RPiScope: een raspberry pi Microscoop, bouwen van laser gesneden acryl onderdelen


Work in progress. Versie: 29 Nov 2015

Stap 1: Inleiding
Stap 2: Nemen van afbeeldingen & voorbeeldafbeeldingen (neem een kijkje op de vlieg film)
Stap 3: Bouwinstructies
Stap 4: Gereflecteerd licht vs. transillumination microscopie
Stap 5: SVG-bestanden en andere instructies

Introductie

Gebaseerd op de RPI camera en LEGO baksteen gebaseerde Microscoop ik eerdere (A-Raspberry-Pi-camera-based-microscope-built-from-LEGO) had ingediend, heb ik een soortgelijke Microscoop bouwt uit Plexiglas onderdelen gebouwd. Dus nu kan u uw Microscoop zelfs w/o het hebben van een grote LEGO collectie samenstellen. Een ding ontbreekt in dit prototype is de versnelling van de aanpassing van de LEGO-versie.

De maximumresolutie van de Microscoop is ongeveer 5 µm/pixel. Bij hoge resolutie die slechts een klein gebied in de focus en u worden zal zult zien een effect genaamd chromatische abberatie. U kunt deze Microscoop te analyseren van objecten in het bereik van een 20 millimeter tot 5 mm. Dit betekent fruitflies, haren, zout en stof, maar geen individuele cellen, bijvoorbeeld uit bloed of cel cultuur.

Hieronder vindt u een beschrijving van het apparaat en de informatie nodig te bouwen op uw eigen.

De hier gepresenteerde prototype-versie gebouwd op een manier waardoor de makkelijke montage van vooraf geproduceerde onderdelen en latere demontage, zolang lang op de delen worden niet verlijmd. Dit was bedoeld om wijziging en optimalisatie de Microscoop, en de aanpassing voor speciale toepassingen, indien nodig.

Ik ben momenteel bezig met een vereenvoudigde versie die zullen gemakkelijker te monteren en een beetje goedkoper in productie. Bovendien ben ik bezig met betere verlichting en het optimaliseren van de optica. Mijn doel is het ontwerpen van een bouwpakket waardoor een science klasse te bouwen hun eigen Microscoop, tegen kosten (w/o RPi) van << 100 €.

Laat me weten als je zou ook geïnteresseerd in de kit, of alleen de SVG-bestanden en instructies, en geef als het moet worden gebruikt voor educatieve, privé of voor onderzoek of voor commercieel gebruik. Eventuele ideeën voor verbeteringen alsook wat betreft de projecten van de wetenschap, als de tijd vervallen video's van de groeiende kristallen of schimmel, zou welkom zijn.

Onderdelen nodig:
-een Raspberry Pi 2, toetsenbord, muis, monitor of TV
-een WaveShare B-camera (WaveShare B), ik heb de mijne bij Sertronics, Berlijn, Duitsland, en de kabel van de camera van een 50 cm.
-een aantal stukken gesneden uit 3 mm Acrylaat/Plexiglas platen, zoals gedefinieerd door de SVG-bestanden (zie stap 5).
Deze kon om te bestellen bij uw lokale laser snijden dienst, bijvoorbeeld Ponoko in de VS, Formulor in Duitsland of RazorLab in het Verenigd Koninkrijk. Laad gewoon je SVG-bestanden op hun website en bestelling.
-een aantal stukken van 10 x 10 mm Plexiglas balken (in totaal ongeveer 170 cm), bijvoorbeeld op Modulor, Berlijn.
-een aantal Plexiglas stokken/dubles met een diameter van 3 mm en een lengte van ongeveer 8 mm en/of
-lijm voor Plexiglas, als dichloormethaan (omgaan met zorg, het is giftig!) en/of super lijm
-zes 10 mm M2 schroeven en moeren van de tien M2. M1.6 schroeven en moeren beter zou zijn, maar zijn niet zo makkelijk te krijgen.

-voor verlichting: een 1,6 W LED-lamp (12 V), een 9 V blok batterij, kabel en batterij adapter, een kleine switch.

Kosten:
-de WaveShare-B-camera is beschikbaar voor 22 dollar op WaveShare, of voor ongeveer 25€ op de Sertronics.
-de laser gesneden platen kost ongeveer 30€.
-2 m van de 10 x 10 mm Acrylaat balken kosten ongeveer 14 €, bijvoorbeeld bij Modulor, Berlijn
-M2 schroeven en moeren, ongeveer 5 € (Bauhaus, Berlijn), M1.6 x 10 schroeven en moeren: ongeveer 11 € (Conrad.de)
-een Raspberry Pi met de SD-kaart, toetsenbord en muis kost ongeveer 60 - 70 € (in het geval u niet hebt nog).

Basis lay-out:
De Microscoop bestaat uit een grondplaat, een slee lade voor objecten of object bril op wordt geplaatst en een "toren" te houden van de plaat waarop de camera is gemonteerd. Object slee en camera plaat verrijdbaar orthogonale aan elkaar, waardoor de precieze plaatsing van de camera boven het object. Om zich te concentreren op de camera, moet u het doel van de camera handmatig inschakelen. Ik had een LEGO rubber wiel geplaatst bij de doelstelling om een betere greep te krijgen.
Pas de afstand tussen het object en de camera u het object op een dienblad met een bepaalde hoogte kan plaatsen of, voor een permanente oplossing, kan het aanpassen van de lengte van de kolommen van de toren van de camera.

De meeste van de onderdelen kan worden besteld via internet bij laser snijden diensten als Pokono.com, Formulor.de of RazorLab.co.uk en zijn gemaakt van 3 mm Acrylaat/Plexiglas. Ik heb een beschrijving als pdf en de vereiste SVG-bestanden, die zijn gebaseerd op het formulier dat wordt gebruikt door Pokono, Formulor en RazorLab in de plaat van de 181 x 181 mm (P1) bijgevoegd.
Naast deze onderdelen moet u een aantal balken gemaakt van 10 x 10 mm profiel stukken, bij voorkeur van Plexiglas. Je kan ze zelf knippen, maar ik zou adviseren om te vragen van een professionele service.

Als alternatief kan u uw Microscoop van andere materialen, bijvoorbeeld gebouwd uit multiplex en aluminium profielen.

In mijn constructie kan je een groot aantal 3 mm gaten. Ze zijn bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met 8 mm lange 3 mm plexiglas dobels te verbinden de platen met de balken. Hierdoor montage en latere demontage van de onderdelen. Als u van plan bent om de delen aan elkaar worden gelijmd kan (bijvoorbeeld het gebruik van dichloromethylen of super lijm) u elimineren de gaten in de SVG-bestanden, zoals dit ook om kosten te besparen vermindert. De SVG-bestanden kunnen worden gewijzigd met behulp van Inkscape ( www.inkscape.org ) en diverse andere programma's.

Mogelijke verbeteringen:

Een geoptimaliseerde, veel gemakkelijker te monteren versie is in ontwikkeling en zal hier worden gepresenteerd als later.

-zoals camera doelstellingen door andere leveranciers (bijvoorbeeld Visie dimensie) de camera S-mount past, is het mogelijk voor het optimaliseren van de resolutie en/of beeld kwaliteit. In de eerste experimenten 8 mm en 12 mm lenzen werken goed (Zie voorbeeldafbeeldingen) maar wellicht enkele wijzigingen van de microscopen lay-out. Een meer uitgebreide vergelijking kan volgen.

-verlichting, met name voor doorvallend licht microscopie, zal worden geoptimaliseerd.
COB LEDs (verkrijgbaar bij Banggood) zijn zeer klein en sterk, en geven een meer homogene lichte veld.
Ze bleek te zijn een goede oplossing voor weerspiegeld en voor de lichte microscopie van transmissie.

-versnellingen te plaatsen object lade en camera.
De LEGO-versie had een mooie wormwiel voor de camera en een versnelling wiel met getande rek voor de lade van het object. Ik heb ze overgenomen voor de volgende iteratie van de acryl versie (zie stap 5).

-Een aantal delen kan ofwel worden geëlimineerd uit de huidige constructie of repaced met andere, minder dure of gemakkelijker te hanteren van materialen. Daarnaast wordt het proces van de vergadering worden vereenvoudigd.

Wees zo goed verhuren mij weet uw suggestie en ideeën.

Gerelateerde Artikelen

Laser-gesneden acryl sieraden (maken + verkoop)

Laser-gesneden acryl sieraden (maken + verkoop)

een groep van studenten op onze school besloot deel te nemen aan een buitenschoolse activiteit, waarin wij moesten effectief opzetten en leiden van een bedrijf.Deze activiteit wordt uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk door Young Enterprise, de UK's
Een Raspberry Pi PC bouwen voor minder dan $140

Een Raspberry Pi PC bouwen voor minder dan $140

Maak een Raspberry Pi gebaseerde PC met aanvaardbare prestaties tegen een lage prijs.Mijn zoon leert junior high en high school wetenschap. Zijn science lab heeft 6 doorschijnende blauwe iMAC-computers. Volgens Wikipedia, heeft Apple iMac G3s tussen
Gebruik een stofzuiger om te bouwen van uw eigen Skateboard

Gebruik een stofzuiger om te bouwen van uw eigen Skateboard

dit Instructable is een stap voor stap beschrijving van het proces van het opbouwen van een skateboard-dek, die omvat: een buigende mal maken, bouwen van een zak-pers en squishing /cutting multiplex in de vorm van een skateboard. Deze instructies zij
Maken van laser gesneden bathymetrische kaarten

Maken van laser gesneden bathymetrische kaarten

Ik vind dat de beste manier om te leren van dat iets nieuws is om gewoon een project te halen en proberen om erachter te komen hoe om het gedaan te krijgen. Ja, er zullen problemen langs de weg. Via kan je halverwege alleen te realiseren dat u messed
Gipsen van laser gesneden schimmel

Gipsen van laser gesneden schimmel

Hallo mensen,In dit instructable ga ik uit te leggen hoe maak je een gipsen uit een 3D computermodel, met behulp van laser cut-technologie. Ik gebruikte golfkarton om een koel oppervlak. Andere materialen zoals kunststof en hout kunnen ook worden geb
Laser gesneden acryl denk Desk teken

Laser gesneden acryl denk Desk teken

ik heb altijd graag citaat van Thomas J. Watson's "alle problemen van de wereld konden worden opgelost gemakkelijk als mannen waren alleen bereid zijn om te denken" dus ik dacht dat ik zou een laser gesneden acryl Bureau teken met het woord &quo
Het bouwen van een radio control zeilboot van laser gesneden onderdelen.  Ik maakte het op Techshop

Het bouwen van een radio control zeilboot van laser gesneden onderdelen. Ik maakte het op Techshop

dit is een deel 2, de instructable ik schreef over het maken van een radio control zeilboot op Autodesk Inventor.  Dit zal gaan door de stappen van het samen brengen.Deel 1:We zullen met behulp van een koolstofvezel kite staaf voor de mast en gieken.
Hoe maak je een hele drone/Multirotor en camera gimbal met behulp van laser gesneden onderdelen

Hoe maak je een hele drone/Multirotor en camera gimbal met behulp van laser gesneden onderdelen

de foto die u ziet is ontleend aan mijn eerste ooit copter die ik gebouwd in 2 uur, wat ik niet had gezegd was mijn eerste copter gebruikt een laser gesneden frame ontworpen en geproduceerd terwijl in school.Dit verschil tussen deze post en mijn ande
Hoe luidsprekers werken en een inleiding tot het bouwen van een Subwoofer doos

Hoe luidsprekers werken en een inleiding tot het bouwen van een Subwoofer doos

hoffelijkheid gaat naar: www.digispeaker.com voor de foto, digispeaker dank!VOORDAT WE: Ik, voor een, ben zeer open voor opbouwende kritiek maar eventuele opmerkingen die lijken te zijn kwetsend voor anderen en/of dit instructable kan en moet worden
Hack een maaier om te bouwen van je eigen rode hals Trimmer maaier

Hack een maaier om te bouwen van je eigen rode hals Trimmer maaier

A Trimmer maaier is vergelijkbaar met een gewone maaier, maar is veel beter voor het snijden van hoog onkruid.  Een gewone maaier loopt gewoon overheen, duwen ze neer en uit voor de manier van de bladen.  Overwegende dat een snoeischaar maaier omdat
Raspberry Pi 2-Card Case (Laser gesneden)

Raspberry Pi 2-Card Case (Laser gesneden)

Bij het werken op mijn GCSE computer science cursus werk, die betrokken zijn met behulp van framboos Pis ik werd gevraagd om een aanvraag te maken die kan worden laser gesneden uit kaart voor de rest van de klas te gebruiken. Ik vond Dit geval op het
Hoe te verwijderen van laser gesneden onderdelen zonder het verwijderen van de rest van de acryl

Hoe te verwijderen van laser gesneden onderdelen zonder het verwijderen van de rest van de acryl

zeggen u een laser cutter en wilt gebruiken van een hele blad van acryl, zeggen 24 x 18 inch als staat op de Epilog Helix 24 60-watt laser cutters is waarover we beschikken bij Tech Shop in Detroit, Michigan.  Als u sommige stukken van de beginsnelhe
Icecairo van Laser-gesneden Notebook Cover met islamitische patronen

Icecairo van Laser-gesneden Notebook Cover met islamitische patronen

Deze tutorial is post het lasersnijden proces (die ik ben de voorbereiding van een andere tutorial voor), op eenvoudige DIY trucs hoe te monteren deze Kladblok dekken die passen bij verschillende papier maten, kleverige nota's, laptops worden als HER
Hoe maak je een houten Business Card Holder w / Laser-gesneden Logo

Hoe maak je een houten Business Card Holder w / Laser-gesneden Logo

ik vond sommige stukjes hout die bijna de perfecte maat voor een Visitekaartjeshouder waren. Het is bijna Vaderdag, dus dat is wat ze later!** Ik heb gemaakt dit op TechShop in San Francisco **Stap 1: Benodigde materialen u nodig:1. een blok hout--de