werden onderwezen. Dit project is een riff op die experimenten met behulp van een ink
Cyclops goudvis

Cyclops goudvis

The Story:na jaren van het verhogen van miljoenen tien cent goudvissen in hun winkels, Petsmart besefte dat ze had een probleem. Na veel te veel generaties van vis en veel te weinig genetische diversiteit begon deze low-cost goudvis te muteren. De gr
Regenboog verse tandpasta

Regenboog verse tandpasta

ROY G. BIV neemt op zelfgemaakte tandpasta... en het is heerlijk!Stap 1: Wat u nodig hebt...Baking SodaPlantaardige glycerineWaterstofperoxidePepermuntolie (of elke gewenste smaak)Voedselkleuring7 kleine kommenTandpasta buis gebruiktNietmachineSchaar
Reuze papier bloemen

Reuze papier bloemen

Bloemen zijn een nietje van vieringen, en wat is er beter dan met gigantische mooie bloemen ter versiering van uw feest of bruiloft locatie? Dit Instructable bevat de bestanden en instructies voor drie verschillende soorten bloemen die kunnen worden
Mini Arcade Machines

Mini Arcade Machines

Mijn zoon heeft gewerkt aan games voor een tijdje nu en we wilden een manier om te pronken ze 's nachts een hack.Ik had een bos van 10 inch VGA touch-screens een tijdje geleden bij enkele automotive projecten die ik bezig was gekocht.Ik had 4 links z
Koeling Vest

Koeling Vest

Als u buiten deze tijd van het jaar werkt, kan de hitte ondraaglijk, zelfs gevaarlijk in een korte tijd krijgen. Dit Vest koeling zal u helpen om "uw koel houden" tijdens het werken buiten.Stap 1: Stap 1: iemand vinden die kan naaien...Allereers
NAT voelde realistische stenen met behulp van een wasmachine

NAT voelde realistische stenen met behulp van een wasmachine

NAT vilten kan lang duren! Dus, toen ik besloot om een rivierbedding uit 100s van natte Gevilte stenen, ontdekte ik dat ik nodig om te stroomlijnen en te versnellen mijn proces van maken. Ik wilde nog steeds al mijn stenen hebben een handgemaakte kwa
Crystal Radio to Go: een draagbare, batterij-minder Crystal-ontvanger in een doos van de Pizza

Crystal Radio to Go: een draagbare, batterij-minder Crystal-ontvanger in een doos van de Pizza

Beleef het plezier van het opbouwen van een van de vroegste soorten uitzending radio-ontvangers! Met het zult u kunnen halen stations zonder gebruik te maken van eventuele batterijen. Zij beroept zich volledig op de elektrische energie die reeds aanw
Skyrim Dragon Priest masker

Skyrim Dragon Priest masker

ooit wilde deel uitmaken van een kwaad, draak cult aanbidden? Ik weet dat ik heb!Als u ooit heeft gespeeld door Skyrim, zal u waarschijnlijk heb gevonden ten minste één van deze maskers tijdens het avontuur. Hoewel er enige onenigheid, een heleboel m
3D verbrand/gesneden houten Minecraft logo

3D verbrand/gesneden houten Minecraft logo

dit is niet voor de volledige beginner, maar iemand met een matige hoeveelheid kennis in meetkunde en power tools en een beetje snijwerk dit in ongeveer 6 uur kan maken.Opmerking: Als u geen hout brandprogramma's, lijst ik een alternatieve methode om
De reus Spirograph

De reus Spirograph

Wat is acht voet over, heeft 90 tanden, en prachtige ontwerpen maakt? Niet een haai met een kunst mate, maar deze gigantische versie van het klassieke Spirograph tekening speelgoed. Krijt is het medium, en straten en trottoirs zijn het canvas.Deze ov