SCR (Silicon-Controlled Rectifie)


als van een SCR poort wordt gelaten drijvende (losgekoppeld), het gedraagt zich precies als een Shockley diode. Het kan worden vergrendeld door breakover spanning of bij overschrijding van de kritische tarief van toeneming van de spanning tussen de anode en kathode, net als bij de Shockley diode. Dropout is bereikt doordat huidige totdat een of beide interne transistoren cutoff modus, ook als de diode Shockley vallen. Echter, omdat de RD Session Host poort maakt rechtstreeks verbinding met de basis van de lagere transistor, het kan worden gebruikt als een alternatief middel om in te haken op de gemeenschappelijke dienst. Door het toepassen van een kleine spanning tussen de poort en de kathode, zullen de lagere transistor worden gedwongen op door de resulterende base stroom, waardoor de bovenste transistor uit te voeren, die vervolgens de lagere transistor base met stroom levert zodat het niet langer hoeft te worden geactiveerd door een poort spanning. De benodigde poort huidige tot klink-up, natuurlijk, zullen veel lager dan de stroom door de SCR uit de kathode naar de anode, zodat de SCR het bereiken van een zekere mate van versterking.

Deze methode voor het beveiligen van SCR geleiding heet triggering, en het is veruit de meest voorkomende manier dat SCRs zijn vergrendeld in de praktijk. In feite, zijn SCRs meestal zo gekozen dat hun breakover spanning ver buiten de grootste spanning verwacht is worden ervaren uit het stopcontact, zodat het alleen door een puls van de opzettelijke spanning toegepast op de poort kan worden ingeschakeld.

Dient te worden opgemerkt dat SCRs kunnen soms worden uitgeschakeld door direct kortsluiting hun poort en kathode terminals samen, of door "reverse-triggering" de poort met een negatieve spanning (verwijzing naar de kathode), zodat de lagere transistor is gedwongen cutoff. Ik zeg dat dit is "soms" mogelijk, omdat het gaat om alle van de bovenste transistor verzamelaar huidige langs de lagere transistor base rangeren. Deze stroom kan zijn aanzienlijk, waardoor geactiveerde uitschakeling van een SCR moeilijk op zijn best. Een variatie op de SCR, wel een Gate-Turn-Off thyristor, GTO, maakt deze taak gemakkelijker. Maar zelfs met een GTO, de huidige poort vereist voor zwenking op vandoor kan maar liefst 20% van de anode ("load") huidige! De schematische symbool voor een GTO is afgebeeld in figuur 1.

De Gate Turn-Off thyristor (GTO)

SCRs en GTOs delen de zelfde equivalent schema's (twee transistoren aangesloten in een positieve-feedback-mode), de enige verschillen die wordt ontworpen om te verlenen de NPN-transistor een grotere β dan de PNP Constructiedetails. Hierdoor is een kleiner gate huidige (forward of reverse) uit te oefenen op een grotere mate van controle over de geleiding van de kathode naar de anode, met de PNP transistor vergrendeld staat meer afhankelijk is van de de NPN dan omgekeerd. De thyristor Gate-Turn-Off is ook bekend onder de naam van Gate-Controlled Switch, of GCS.

Een rudimentaire test van SCR functie, of ten minste terminal identificatie, kan worden uitgevoerd met een ohmmeter. Omdat de interne verbinding tussen de poort en de kathode een één PN-aansluiting is, moet een meter aangeven continuïteit tussen deze terminals met de rode test leiden op de poort en de zwarte test leiden op de kathode als deze (fig 2)

Rudimentaire test voor SCR

Alle andere continuïteit en metingen op een SCR zal tonen "open" ("OL" op sommige digitale multimeter displays). Duidelijk moet zijn dat deze test zeer ruw is en geen een veelomvattende beoordeling gegeven van de gemeenschappelijke dienst vormt. Het is mogelijk voor een SCR aan goede ohmmeter indicaties geven en nog steeds defect. Uiteindelijk, de enige manier om te testen een SCR is om het te onderwerpen aan een lading stroom.

Als u een multimeter met een "diode check" functie gebruikt, wordt de poort-naar-kathode junction spanningsaanduiding krijg je kan of mogelijk niet overeen met wat wordt verwacht van een silicium PN junction (ongeveer 0,7 volt). In sommige gevallen zult u een veel lagere spanning van de kruising lezen: slechts honderdsten van een volt. Dit is te wijten aan een interne weerstand aangesloten tussen de poort en de kathode opgenomen in sommige SCRs. Deze weerstand is toegevoegd om te maken de SCR minder gevoelig voor valse triggering door valse spanningspieken, vanaf circuit "ruis" of statische elektrische ontlading. Met andere woorden, vereist hebben een weerstand die verbonden via het kruispunt poort-kathode dat een activerende signaal (aanzienlijke huidig) worden toegepast om de klink van de gemeenschappelijke dienst. Deze functie wordt vaak aangetroffen in grotere SCRs, niet op kleine SCRs. Houd in gedachten dat een SCR met een interne weerstand tussen de poort en kathode aangesloten continuïteit in beide richtingen tussen deze twee terminals wordt aangegeven: (figuur 3)

SCR testen circuit

Bedieningsrichting, de normaal-open "op" drukknop switch verbindt de poort naar de anode, huidige van de negatieve aansluitklem van de accu, waardoor via de kathode-gate PN kruising, door middel van de schakelaar, door middel van de weerstand van de belasting, en terug naar de batterij. Deze huidige poort moet dwingen de SCR vergrendeling op, waardoor het huidige te gaan rechtstreeks van kathode naar de anode zonder verdere triggering door de poort. Wanneer de "on" drukknop wordt vrijgegeven, moet de lading energiek blijven.

Duwen de verbreekcontact, normaal gesloten "uit" drukknop schakelaar breekt het circuit, dwingen huidige via de SCR te stoppen, aldus te forceren (low-current dropout) uitschakelen.

Als de SCR mislukt om te haken, kan het probleem worden met de belasting en niet de gemeenschappelijke dienst. Een bepaald minimumbedrag van lading huidige is vereist om te houden dat de SCR vergrendeld in de stand "aan". Deze huidige minimumniveau heet het bedrijf voor het huidige. Een lading met teveel een weerstandswaarde mag niet voldoende stroom om het houden van een SCR vergrendeld als poort huidige ophoudt, waardoor de valse indruk van een slechte (unlatchable) SCR in het test-circuit trekken. Houden van de huidige waarden voor verschillende SCRs moet openstaan van de fabrikanten. Typische die huidige waarden variëren van 1 milliamp tot 50 milliampère of meer voor grotere eenheden.

Voor de proef moet allesomvattende, moet meer dan de activerende actie worden getest. De voorwaartse breakover spanning limiet van de SCR kon worden getest door het verhogen van de voedingsspanning DC (met geen drukknoppen bediend) tot de SCR klinken allemaal op zijn eigen. Let op dat een breakover-test zeer hoge spanning wellicht: veel macht SCRs hebben breakover spanning ratings van 600 volt of meer! Ook, als een puls spanning generator beschikbaar is, de kritische tarief van toeneming van de spanning voor de SCR kon worden getest op dezelfde manier: behoudens het pulserende voedingsspanningen van verschillende V/tijdloon zonder drukknop Switches bediend en zie wanneer het zakken.

In deze eenvoudige vorm, het SCR test circuit zou volstaan als een start/stop controle circuit voor een gelijkstroommotor, lamp, of andere praktische belasting: (figuur 5)

DC motor start/stop bedieningscircuit

Een ander praktisch nut voor de SCR in een DC-circuit is als breekijzer apparaat voor overspanningsbeveiliging. Een circuit "de Koevoet" bestaat uit een SCR geplaatst in parallel met de output van een DC power supply, voor het plaatsen van een directe kortsluiting op de output van dat aanbod om te voorkomen dat buitensporige spanning van het bereiken van de belasting. Schade aan de SCR en macht levering wordt verhinderd door het oordeelkundig plaatsen van een zekering of aanzienlijke reeks weerstand voorafgaand aan de SCR te beperken kortsluitstroom: (figuur 6)

Gerelateerde Artikelen

Doe het zelf Lab Ware

Doe het zelf Lab Ware

deze DIY lab ware Instructable werd geschreven voor Tekla Labs, waarvan "missie is tot de emancipatie van wetenschappers over de hele wereld om te bouwen van de infrastructuur voor hun eigen onderzoek." Deze DIY lab ware zijn uit een groot aanta
SCR Tester van een zaklamp

SCR Tester van een zaklamp

ik ontwerpen en testen hoogvermogen-apparatuur die gebruikmaakt van grote SCRs (silicon gecontroleerd gelijkrichters). Soms zal een gaan.  Ik gebruik 6 in een configuratie met drie fase brug en als men uitgaat, zijn moeilijk te vinden waarbij ze alle
Bouwen van een controleerbare koffie Roaster van een lucht Popcorn Popper

Bouwen van een controleerbare koffie Roaster van een lucht Popcorn Popper

ik heb een passie voor koffie.  Ik heb ook een passie voor elektrotechniek.  Waarom niet combineren?Dit Instructable beschrijft hoe ik een hete lucht popcorn popper omgezet in een volledig beheersbare koffie brander!  Volg deze instructies om opnieuw
Een temperatuur gecontroleerde laboratorium kachel

Een temperatuur gecontroleerde laboratorium kachel

EEN TEMPERATUUR GECONTROLEERDE LABORATORIUM KACHELHet apparaat zoals beschreven is een elektrisch verwarmde lucht bad met regelbare kracht input en temperatuur verordening via een PID digitale temperatuur controle. Het is geschikt voor gebruik als ee
50 cyclus GENERATOR

50 cyclus GENERATOR

hier ziet u een grote Dynamo 50 cyclus AC-stroom wordt voorzien, en is as aangedreven door een 60 cyclus motor.Genoemd een Motor Generator gebruikt om te testen van de apparatuur die ik af en toe voor Engeland, Europa en Australië ontworpen.Stap 1: M
Coil Gun simulatie met femm4.2

Coil Gun simulatie met femm4.2

Dit instructable is over de simulatie van een lineaire versneller voor slakken, alias "coil gun", die bestaat uit een spoel die als een elektromagneet voor slakken, een condensator als energiebron en een elektronische schakelaar zoals een SCR of
Compatibele nephand met sensomotorische controle en sensorische Feedback voor bovenste extremiteit Amputees

Compatibele nephand met sensomotorische controle en sensorische Feedback voor bovenste extremiteit Amputees

Het hoofddoel van dit project is het verstrekken van een zeer functionele en goedkope nephand voor mensen met amputaties hieronder-elleboogHoewel veel van de state-of-the-art protheses zijn ontwikkeld, nog steeds wordt het druk voor amputaties wonen
Remote Controlled venster Lifter door Steve M. Potter "WindowMoto"

Remote Controlled venster Lifter door Steve M. Potter "WindowMoto"

hebt u een venster dat u eenvoudig openen en sluiten willen zou, maar het kan niet gemakkelijk? Hier is een eenvoudige en effectieve apparaat voor motorizing uw venster met behulp van een draadloze boormachine als de motor en de controller. Dit is ee
Draadloze Phone Remote-Controlled LED Strips: RasPi w / Fadecandy stuurprogramma w / WS2811/WS2812 adresseerbare LED Strips w / TouchOSC Smartphone App w / Iphone of Droid

Draadloze Phone Remote-Controlled LED Strips: RasPi w / Fadecandy stuurprogramma w / WS2811/WS2812 adresseerbare LED Strips w / TouchOSC Smartphone App w / Iphone of Droid

Hier gaat een steeds meer uitgebreide ontwerpdocumentatie overzicht van mijn nieuwste project. Hieronder is een video die ik heb geupload tonen bepaalde functionaliteit:Het oorspronkelijke idee progressie ging ongeveer als volgt:Adresseerbaar LED str
Convertir controle NES retro een USB

Convertir controle NES retro een USB

Hola InventoresNl esta ocasión les voy een mostrar como modificar VN viejo bepalen de NES para que zee USB y poder usarlo nl nuestra computadora para jugar esos hermosos juegos RetroStap 1: materiaal El materiële que requerimos para este instructable
R/C Controlled Switch voor Drones

R/C Controlled Switch voor Drones

Hoewel er veel goede circuits beschikbaar op het internet voor soortgelijke projecten zijn, had ik een specifiek probleem op te lossen. Allermeest naar de circuits beschikbaar schakelt hun uitgangen op mid stick positie (50%). Mijn alle drones gebrui
Kleur LED cyber pak! (extra instructables voor NES Powerglove control, Live Audio EQ, enz. te volgen!)

Kleur LED cyber pak! (extra instructables voor NES Powerglove control, Live Audio EQ, enz. te volgen!)

** LVL1 Hackerspace verdienste voor het starten van mij de weg van LED obsessie en verstrekken van verbindingen aan sommige mensen die geweldig middelen over de jaren www.lvl1.org zijn **Ik kon niet weerstaan een instructable voor een wedstrijd "Make
Fridgecubator! (Ook wel bekend als goedkoop en consistente temp controle op een dubbeltje)

Fridgecubator! (Ook wel bekend als goedkoop en consistente temp controle op een dubbeltje)

Hey!Dus, ik ben een grote lurker hier, en dit is mijn eerste post!Ik figuur dat het zou juiste zodat jullie mijn lab, gelet op de naam van de wedstrijd die ik ben het invoeren van ditHier is een foto van de ingang van mijn lab! (nevermind die kloof e
ADS-B Real-time flight tracker en controle apparaat met behulp van Intel Edison

ADS-B Real-time flight tracker en controle apparaat met behulp van Intel Edison

Automatische afhankelijk Surveillance-Broadcast (ADS-B) is een nauwkeurige satelliet-gebaseerd systeem voor toezicht. ADS-B maakt gebruik van GPS-technologie om te bepalen van de locatie van een vliegtuig, luchtsnelheid en andere gegevens, en zendt d