Een Raspberry Pi camera gebaseerde Microscoop met behulp van LEGO onderdelen


Een Raspberry Pi camera gebaseerde Microscoop, gebouwd net van LEGO onderdelen.
Versie: 11 oktober 2015

Inleiding en overzicht

Ikn het begin ik had het idee om het bouwen van een eenvoudige en goedkope microscoop met behulp van een raspberry pi en een picam met een verstelbare lens. Toen ik de camera had ontvangen en de algemene lay-out voor een prototype van een Microscoop had geschetst, besefte ik dat met behulp van lego onderdelen een eenvoudige, snelle, effectieve en goedkope manier om te testen van het concept en wellicht het optimaliseren van de parameters.

In de gepresenteerde versie is het apparaat een gereflecteerde licht Microscoop. Met een lade van het gewijzigde object (niet van legobakstenen) met achtergrondverlichting bleek het mogelijk om te transformeren naar een doorvallend licht Microscoop.

De maximumresolutie is ongeveer 5 µm/pixel bij meer dan 2500 x 1900 pixels. Afbeeldingen in de jpg-, png- of GIF-indeling en hoge resolutie video's in de h264 formaat mag u meenemen.

Ik heb de intentie de basislay-out van de LEGO-scope gebruiken voor de bouw van een apparaat dat kan gemakkelijk samengesteld uit delen van het plexiglas. Ik zal op dit moment hebben niet veel tijd voor dit project. Dus probeer jou gebouwd, en neem uw lay-out aan de Gemeenschap.

Als er zijn een aantal technische verbeteringen of de nieuwe beelden, zal ik een update maken.
Dus als je van zijn project wellicht het de moeite waard om te controleren op nieuws om de paar weken.

Er is een Duitse versie van deze presentatie ook.

Nota van 5 November 2015: Ik heb nu een werkend prototype van een vergelijkbare Microscoop, die is gemaakt met behulp van aangepaste laser gesneden Plexiglas onderdelen. Het wordt gepresenteerd op Instructables evenals (). Have a look of er als je geïnteresseerd. Verzuimt de discussie met uw jonge geitjes over de stenen.

Gebruikte materialen:
-een Raspberry Pi 2 draait op Raspian, met Python en Mathematica geïnstalleerd.
-een LG beeldscherm, een toetsenbord Logitech K400R.
-een WaveShare "model B" Raspberry Pi camera met een verstelbare lens (focus lengte: 6 mm); vier M2 x 10 mm schroeven en acht M2 noten, gebruikt als afstandhouders tussen camera en een 4 x 4 LEGO plaat.
-een beetje van hyperthermoplastic kunststof te lijmen van de camera/schroeven op een LEGO-bord. Standaard hete lijm zal zo goed werken.
-een selectie van LEGO onderdelen vond ik in de kamer van mijn zoon. Niets echt ongebruikelijk, maar een paar onderdelen van LEGO technics als getande racks, tandwielen en wormwiel zijn onderdeel van de constructie.
-een desktop Ledlamp met een zwanenhals voor verlichting.

Technische lay-out:
De Microscoop bestaat uit een frame, welke voert een roerende object lade en een beweegbare plaat met de camera is gekoppeld. Eenvoudige gears gebruiken (niet strikt noodzakelijk, maar handig) de lade van het object en de camera kunnen orthogonale worden verplaatst naar elkaar. Dus u kunt het plaatsen van de camera boven het relevante deel van een object dat werd gelegd op de lade zonder aan te raken.

Beperkingen:
-De Microscoop heeft een resolutie van ongeveer 10-20 µm, d.w.z. je kan hebben kijkt op mieren, fruitvliegjes, haren of stofdeeltjes, maar u zal niet zitten kundig voor zien van afzonderlijke cellen.

-Het in-focus, scherpe gebied van de foto's is niet te groot en meestal beperkt tot een regio in het midden.

-Het beeld van een wit object zullen gelige in het centrum en violet verder buiten. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een artefact van het objectief dat heet "chromatische aberratie".

-Tot nu toe vereist gericht handmatig draaien van de lens. Een rubber wiel rond de lens behuizing geeft een goede grip, maar
soort versnelling zou nuttig zijn om zich te concentreren, en ten slotte automize, in een latere versie te vereenvoudigen.

-Verlichting kan worden geoptimaliseerd, b.v. met gebruikmaking van een cirkel van Adafruit LED of bar en een Ardulino.

-Tot nu toe geen beweging van de z-as, waardoor pas de afstand tussen het object en de camera, ten uitvoer wordt gelegd.

-Gemotoriseerde aanpassingen en afstandsbediening zou leuk zijn, bijvoorbeeld met een Ardulino en sommige (LEGO?) stap motoren.

Alternatieve camera's en lenzen:
Mij zijn geweest using de lenzen van de WaveShare "B" en "F" cameramodellen op een 'B'-camera en chromatische abberatie werd gezien in beide gevallen. Voor hoge resolutie beelden die ik zou aanraden de 'B' versie, maar de "F" versie werkt ook en het komt met IR lampen. Gelieve te laten me weten of u een betere s-mount lens voor dit doel vindt.

Kosten:
-Raspberry Pi 2 met µSD card en case: ongeveer 50€.
-WaveShare framboos cameramodel B (http://www.waveshare.com/catalogsearch/result/?q=camera+b): 22US$, of ongeveer 25 € in Europa. Ik heb de mijne van mijn lokale leverancier (Berlijn) (Waveshare B bij AVC-shop.de).
-Een toetsenbord en muis, een monitor of TV-scherm: deze details van u afhangen. Ik mijn toetsenbord Logitech K400R.
-LEGO: een grote grondplaat, verschillende standaard en een paar LEGO technics onderdelen: de kosten sterk afhankelijk van wat je al thuis hebt. Indien nodig, zijn er leveranciers waar u speciale onderdelen afzonderlijk kunt bestellen.

Voorbeeldafbeeldingen: Bij stap 3 heeft u een verscheidenheid van beelden en video's die zijn genomen met het apparaat vinden.

Software:
Om te controleren de camera en de foto's gebruik ik vaak Pi visie. Ik ben ook met behulp van en kan aanbevelen een python-script ontwikkeld door sixbacon/Bill Grainger (Zie https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?... en een zeer mooie Mathematica script ontwikkeld door "Bob de scheikundige" aka Prof. Robert LeSuer voor zijn "raspiscope" (Zie https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?..., in het origineel, ofwel een in enigszins gewijzigde versie.

Ik heb een specifieke toepassing in gedachten, namelijk ELISpot analyse, en hiervoor hebben ontwikkeld sommige Mathematica scripts voor vernauwing van en isoleren van een circulaire regio van belang, en voor de kwantitatieve en kwalitatieve analyse van de "spots" in deze ROIs. Ik ben van plan om toe te voegen geoptimaliseerde versies van de scripts in het "stap 4" zo snel zoals ik vind ze goed genoeg zijn voor openbaar gebruik.

Referenties:
Ik heb verschillende ideeën van Bobs LEGO gebaseerde "raspiscope"-concept en van André Maia Chagas' FlyPi project. André heeft het bouwen van een zeer complexe Raspi Microscoop met verlichting en temperatuur besturingselementen en andere functies. Hij is met behulp van dezelfde WaveShare camera die ik vervolgens voor mijn project aangenomen. Als u zien wat echt mogelijk is wilt, neem eens een kijkje op de website FlyPi (https://hackaday.io/project/5059-flypi). Ik bedank André voor zijn steun.

Opmerkingen:
-Wees u ervan bewust dat het hier nog werk in uitvoering! Laat het me weten en ideeen voor verbeteringen.
-Ik ben niet een native speaker, dus hints en correcties welkom zijn.

Ik bedank mijn zoon Elias wegens zijn steun aan dit project, met zijn bakstenen en ideeën.

Gerelateerde Artikelen

Hoe te te bevestigen van een LCD backlight vermogen omvormer. Met behulp van een Fujiplus FP - 988D. Voor $0.

Hoe te te bevestigen van een LCD backlight vermogen omvormer. Met behulp van een Fujiplus FP - 988D. Voor $0.

In dit instructible ik begeleidt u stapsgewijs door vaststelling van een dode LCD-achtergrondverlichting power omvormer met behulp van de onderdelen die u hebt. U kunt vertellen als je een dode achtergrondlicht doordat andere mogelijkheden. Selectiev
Hoe maak je een goedkope 16 MHz Arduino oscilloscoop met behulp van Excel en uw computerscherm naar Display

Hoe maak je een goedkope 16 MHz Arduino oscilloscoop met behulp van Excel en uw computerscherm naar Display

Vaak zal een elektronica-hobbyist ontwerpen en bouwen iets alleen te vinden dat het de juiste manier hij of zij zich niet gedraagt. Soms is het probleem in dit soort situaties gerelateerd aan een elektrisch signaal, maar dat spul met de snelheid van
Hoe maak je een film Countdown animatie met behulp van Lego

Hoe maak je een film Countdown animatie met behulp van Lego

ik was het maken van een lego video en ik wilde een countdown zoals in oude films maken, dus ik besloot te maken met behulp van lego dus hier is hoe u kunt doen met behulp van stop-motion animatie.Stap 1: Maken de nummer drie Here's how to get starte
Maak een aangepaste 3D prothetische afdrukbare apparaat met behulp van gegevens uit een CT-scanner

Maak een aangepaste 3D prothetische afdrukbare apparaat met behulp van gegevens uit een CT-scanner

Dit Instructable illustreert hoe maak je een aangepaste 3D prothetische afdrukbare apparaat met behulp van gegevens uit een CT-scanner. In dit geval zal ik het proces voor het maken van een aangepaste luchtpijp stent illustreren. Dit Instructable bev
Hoe een eenvoudige database maken in Excel met behulp van Filters

Hoe een eenvoudige database maken in Excel met behulp van Filters

Lijst van stappen:Stap 1: twee manieren gegevens importeren(1.1) met behulp van kopiëren en plakkenOR(1.2) importeren van gegevens uit een bestandStap 2: uitvoering van de functie zoeken(2.1) instellen van de lookup()-functie(2.2) belangrijk: de gege
Zelf roeren mok met behulp van Lego

Zelf roeren mok met behulp van Lego

ik zag dit zelf roeren mok op YouTube en vervolgens deze vriend stelde me voor aan een stuk van apparatuur van het laboratorium genaamd een magneetroerder. Dus heb ik besloten om een kleine prototype van beide met behulp van Lego stukken.Stap 1: Wat
Een RGB LED door het kleurenspectrum met behulp van een Raspberry Pi 2 en kras cyclus

Een RGB LED door het kleurenspectrum met behulp van een Raspberry Pi 2 en kras cyclus

Bijwerken van notities Thur-25 februari, 2016 : Ik heb het kras-programma verbeterd en herontworpen mijn instructable.Hallo Scratch jongens, met dit project die ik wilde gebruiken als u wilt bladeren een RGB LED door het kleurenspectrum.Er zijn een b
DIY een microscoop met behulp van een groene laserpointer voor onder 20bucks

DIY een microscoop met behulp van een groene laserpointer voor onder 20bucks

Stel je kunt u de kleine bugs die rond in vloeistof hele tijd met een eenvoudige laserpointer kruipen. Het kost je minder dan 20bucks om het te doen. Klinkt interessant? Probeer het uit.Stap 1: Krijgen een groene laserpointer Eerst en vooral moet u e
Androino! Controle van een Arduino vanaf uw Android-apparaat met behulp van een goedkope bluetooth-module.

Androino! Controle van een Arduino vanaf uw Android-apparaat met behulp van een goedkope bluetooth-module.

Dit instructable toont je hoe om te lezen van sensor-waardes van een Arduino met uw Androïde apparaat met behulp van een seriële goedkoop bluetooth-apparaat dat u voor onder $10 op dealextreme of ebay bestellen kunt.In het volgende voorbeeld gebruikt
Maak een super goedkope 3D-printer met behulp van gerecyclede onderdelen

Maak een super goedkope 3D-printer met behulp van gerecyclede onderdelen

nu-een-dag een heleboel mensen praten over 3D printen en de vele dingen die het kan produceren.  Zelfs de Voorzitter praat over het tijdens zijn staat van de Unie adres.  Hoewel het klopt dat sommige van de technologieën in 3D printen nieuw in high-e
Verbinding maken met de Raspberry Pi om te netwerken met behulp van de UART

Verbinding maken met de Raspberry Pi om te netwerken met behulp van de UART

In deze tutorial zal ik u tonen hoe je Raspberry Pi verbinden met het Internet gewoon met behulp van de seriële lijn die toegankelijk is op de GPIO. Dit kan zeer nuttig zijn als er geen andere methode van verbinding beschikbaar, zoals ethernet of wif
MSP430 gebaseerd Chronulator (met behulp van de Launchpad chip)

MSP430 gebaseerd Chronulator (met behulp van de Launchpad chip)

onlangs, ik heb geëxperimenteerd met microcontrollers. Een project dat echt viel mijn oog was de Chronulator op http://www.sharebrained.com. Texas Instruments uitgebracht op hetzelfde moment, de experimentator kit genaamd de Launchpad voor de uitstek
Maken van een Stop-motion-video stomme Film met behulp van Powerpoint

Maken van een Stop-motion-video stomme Film met behulp van Powerpoint

ESL niveau: Low-MidDit instructable is gemaakt voor mijn Chinese ESL Low-Mid Engelse school middenstand.Het is het laatste deel van een project 4 deel:1) het creëren van een dialoog tussen twee mensen over een onderwerp de leraar heeft gekozen;2) ove
Zelfgemaakte robotarm met behulp van standaard onderdelen met behulp van de Arduino en een Processing GUI

Zelfgemaakte robotarm met behulp van standaard onderdelen met behulp van de Arduino en een Processing GUI

Ik onlangs met pensioen en werd een van de dingen die ik mezelf beloofde dat als ik met pensioen I was going to voltooien van alle projecten had ik rondrennen in mijn hoofd sinds ik een tiener was. Dat is ongeveer 50 jaar of zo van projecten. In die