Pardule


Pardule (of "Pardulas" meervoudig) is een traditionele Sardijnse zoet; iets als een kleine cheesecake maar licht en luchtig; ze smaken van saffraan, citroen en sinaasappel. Ze zijn niet moeilijk te maken maar duurt wat oefening om te perfectioneren.

Ik leerde hoe te maken van Pardule, terwijl ik aan het doen was een project in Sardinië die traditionele Sardijnse snoep en art installatie opgenomen: http://futurefantasmi.weebly.com/

Pardule is mijn favoriet van al het snoep die ik geleerd vanwege hun delicate aroma's die niet worden overweldigd door de zoetheid.

De ingrediënten die u zult moeten maken van Pardulas zijn:

·         1 kilogram van Ricotta
·         ½ kg bloem
·         300 gram suiker
·         1 gram saffraan
·         16 gram bakpoeder
·         32 gram vanille smaak
·         3 eieren
·         1 eetlepel boter
·         Schil van 1 citroen
·         Schil van 2 sinaasappels
·         Likeur naar smaak (ongeveer 6 eetlepels) – Aquavita of cognac

* 2 dagen vóór het koken, mesh stam de vloeistof uit de ricotta door deze te plaatsen in een fijne zeef boven een kom en dan het plaatsen van een klein bord op de ricotta met een gewicht op het. Gooi de vloeistof die uit de ricotta loopt.
** Gemaakt van schapenmelk ricotta is het beste, maar u kunt Ricotta uit een koe.

Gerelateerde Artikelen

Bianchini

Bianchini

Bianchini zijn een traditionele Sardijnse zoete bijna precies zoals de typische Franse Meringue, maar met een paar zeer bijzondere kenmerken.Ik leerde hoe te maken van Pardule, terwijl ik aan het doen was een project in Sardinië die traditionele Sard