Shapeoko 2, Arduino UNO R3, grbl 9g, 8 bit Laser Diode foto graveren


Mij en mijn zoon ontwikkelde uitgevonden/een nieuw concept van de "On-The Fly" 8 bit Diode Laser graveren foto's meer dan twee jaar geleden. Met dit concept, de Laser Diode nooit uitgeschakeld door de hele foto gravure proces. Het verschilt gewoon de macht omhoog en omlaag om het beeld en de arcering op het gegraveerde materiaal produceren. We hebben een lange weg kwam omdat die dagen aan het begin van onze experimenten en hier is de instructies van onze laatste build op een Shapeoko-2.

Foto's kunnen nu worden gegraveerd op verschillende materialen met behulp van een variabele intensiteit gecontroleerd Laser Diode om 8 bit arcering. De materialen die we hebben getest met succes tot nu toe is, hout, wit gebeitst hout, wit geschilderd wit kunstenaar doek, aluminium, spiegels en wit leer. Witte materialen geeft ons de beste 8 bits grijstinten en op spiegels krijgen we eigenlijk grijstinten tussen wit en zilver of de reflectie. De spiegel geeft ons ook een lithophane effect met sommige achtergrondverlichting, maar ziet er zeer goed zonder achtergrondverlichting ook.

De foto van de standaard laser gravure proces voorafgaand aan onze ontwikkeling moest TTL moduleren (puls) het materiaal met verbrande plekken/stippen met behulp van een gerasterde zwart / wit beeld te krijgen van de toespeling van grijstinten.

Commerciële CO2 laser gravure machines zijn nog steeds gebruikt vandaag deze old school-methode te graveren foto's. Hoger einde CO2 gravure machines gebruik 256 (8 bit) afzonderlijke macht niveaus naar 3D graveren. Met de buitensporige laser kracht van deze machines is het als een olifant in een porseleinkast te kunnen implementeren onze 8 bit foto gravure proces met succes als bij gebruik van een aanzienlijk lager wattage laserdiode.

Sinds onze ontwikkeling van dit concept, heeft vele hobbyist, beleidsmakers en ondernemingen volgde onze progressie en dit zeer uniek proces toegepast op daar eigen CNC machines te graveren 8 bit grijswaarde afbeeldingen/foto's met behulp van een Laser Diode. Twee van hen zijn hier en hier te vinden op Instructables, een zeer succesvolle campagne op KickStarter, en velehobbyist over de hele wereld die gebruikmaken van onze zeer uniek 8 bit gravure proces. Meer voorbeelden van onze Laser Diode gravures kunnen worden gezien hier met behulp van dit concept.

Deze methode van gevarieerde intensiteit uit een laserdiode vereist een goede "Beeld aan Gcode"-programma, een Computer Numerical Controlled (CNC) machine, motorcontroller, MA3 Absolute magnetische schacht Encoder of een DAC, gevarieerde modulatie laserdiode stuurprogramma en een Laser Diode in het bereik van 1W-5W te doen van de 8 bit arcering op de materialen. Wij verkiezen een 445nm golflengte Laser Diode en degene die we in dit project gebruikten heeft een maximum uitgangsvermogen van 2.5W.

Met de jaren van experimenteren op verschillende CNC machines met bal schroeven, lineaire manieren, stepper & servomotoren en controller-software, besloten hebben we om te experimenteren met een stepper riemaandrijving Shapeoko 2 gerund door een Arduino UNO R3 ditmaal.

Wij zijn de tweede eigenaars van deze 2 Shapeoko en onze goede vriend John Champlain gekocht nieuw van inventables. Dit is de werkelijke machine die hij voor de ontwikkeling van onze grbl gerelateerde gebruikt gravure van softwareprogramma's. John maakt gebruik van een elektronische 8 bit DAC circuit hij ontworpen en gebouwd voor het variëren van de spanning van de modulatie voor de laserdiode driver voor gevarieerde intensiteit laserdiode controle. Zijn DAC neemt de output van de stap & richting poorten van een breakout board of de pinnen op een Arduino UNO en converteert deze naar een 0-5 DC spanning van as bewegingen in de Gcode en de uitgangen aan de variabele modulatie ingang op de Laser-stuurprogramma.

John is de eerste succes met behulp van onze gevarieerde intensiteit gecontroleerd laserdiode concept met grbl en een Arduino UNO. De Arduino UNO R3 die wij op deze build gebruiken was gekocht door John van Radio Shack en verscheept naar ons voor onze testen en experimenteren.

We gebruikten de voorraad 3 as v5 grbl schild , dat kwam met de Shapeoko 2, de UNO is geflitst met grbl 9 g, ons imago Gcode raster gravure programma PicLaser Lite, onze PicEdit Lite beeld het uitgeven programma's en onze PicSender om de streaming van de grote rasterbestanden met gcode aan de Arduino & grbl. We gebruiken ook onze PicSet -programma snel overstappen op verschillende grbl instellingen afhankelijk van wat voor soort Laser Diode foto graveren wij uitvoert.

Deze vier uitstekende software programma's werden geschreven door onze zeer goede vriend, John Champlain voor de Arduino grbl gecontroleerd CNC machines gravure en PicLaser Lite heeft de optie om het genereren van Gcode voor andere CNC controllers ook. John is ook de auteur van onze volledige aanbevolen "Beeld aan Gcode"-programma PicEngrave Pro 5 + Laser.

Wij zijn echt verbaasd van de prestaties en uitstekende resultaten die we bereiken met onze Laser Diode foto gravure van experimenten met behulp van de Shapeoko 2 kunnen, bestuurd door een Arduino UNO.

Enkele wijzigingen aan de Shapeoko 2 en toe te wijzen van experimenteren met de instellingen was nodig om alles precies goed afgestemd en hier is onze instructies hoe konden we bereikt succes. Wij geven de voorkeur aan de "Standaard grbl 9 g" want er zijn zoveel variaties/takken van grbl daar die niet zo succesvol voor deze toepassing werken kan.

Een speciale dank gaat uit naar Sonny Jeon (chamnit) ook voor zijn toewijding en uitstekende werk op grbl om deze alle mogelijke controle op onze Shapeoko 2 CNC machine soepel. De X-Loader gebruiken we voor het opvlammen van zijn grbl 9 g aan de Arduino UNO.

Nadat we klaar met dit project, hebben we onze Shapeoko 2 over gewijzigd in een J-Tech fotonica lasersysteem en begon met behulp van Andy's PWM LaserMode grbl om te controleren en we worden steeds uitstekende resultaten. Details hiervan kunnen worden gezien hier. .

Stappen:

 • Stap 1: Wijzigingen in de Shapeoko van tabel
 • Stap 2: Toevoegen van een MA3 magnetische schacht Encoder aan de Z-as
 • Stap 3: Wijzigen riemen en riemschijven op de X- en Y-as
 • Stap 4: Het toevoegen van een laserdiode aan de Shapeoko
 • Stap 5: Bedrading de onderdelen en instellingen van de Amp van laserdiode
 • Stap 6: Instellen van de grbl 9g, grbl Shield & scherpstellen van de Lens
 • Stap 7: Onze Software-instellingen voor 8 bit Laser Diode foto graveren
 • Stap 8: Het opzetten van de Shapeoko voor Laser Diode foto graveren
 • Stap 9: 8 bits Laser Diode foto graveren
 • Stap 10: 1 bit TTL (pulserend) Laser Diode foto graveren
 • Stap 11: 8-bit Laser Diode foto graveren op wit kunstenaar doek
 • Stap 12: 3D laserdiode foto graveren met arcering
 • Stap 13: Credits

Gerelateerde Artikelen

Hoe te uploaden codes naar Lilypad Arduino zonder FTDI met behulp van Arduino Uno

Hoe te uploaden codes naar Lilypad Arduino zonder FTDI met behulp van Arduino Uno

Vandaag, ga ik te laten zien waarmee ik had een probleem met mijn FTDI module terwijl ik probeer te uploaden - op de Arduino IDE ontworpen - codes van mijn computer aan Lilypad Arduino Atmega328 bestuur.Eigenlijk moet u uw FTDI modules zoals gebruike
Zelfgemaakte CNC frezen machine v2 - arduino uno GRBL

Zelfgemaakte CNC frezen machine v2 - arduino uno GRBL

Hier wilde ik mijn tweede cnc freesbank te presenteren. Op dit moment is het klaar 1 as met controle arduino GRBL. Uiteindelijk, I 'm gonna toevoegen dat meer stappen gebouwd mijn machine in de volgorde van hun creatie. Het doel van dit project is om
Miltuino V.05 - Headless CNC 6 eixos (3 + 3) com firmware Grbl, LCD 16 x 2, toetsenbord 3 x 4, SDcard e 3 Arduino UNO

Miltuino V.05 - Headless CNC 6 eixos (3 + 3) com firmware Grbl, LCD 16 x 2, toetsenbord 3 x 4, SDcard e 3 Arduino UNO

In de vergadering werden alle conflicten tussen de poorten die worden gebruikt, werkt perfect opgelost.Ik ben het optimaliseren van de code voor alle geïntegreerde functies kunnen worden toegepast op de Arduino UNO.Ik wil in de toekomst gebruik Ardui
Glas van computers op basis van Arduino Uno

Glas van computers op basis van Arduino Uno

Aan mijn meesters graduate project ("Gowing Computers, aansluiten van organen, knippen het snoer") van Konstfack College van kunstnijverheid en Design (keramiek en glas/CRAFT) heb ik gemaakt 3 glazen computers op basis van de specificaties van d
Ambilight systeem voor elke input aangesloten op uw TV. WS2812B Arduino UNO Raspberry Pi

Ambilight systeem voor elke input aangesloten op uw TV. WS2812B Arduino UNO Raspberry Pi

Ik heb altijd al wilde ambilight toevoegen aan mijn TV. Het ziet er zo cool! Ik eindelijk deed en ik was niet teleurgesteld!Ik heb veel video's en veel tutorials over het maken van een Ambilight-systeem voor uw TV, maar ik heb nooit gevonden een voll
DIY - Hoe te gebruiken de Arduino Uno voor het verzenden van een E-mail, SMS en maken een stem bellen

DIY - Hoe te gebruiken de Arduino Uno voor het verzenden van een E-mail, SMS en maken een stem bellen

Wonder op welke manier voor het verzenden van e-mails via uw Arduino Uno? Maak je niet druk... Deze video tutorial zal verlichten u over het proces stap voor stap aan e-mails, SMS-berichten versturen, evenals stem bellen met behulp van de 3G/GPRS-shi
Verbind uw Raspberry Pi en Arduino Uno!

Verbind uw Raspberry Pi en Arduino Uno!

Zowel de Raspberry Pi en Arduino Uno zijn zeer krachtige apparaten, goed op verschillende dingen. De Arduino boards Arduino boards zijn geweldig lezing in- en uitgangen van diverse verschillende dingen. De Raspberry Pi is in feite een mini, open-sour
Ultrasone afstandsmeter met LCD-scherm van Arduino UNO

Ultrasone afstandsmeter met LCD-scherm van Arduino UNO

In deze tutorial gaan we zien een ander gebruik van de HC-SR04 ultrasone module. In deze module wordt vaak gebruikt op robots en speelgoedauto's te vinden van belemmeringen, maar het kan worden gebruikt voor het meten van afstanden ook.Afstanden geme
ARDUINO UNO LED kubus dansen lichten

ARDUINO UNO LED kubus dansen lichten

laat zien hoe maak je dansende lichten LED kubus met behulp van de arduino uno.Voor dit project arduino uno is must en 64 LED's u nodig hebt voor uw kleurkeuze.Ik heb blauwe LED's gebruikt voor dit project.U wilt alle soldeer 64 leidde de laag voor l
Arduino Uno DHT11 LCD weerstation DIY

Arduino Uno DHT11 LCD weerstation DIY

Dit DYI is over hoe te maken van uw weerstation met behulp van de Arduino Uno, DHT11 temperatuur en vochtigheid sensor, LCD DFRobot 2 x 16 scherm met toetsenbord. Meestal kan je Arduino, DHT11 en LCD afzonderlijk en sindsdien elk apparaat hs is het e
Verbinden met Blynk met behulp van ESP8266 als Arduino Uno wifi schild (alleen Mac)

Verbinden met Blynk met behulp van ESP8266 als Arduino Uno wifi schild (alleen Mac)

Dit is een leerprogramma om u te tonen hoe u verbinding met Blynk met behulp van een ESP8266 - 01 als een Arduino Uno wifi schild. Deze tutorial is zeer gedetailleerd om te helpen die erg nieuw voor dit spul zijn.-Benodigde hardware:Arduino UnoMale n
Extreme Ambilight systeem met behulp van [ws2801 + arduino uno]

Extreme Ambilight systeem met behulp van [ws2801 + arduino uno]

de kleuren in werkelijkheid zijn 99% waar werden de blanken in deze video meer paarse sinds im opname met behulp van mijn iphone :DDus, hier is het jongens, de ultieme ambilight-kloon die u kunt maken.wat we proberen te bereiken is het scannen van de
Arduino Uno - passieve infrarood (PIR)

Arduino Uno - passieve infrarood (PIR)

Hallo iedereen...Ik heb geprobeerd om meer Instructables als de tijd het toelaat.In dit Instructable gaan we aan de draad van een passieve infrarood (PIR) sensor aan onze Arduino Uno in de hoop een manier om te detecteren verkeer van een toekomstig h
Arduino Uno - vlamsensor

Arduino Uno - vlamsensor

In dit Instructable, ik laten zien hoe ik bedraad, geprogrammeerd, en een vlamsensor OSEPP met mijn Arudino Uno bekijken.Dit kleine apparaat gaat komen handig met mijn toekomstige doelstellingen in de automatisering, evenals sommige netjes rond het h