Mead Making


Mead!
Een oude drank gemaakt door de fermentatie van honing en water.

Deze eenvoudige Instructable is bedoeld om te helpen de beginner mead maker en is niet bedoeld als een volledige bespreking van de biochemie, echter ik een meer grondige bieden kan lopen in een toekomstig stuk. Mead heeft een heleboel varianten, dus dingen vrij om simpel te houden, heb ik gekozen om te beginnen met een Metheglin, oftewel een mead waarin sommige kruiden en specerijen. Als je wilt om een traditionele zak mead of snelle mead, de kruiden en specerijen weglaat.

De ingrediënten in afbeelding 1 zijn allen die u zult moeten maken een fijne mead. Apparatuur is niet afgebeeld hier zijn: gezuiverd water, een cilinder van bemonstering, pH strips, hydrometer, een schoon gaas splatter bewaker, trechters, kokend schepen, sluizen, buizen, luchtsluis, primaire en secundaire fermentoren endeldarm. Moet je ook zelf een Vinebrite filter.

Starters:
1. alle apparatuur grondig reinigen. Dit vereist meer dan alleen maar het doornemen van de vaatwasser. Ik beveel het verwerven van sommige OneStep of Starsan om ervoor te zorgen dat je echt hebt gedaan een goede baan, steriliseren van uw apparatuur. (Het oude adagium van de microbiologie is dat er geen als een beetje steriel bestaat. Aangezien u niet werkt in een klasse 100 bioproduction suite, het schoner kunt u er, hoe beter.)

2. Zorg ervoor dat u hebt voldoende uitgangsmateriaal. Uitschrijven uw recept in uw notitieblok. Niets is meer frustrerend dan moetend uitgeput terug naar de winkel als je knie diep in dit recept.

3. veiligheid. Een goede schort en een set van keuken wanten en handschoenen zijn van vitaal belang aan dit recept. Hete honing is niet leuk om te morsen op jezelf of anderen.

Ingrediënten:

Alles is de ratio's voor dit soort werk, dat is leuk, want u u recept boven en beneden gemakkelijker schalen kunt als u alles op volume van de partij baseert.

U zult willen eindigen met een soortelijk gewicht van 1.09 (afbeelding 2) om te beginnen de hoofdgisting als u wilt dat uw mede dat een punch ernaar. Dit werkt naar ongeveer 2,5-3 pond honing per gallon (1.1-1.4 kg/3.8 L). Maak het een beetje zwaarder als u wilt dat zoeter en alcoholische meads, en een beetje lichter als je het een beetje meer evenwicht.

U wilt een goede hoeveelheid zuur beginnen in de primaire gister. U zult dit bewerkstelligen door het SAP van een paar sinaasappels en een paar citroenen in het water wanneer u instelt dat de honing op warmte. Ter verbetering van de smaak van de mead en het mondgevoel, kunt u de citroen en de sinaasappelen zest in de partij. Controleer dat de pH op uw laatste moet om ervoor te zorgen dat u bent in het pH 3,5-4 bereik (afbeelding 3). Als je gaan lager moet, voeg een beetje van zure mix of citroensap.

Voor de chemische additieven, adviseer ik volg de aanwijzingen op de de gist nutriënt en de druif tannine om ervoor te zorgen u hebt genoeg van hen gebruikt.

Kook
Een belangrijke opmerking over honing is dat u niet hoeft te koken om het te steriliseren. Wilde gist kan gedood worden in 22 minuten bij 147 F (64F). De meer belangrijke behoefte aan de kook de honing is de opheffing vergemakkelijkt van de opgeloste wax die inherent zijn aan de meeste verkrijgbare honing. Als u niet deze wax verwijdert kan de gist hebben een moeilijke tijd handhaven zich in de oplossing en zal agglutineert en vallen op de bodem van de gister. Terwijl het mengsel van honing water Verwarming is, zal het beginnen te vormen van een schuim op de bovenkant van de oplossing. Gebruik de schone splatter guard te verwijderen dit schuim (afbeelding 4). Zodra het schuim is verwijderd, kunt u uw kruidnagels, vanille boon, kardemom en kaneel aan de batch toevoegen.

Pour
Hiermee kunt u dat de trechter giet de warme (niet kokend) mengsel in uw schone gister. Zodra het materiaal tot koelt ~ 65-75F (18-24C) kan het innoculated met de gist. Neem een monster van de primaire gister, zetten in uw gist (aantal pakketten is afhankelijk van uw totale volume). Het toestaan van 15 tot 60 minuten voor dit voorbeeld om te beginnen met het fermenteren. Innoculate de gister met de gist mengsel en roer het vaartuig. Eens innoculated, de gisting krachtig voor de eerste 6-12 dagen zullen. U zult willen hebben van een sluiting die het mogelijk maakt voor een heleboel gas om te ontsnappen, maar voorkomt u dat dingen zoals insecten (fruitvliegjes!) om toegang te krijgen tot het mengsel. (Afbeelding 5 bevat een klap uit buis systeem. Een buis is aangesloten op een valved kraan die van de bovenkant van de gister naar een kruik vol met water loopt. De buis is geplaatst naar beneden in het water. Hierdoor wordt gas om te ontsnappen, maar niets kunt invoeren de gister.) Zorg ervoor dat sommige headspace achterlaten in uw gister of zul je waarschijnlijk krijgen enkele overloop als u volume een beetje toenemen zal als de gist begint om kooldioxide vrij te geven.

Secundaire en tertiaire gisting:
Na de eerste gisting, moet het bedrag van het borrelen hebben verminderd of zelfs verdwenen. Het is tijd om "rack" van de fermetation in een airlocked voertuig (bij voorkeur glas, staal, lexan of PETG). De primaire hoeft te worden gebracht door een grote zeef en in de secundaire (afbeelding 6). (U kunt sommige vitamine C, ascorbinezuur, toevoegen aan dit om de effecten van oxidatie. Verder kunt u gebruik maken van een vloeibare behandeling peristaltische pomp of een hevel en de oplossing langs de zijkant van de secundaire gister uitvoert.) Wat uw methode, het is van vitaal belang als zeer schoon tijdens de rekken. Zodra de oplossing is overgedragen, kunt u uw air-lock plaatst op de secundaire en de mede op een donkere plaats waar de temperatuur stabiel is. In 1-2 maanden, moet u controleren van uw mead en rek het weer (uit de moer, die de gist geprecipiteerde en afval van materialen van de gisting.) Elke opeenvolgende rekken gaan via fijner en fijnere filtermaterialen totdat het een vinebrite filter kan passeren. Zodra het kan gaan door deze filter bent u klaar voor het bottelen.

Weet u dat uw mead is klaar als het zal kristalhelder, het bedrag van de bubbels in de oplossing minimaal zijn zal en zal er een sterke alcoholgehalte. Dit zal worden aangetoond door "benen" in uw glas wijn en een monster van de partij en de hydrometer lezen naar de oorspronkelijke lezing te vergelijken. De gister oplossing moet 1,00 lezen aan het einde van de gisting.

Kegging/bottelen
Mead in vaten zoals wijn of een whiskey kan worden opgeslagen, kan het ook worden gebotteld en kurk in wijnflessen. (U kunt zelfs kaarsvet de toppen van de flessen als je, afbeelding 7). Mead leeftijden zeer goed, zolang het in een koele droge plaats en uit het licht is gehouden. De gemiddelde hoeveelheid tijd die ik mijn mead voor leeftijd ligt tussen 3-6 maanden. Ik schop mezelf altijd voor veroudering het niet aan het langere eind van dat bereik (afbeelding 8).

Veel succes en geniet van mead maken! 

Labels: Honing, Metheglin

Gerelateerde Artikelen

1 gallon Batch van kers Mead (Cherry Melomel)

1 gallon Batch van kers Mead (Cherry Melomel)

Ik heb het maken van mead voor ongeveer 4 jaar nu, en dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete batches die ik heb gemaakt. Dit instructable is voor iedereen die geïnteresseerd is in mead proberen of begint te experimenteren met andere smaken van
Skyrim mead prop

Skyrim mead prop

Ik ga u tonen hoe te maken van de eigen eigen skyrim mead prop. Het is geen echte alcohol die is bedoeld voor decoratie doeleinden. Ik zal u tonen hoe te maken Honningbrew en zwarte Briar mead.Stap 1: Bepaal of geschikt flessen kopen, u kunt kijken n
Hoe maak je Mead (honing wijn)

Hoe maak je Mead (honing wijn)

Mead is super makkelijk te maken. En blijkt groot!! (de meeste van de tijd)Afhankelijk van uw recept. Het kan zo weinig als een maand, jaar, of zelfs tot een levensduur voor het gisten nemen.Het recept zal ik eerst is geweldig voor is geweldig voor e
Mead gemaakt met wetenschap!

Mead gemaakt met wetenschap!

Mead is een prachtige zomer drankje, zijn zeer eenvoudig te maken en er zijn tal van recepten op het internet. Ik ga om u door een basisrecept, met een beetje extra wetenschap! zodat u kunt begrijpen waarom uw dingen te doen. Hopelijk met uw nieuwe k
Raspberry Mead

Raspberry Mead

dit is handen van de beste mede dat ik maak. Het is makkelijk en lekker. En de lof van mijn lokale homebrew vent, die ook toevallig won het nationale Meadmaker van het jaar 2003 worden. Dus ik moet iets goed heb gedaan!Dit instructable is voor een 5
Freddy Krueger en Making Of

Freddy Krueger en Making Of

eerst nemen basismaatregelen (lengte, breedte, nek, schouders etc) deed patronen op papier en knip de stof.Dan kost het greenbelts om te naaien ze (oog, join een stuk van de kant van alante terug en laat een kant zonder bindende zodat ze de strips di
Fundamentele Mead recept (honing wijn)

Fundamentele Mead recept (honing wijn)

Een oude drank gemaakt door het fermenteren van honing en water. Dit recept is erg basic en makkelijk voor een begin-brouwer. Dit recept is voor een 5 gallon batch van droge mead. en zal klaar om te drinken in maanden, hoewel als u langer kunt wachte
Architecture model making

Architecture model making

architecture model makingmateriaal, laags houtgrootte van triplex is 1/8" dikkesnijgereedschappen,Cutterbindende instrumentSamad glueerste ontwerp de buitenste gedeelte dan slab kan cutt scal en verleden worden dan het detail werk is gedaanschaal...
Mold Making: Handschoen mallen en schimmels van de moeder

Mold Making: Handschoen mallen en schimmels van de moeder

In deze tutorial ga ik om u door het proces van het maken van een mal waarbij delen met complexe details gemakkelijk worden gedupliceerd. I 'm gonna leer je enkele technieken om het meeste uit goedkope silicone, maken van mallen uit delen kunt u vind
Steampunk besluit Making Machine

Steampunk besluit Making Machine

herinner me als een kind toen u een moeilijke beslissing te maken, zodat u geraadpleegd een "Magic 8 Ball?"  Nou, is hier een steampunk-versie van die... Even een vraag die kan worden beantwoord helpt met een "Ja of nee" over uw toekom
Maken van een leger van Gromit (Claymation Mold making)

Maken van een leger van Gromit (Claymation Mold making)

Fancy een klei stop motion animatie Aardman stijl maken?De kansen zijn dat zal u meer dan één cijfer van klei, in feite moet u waarschijnlijk een legertje.Hier is een goedkope manier om 'klonen' van uw originele sculptuur.Benodigde materialen:Armatuu
Hoe maak je Mead

Hoe maak je Mead

Mead is eenvoudig en blijkt groot!Stap 1: ingrediënten Voor dit recept we gebruikten:~ 3/4 gallon water3 pond honingÉén pakje gist (ongeveer 2 1/2 theelepels)3/4 van een kopje van ruwweg gehakte munt10 belangrijkste limoenen (lemmetjes)Een gallon jug
Aardbei Mead (1 gallon)

Aardbei Mead (1 gallon)

Hey iedereen! Bedankt voor het controleren van deze aardbei Mead Instructable. Het is niet moeilijk en maakt een echt heerlijk mead als het klaar.Dit vraagt om de aardbeien worden toegevoegd tijdens de primaire gisting. Maar de meeste van de experts
Mead in brand

Mead in brand

Mead is een zoete en heerlijke honing gebaseerde gegiste drank uit eeuwen geleden. Het was dronken door de Vikingen en zelfs oudere beschavingen daarvoor is bedwelmende en het behoud van de eigenschappen. Mead kan leeftijd voor een zeer lange tijd, v