Maak het vanille Extract


dit Instructable heeft geleid tot een eigen site. Check out de bijgewerkte artikel met meer foto albums op www.vanillareview.com.

"Vanille" is allesbehalve duidelijk! Het aroma van deze vreemde bruine bonen gemystificeerd de eerste Europese ontdekkingsreizigers van wat nu Mexico. Vanille blijft als een van's werelds duurste specerijen. Dit instructable demonstreert een eenvoudig proces om vanille-extract.

Dit instructable is, zover ik weet, de enige webpagina met onafhankelijke recensies van online vanille verkopers en foto's van hun producten. Ik hoop te blijven uitbreiden van de herziening te nemen van alle grote leveranciers.

Waar te zoeken:
Inleiding en vanille Tutorial (deze pagina)
Hoe maak je vanille-Extract en vanille-Extract recept.
Vanille Review: Amadeus handelsmaatschappij.
Vanille Review: Vanille producten USA.
Vanille Review: Beanilla handelsonderneming.
Vanille Review: De biologische vanille boon bedrijf.
Vanille Review: VanillaFromTahiti.com
Vanille Review: Venui vanille (Vanuatu)
Madagascar Vanille Planifolia vergelijking.
Langste vanille boon Award.

Waarom maken vanille extract?
Kwaliteit vanille is een smakelijke en essentiële koken ingrediënt. Het is ook erg duur. Door onze eigen extractie we krijgen de hoogste mogelijke kwaliteitsproduct gemaakt van de absolute beste vanille bonen. Gezien het feit dat de FDA vanille-extract door bean gewicht en niet bean kwaliteit regelt, weet je nooit wat u zou kunnen krijgen met bereide producten. Uw vanille zal vrij zijn van de kunstmatige kleurstoffen en vile maïs zoetstoffen gevonden in zelfs hoogwaardige vanille-extracten. Handgemaakte vanille-extract is een geweldig cadeau die gaan een leven lang--als een goede wijn, vanille-extract rijpt met de leeftijd.

Wat is vanille?
Echte vanille smaak komt uit de uitgeharde zaad pod (Boon) van de Vanille-orchidee ( Wikipedia ). De goed voorbereide pod bevat vanilline en 100s van andere smaak stoffen. Vanille orchideeën zijn de enige orchideeën die een eetbare zaad produceren. De primaire producenten van vanille bonen zijn tropische gebieden: Madagascar, Indonesië, Papa Nieuw-Guinea.

Planifolia vs Tahitensis
Er zijn twee verschillende types van Vanille-orchidee:
1. bonen van de Vanille Planifolia hebben een sterke, vertrouwde vanille aroma, het heet vaak 'Madagaskar Bourbon'. Planifolia is het hetzelfde ras gekweekt in Mexico, maar nu synoniem met Madagaskar.
2. Tahitensis vanille is een zwakkere vanille met 'fruitige bloemen en zoete' smaken gemaakt door de samengestelde heliotropin. Tahitensis is een gemuteerde vorm van een Planifolia orchidee van Tahiti. Meeste Tahitensis vanille is gegroeid in Papa-Nieuw-Guinea. Deze vanille wordt begunstigd door pastry chef-koks.

De Kill--Mexicaanse vs Bourbon (en Tahitiaans)
Zie de nieuwe site.

Eerste wereld vs derde wereld
Zie de nieuwe site.

Het kiezen van vanille bonen
Woordenschat voor het beschrijven van de kwaliteit van de Boon lijkt te variëren een beetje tussen leveranciers, waardoor het moeilijker om te weten precies wat je krijgt. Om te snijden door de verwarring, dit instructable gebruikt de volgende kwaliteit labeling: vanille bonen worden gequoteerd A en B.

 • Bonen van kwaliteitsklasse "A" (kortweg gastronomische of prime). Deze bonen zijn vette en vochtig. Werkelijk uitstekende bonen vanilline kristallen kunnen hebben aan de buitenkant, deze zal smelten terug in de Boon bij verhitting. Er zijn ongeveer 100 tot 120 kwaliteitsklasse "A" bonen (6-7 inch) per pond (7.5 per oz). De bonen zijn visueel aantrekkelijk, zodat kunnen zij een ingrediënt van de functie in de gastronomische keuken. 30% - 35% vochtgehalte.
 • Klasse "B" bonen (ook wel uittreksel bonen). Deze bonen zijn minder vochtig en ook minder aantrekkelijk. Maar maak je geen zorgen, want de smaak is niet in het water. Er zijn ongeveer 140 tot 160 klasse "B" bonen (6-7 inch) per pond (10 per oz). vochtgehalte van 15% - 25%.

Voor de aanmaak van vanille extract, die we willen gebruiken rang B bonen waar mogelijk. "Waarom?", u kunt vragen. "Is niet gastronomische altijd beter?" NR.

 • Klasse B bonen hebben minder water gewicht. U krijgt meer boon voor de buck, omdat u niet voor water betaalt. Dit betekent ook dat minder water in je extract belandt.
 • Met klasse A u voor verschijning betaalt, dat maakt niet uit aan ons.
 • We krijgen de dezelfde bonen als klasse A, maar op een fractie van de kosten.

Gourmet is OK als extract bonen niet beschikbaar zijn, maar krijg altijd een rang B als je kunt. Ik kreeg de afgebeelde bonen als een geschenk voor het doen van onderzoek voor dit instructable. Ziet u klasse A bonen wordt gebruikt waar ik zou nu het gebruik van klasse B.

Wat is vanille-extract?
Vanille-extract wordt gemaakt door de overdracht van de smaak en de aroma's van vanille bonen in alcohol (meestal wodka, maar soms brandewijn of rum). Wodka is de alcohol van keuze, omdat het heeft een neutrale smaak. Andere likeuren kunnen worden gebruikt, maar ze smaken van hun eigen bijdragen. Commerciële extracten gebruik een neutrale smaak graan alcohol (wodka), maar u bent vrij om te gebruiken, rum, Cognac, jenever, ongeacht. Ik blijf bij wodka omdat ik altijd een vleugje brandy of rum rechtstreeks aan een schotel toevoegen kunt.

Hoeveel bonen worden gebruikt per eenheid alcohol? Dit is een gemakkelijk - zijn gereglementeerd door de Amerikaanse wetgeving. Echt!

Van de FDA 21CFR169:

 • Uittreksel is 70 proof/35% alcohol.
 • Extract bevat 13.35 oz. van Boon per gallon van alcohol. Het lijkt erop dat 13.35 oz van Boon hoeft slechts te worden blootgesteld aan de alcohol, niet dat deze hoeveelheid materie is geëxtraheerd/opgelost in de alcohol, ik wacht op bevestiging en zal dienovereenkomstig bijwerken.
 • Vochtgehalte van bonen moet onder 25%, meer bonen zijn vereist bij het vocht is hoger.
 • Vergeet niet, de kwaliteit van de bonen maakt niet uit voor deze gereglementeerde proporties, alleen het gewicht

In plain Engels:
"13.35 ounces vanille bonen per gallon voor extract is enkele vouw (één sterkte) vanille-extract. Zoals de meeste vanille bonen zijn ~120/pound of 7,5 bonen per ounce gewicht. Een gallon voor extract is 128 vloeistof ounces, dus dat dat ~ 98 bonen per gallon betekenen zou of bonenkoffie van het zes (6) om een kopje (8 vloeistof ounces) honkslag fold vanille-extract... Iedereen die je een verschillend vertelt is gewoon leer je hoe te maken van de vanille smaak drank." Kieth - http://tipnut.com/homemade-vanilla-extract/

Dat punt ter harte nemen! Recepten op het web zijn overal: sommigen noemen voor 1 bean in een gallon van brandy links voor één jaar, anderen noemen voor 2-4 bonen per kop met 1-6 maanden weken tijd. Weinigen komen overal dicht bij het bereiken van de 'juridische' voorschriften van een uittreksel.

Beste Extract Alcohol concentratie
Een beetje van definitieve informatie over de beste concentratie van alcohol voor het extraheren van de bonen:

 • Glenn bij Amadeus Trading zegt dat zijn bedrijf met een relatief "zuivere" alcohol begint en voegt water om het te krijgen tot 35%.
 • Volgens dit grote verlichte herziening samengesteld door Garth op Heilala vanille, een 1995-studie toonde aan dat 10% meer vanilline werd uitgepakt op 47,5% ethanol dan 95% ethanol (PDF-pagina 16).

Vanille boon snobisme
Vanille bonen groeien in tropische landen waar ze exotische hand bestuiving en uitgebreide genezen vereisen. Dit nodigt wijn-cultuur snobisme en claims van terroir. Dealers en fans maken grillig en soms tegenstrijdige beweringen over vanillas uit verschillende regio's. Neem dit met een korreltje zout, als zelfs voedsel critici meestal de voorkeur imitatie vanille in een blinde smaaktest.

Is er een enorm verschil? U zult moeten vinden voor jezelf, maar u kunt een idee krijgen door te kijken door middel van de beoordelingen in dit instructable. Ik was sceptisch in het begin, maar ik hoop dat de recensies blijkt dat er een groot verschil in de kenmerken van vanille bonen uit verschillende groeiende regio's-- en niet alleen in geur.

Hieronder is een lijst van landen die actief 'gastronomische' vanille markt. Er zijn grote vanille producerende landen niet opgenomen op deze lijst. Wikipedia zegt China produceert 10% van's werelds vanille, maar ik kan niet vinden overal om het te kopen.

Tahitensis vanille
Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) - meest Tahitensis vanille wordt verbouwd in PNG.
Tahiti - slechts een kleine hoeveelheid vanille is werkelijk geproduceerde op Tahiti. Check out de nieuwe review van vanillafromtahiti.com.

Vanille Planifolia
Madagaskar - de 'klassieke' vanille.
Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) - een minder bekende, maar grote, vanille producent.
Indonesië - zei te zijn van slechte smaak en bijzonder geschikt om te bakken.
Mexico - hoewel vanille is ontstaan in Mexico, het niet meer in significante hoeveelheden is gegroeid. Mexicaanse vanille bonen zijn erg duur. Goedkope toeristische vanille vrijwel zeker niet vanille at all.
Hawaii - vanille wordt verbouwd op Oahu en Maui in zeer kleine hoeveelheden. U zou kunnen kopen van een klein beetje uit Huahua boerderij op de Big Island.
Oeganda - grote vanille bonen worden geteeld in dit Afrikaanse land.
Tonga - sommige zeer interessante Planifolia bonen worden geteeld in deze kleine Pacific eiland-natie.
India - ik ben bezig met enkele Indiase bonen van de Vanille toe te voegen aan de beoordeling.
Vanuatu - snel ik zal toevoegen een uiterst zeldzaam vanille bonen van deze kleine Pacific eiland-natie.
Australië - gebroken neus vanille is een potentiële bron van Australische vanille bonen.
Maleisië - Check terug voor een herziening van de Maleisische bonen.

Biologische bonen?
Sommige leveranciers bieden 'gecertificeerd biologische' of ook het label van bonen. Gecertificeerde biologische vanille moet vrij van pesticiden, herbiciden en andere chemische stoffen zijn. Biologische landbouw kan ook het bevorderen van duurzame land-praktijken die het milieu ten goede komt. Als u gecertificeerd biologische bonen wilt, zorg ervoor dat u krijgt iets dat echt 'gecertificeerd biologische'. Vaak bonen worden gewoon biologisch aangeduid. Voor zover ik vertellen kan, zijn de enige leveranciers in deze review die echte gecertificeerde biologische vanille bonen bieden de biologische vanille bedrijf en Amadeus Trading Company. Als biologische teelt voor u belangrijk is, go for it.

Gerelateerde Artikelen

Hoe maak Halal vanille Extract?

Hoe maak Halal vanille Extract?

Dit mijn Project te maken Halal vanille ExtractGratis Alcohol Base met Indonesië Gourmet vanille bonen, bezoek Sites opBiologische Indonesische vanille bonen - Indonesië Gourmet VanillaE-mail voor de bonen van de vanille om Customer Services100 gram
Alcoholvrij vanille-Extract

Alcoholvrij vanille-Extract

Vanille-extract is een prachtige ingrediënt toegevoegd in bijna alle klassieke Amerikaanse desserts. Taarten, koekjes, muffins, om enkelen te noemen. Maar wist u dat de vanille-extract in uw keuken is samengesteld uit ten minste 35% alcohol? Dit is o
Hoe maak je eigen vanille-Extract.

Hoe maak je eigen vanille-Extract.

Huisgemaakt vanille-Extract1 schone glasss hoog fles 8 ounce wodka, rum of bourbon of 8 ounces 100% zuivere plantaardige glycerine 1. Snijd de bonen van de vanille lengte met een mes of schaar 2. Gebruik een trechter om te vullen uw fles met alcohol
Huisgemaakt vanille-Extract

Huisgemaakt vanille-Extract

Maak je eigen vanille extract - met behulp van deze vanille peulen die u hebt gebruikt voor vla! Dit extract is veel mooier dan de synthetische aroma's die je in de winkels, en een fractie van de kosten voor winkel gekochte extract kopen kunt! Dit ma
Zelfgemaakte Pure vanille-Extract

Zelfgemaakte Pure vanille-Extract

Deze geurige Pure vanille Extract, zou een perfecte zelfgemaakte cadeau voor iedereen die houdt van bakken, koken of toevoegen van smaken aan voedsel!Het is echt zo eenvoudig en alleen neemt twee ingrediënten.Stap 1: Het maken van zelfgemaakte Pure v
DIY vanille-Extract

DIY vanille-Extract

Onlangs zag ik een post op chocolade & courgette op het maken van uw eigen vanille-extract. Aangezien dit verkoopt voor bijna zoveel als HP printerinkt op de super markt ik dacht dat zou het moeite waard in.Het blijkt dat het is ongelooflijk makkelij
Hoe maak je vanille boon rijstpap

Hoe maak je vanille boon rijstpap

iedereen heeft hun favoriete soort comfort food. Het zou uw Moederdag chili, kip pot pie, een mooi plakje huisgemaakte Duitse chocoladetaart... Van het regelmatig aan de weird is er één gerecht dat maakt u zich net een beetje beter dan anderen aan he
Hoe maak je vanille suiker

Hoe maak je vanille suiker

dit is een geweldige voor iedereen op zoek naar iets nieuws toe te voegen aan de thee, cookies of bakkende instructies worden veg bewaard, zodat u voor interpretatie vatbaar zijnu moet:een luchtdicht recipiënt3 vanille boneneen zak van suikerStap 1:
Maak het glas vanaf nul

Maak het glas vanaf nul

glasfritten is grof ingeslepen gebruikt in vele glas projecten, zoals gieten. Meestal, zelfgemaakte frit wordt gerecycled van stukjes van gebroken glas, maar het is mogelijk om de glazen van de basismaterialen. Dit instructable wordt beschreven hoe u
Reizen van hengel - Maak het zelf

Reizen van hengel - Maak het zelf

Ik wilde een reis grootte hengel te voeren in een zadeltas of rugzak.  Omdat het maakt niet uit welke manier ik ga aan het werk rijd ik rechts verleden ten minste één boot helling met een pier vissen.  Toen kreeg ik de sticker shock toen ik de prijze
Maak het jezelf anemometer voor onder $30

Maak het jezelf anemometer voor onder $30

Iedereen op afstand bewust zijn van de systemen van de generatie van de wind en dergelijke weet hoe sterk alle deze apparatuur is overpriced. Verkrijgbare Windmeters kost veel te veel. Dus is hier hoe een te bouwen voor onder $30. Lijst van onderdele
Het installeren van een badkuip (Maak het ROCK SOLID)

Het installeren van een badkuip (Maak het ROCK SOLID)

Hier is mijn belofte:Vandaag leert u hoe om te installeren een badkuip en er solide als een rots. De reden voor deze tutorial is eenvoudig. Aanvankelijk dacht ik dat ik was het bijhouden van de badkuip in mijn huis verhuur. Maar ik besloot dat was ee
Eenvoudig (niet snel) vanille Extract

Eenvoudig (niet snel) vanille Extract

deze smaakstof vereist twee ingrediënten en tijd.  Ik gebruik de ene helft gallon bourbon.  Openen van de fles en en 4 tot en met 6 hoogwaardige Madagaskar of Tahitiaanse vanille bonen toevoegen.  Ik sluit de fles met de dop die kwam met de fles.  Ik
Hoe maak je vanille Cake Dominicaanse taart

Hoe maak je vanille Cake Dominicaanse taart

Vandaag gaan we om te zien hoe eenvoudig en gemakkelijk is om vanille cake Dominicaanse cake te maken!!Hoop dat u geniet van deze Video Instructable.Ingrediënten2 kopjes suiker2 theelepel vanille1 snuifje zout2 theelepels bakpoeder3 stok van boter ka