Kinect besturingselementen Arduino wired Servos using Visual Basic 2010


UPDATE JAN 2012: deze gids wordt gepresenteerd op Microsofts MSDN Channel9
http://channel9.MSDN.com/Coding4Fun/blog/Kinecting-to-Arduino-with-Visual-Basic

INTRODUCTIE

In dit project gebruik ik links of rechts bewegingen in Kinect om de draaihoek van twee servo's gebonden aan Arduino Uno, die op zijn beurt wordt verplaatst van de linker- en takken van een geïmproviseerde stickman. De middleware is geschreven in Visual Basic 2010 en is gebaseerd op de Microsoft Kinect SDK beta 2.

Er zijn tal van voorbeelden van C++ en C#-code aan interface Kinect aan andere gadgets, maar niet veel Visual Basic-voorbeelden. Dus ik dacht kunnen dit project mensen met meestal VB vaardigheden om te beginnen hacken Kinect met Arduino.

HOE DIT SPUL WERKT

Kinect houdt spoor van 20 skelet gewrichten voor elke speler.  Om dit project te vereenvoudigen, pak ik de coördinaten van de linkerhand en rechterhand gewrichten alleen. Vervolgens doorgeven ik die gemeenschappelijke coördinaten aan een Arduino UNO nadat ik sommige schaling in Visual Basic van de grootte van het scherm van de computer naar servo hoeken.

Ik heb de VB-code in het Microsoft Quickstart monsters gewijzigd omdat het goed gedocumenteerd en met goede tutorials komt. Zodat iedereen kunt deze tutorials om meer te leren over de werking van deze VB code met Kinect.

De wijzigingen aan de VB-voorbeeldcode moesten meestal seriële communicatie met Arduino alsmede over de schermcoördinaten toewijzen aan de hoeken van de servo's. In dit project vangen ik de Y (verticale) beweging van de gewrichten van HandLeft en HandRight. Het moet gemakkelijk te wijzigen mijn code toe te voegen meer servo's en gewrichten.

SETUP

Installeer de vereiste Microsoft software na de instructies van de leveranciers. Verwijzen naar Microsofts Kinect voor Windows SDK Quickstarts http://channel9.msdn.com/Series/KinectSDKQuickstarts Microsoft een geweldige job met deze tutorials heeft.

De grootste uitdaging is het krijgen van de verschillende pakketten om samen te werken.  Wanneer u met succes de Kinect demo geboden door de Microsoft Kinect SDK uitvoert, bent u halverwege daar.

Het tweede deel is de bedrading van de servo's aan de Arduino en mijn code uit te voeren.

Ik hield mijn code zo eenvoudig mogelijk dus er weinig fouten onderscheppen en geen fancy gebruikersinterface is. U kunt dat per uw vereisten.

BEDRADING

Voor dit project gebruikte ik twee TG9e micro servo's aangedreven door de Arduino Uno op mijn PC aangesloten via USB. Voor grotere servo's met meer macht behoeften, wellicht u macht hen afzonderlijk óf de Arduino horten en stoten zal fungeren.

Ik één servo aangeduid als de linkerhand servo terwijl de andere als de rechterhand servo. Als u de servo's op een bepaald punt verwarren, is de oplossing vaak zo eenvoudig als het veranderen van een regel met code in plaats van bedrading.

Linker Servo---> digitale Arduino Pin 9
Juiste Servo---> digitale Arduino Pin 11

Voor foutopsporing, kunt u uw op te bouwen met één servo te testen voordat u andere toevoegt.

HET TOEPASSEN VAN MIJN CODE

Naast de instructies die u kunt bekijken mijn stills stapsgewijze scherm gevangen. Klik op de 'i' in de hogere linkerhoek van elke foto te zien van de volle resolutie nog steeds.

-Download het bestand "ArduinoXYZ.ino" (onderdeel van de bijgevoegde techbitar.zip-bestand) en het laden in uw Arduino UNO via de Arduino IDE 1.0.

-Download KinectForWindowsSDKQuickstarts.zip

-Zoek en pak de SkeletalTrackingVB map en plaats deze onder de map projecten voor uw Visual Basic 2010 Express.

De SkeletalTrackingVB-projectbestanden die u hebt uitgepakt hebben oude Referentiebestanden van een oudere Kinect SDK en Code4Fun toolkit. We moeten verwijderen van de oude referenties dan de nieuwste toe te voegen.

Opmerking: Wanneer na mijn video's of scherm instructies gevangen, houd in gedachten dat ik kan hebben de bestanden hebt uitgepakt project en steun aan verschillende mappen dan de jouwe.

-Vanuit Visual Basic 2010 IDE explorer, tweevoudig tikken voort MyProject. U zal worden gepresenteerd met de configuratiepagina van een project.

-Klik op het tabblad referenties.

-Zoeken naar Microsoft.Research.Kinect en verwijder deze.

-Zoeken naar Code4Fun.Kinect.wpf en verwijder deze.

-Klik op toevoegen.

-Klik op het tabblad Bladeren.

-Zoeken en toevoegen van de nieuwere versies van deze bestanden die u hebt gedownload een deel van de nieuwste Microsoft Kinect SDK en Coding4Fun Kinect Toolkit zip-bestanden. Zoals voor het schrijven van deze gids, de versies voor Code4Fun.Kinect.wpf 1.1.0.0 moet en Microsoft.Research.Kinect 1.0.0.45

-Mijn MainWindow.xaml en de MainWindow.xaml.vb (ze kunnen worden gevonden in het bijgevoegde techbitar.zip-bestand) die ik heb gekoppeld aan deze handleiding downloaden en kopiëren hen op de top van de degene die je hebt uitgepakt onder SkeletalTrackingVB\SkeletalTracking map of knippen en plakken van hun inhoud via de uitgepakte bestanden met dezelfde namen.

Met de Kinect en de Arduino aangesloten, moet u zitten kundig voor testen van het programma.

Opmerking: Het veld COM-poort op het hoofdscherm is ingesteld op 16. Veranderen zodat deze overeenkomen met de COM-poort van de Arduino op uw PC.

KINECT VOEDING

De Kinect die ik gebruik in dit project heeft een eigen stroomvoorziening aangesloten op de USB-kabel.  Ik tak dit als een zelfstandige zonder de XBOX. Sommige Kinects hebben niet een externe voeding leveren en hun macht te krijgen van de XBOX. Als u één van die heeft moet u zal kopen Microsoft Kinect voeding die overpriced lijkt. Dus voordat u een bundel Kinect/XBOX koopt, kijk als de gebundelde Kinect kan worden aangedreven en geëxploiteerd als een zelfstandige.

HARDWARE ONDERDELEN

-Microsoft Kinect
-Arduino Uno
-Micro servo's X 2 (ik gebruikte TG9e micro servo's)
-Breadboard en draden

SOFTWAREONDERDELEN

Arduino IDE 1.0
http://www.Arduino.CC/en/Main/software

Microsoft Kinect SDK V1 beta2
http://www.Microsoft.com/en-US/kinectforwindows/Download

Coding4Fun Kinect Toolkit 1.1
http://c4fkinect.codeplex.com/Releases/View/76271#DownloadId=300233

Microsoft Visual Basic Express 2010
http://www.Microsoft.com/VisualStudio/en-us/Products/2010-Editions/Visual-Basic-Express

.NET framework 4
http://MSDN.Microsoft.com/en-US/netframework/aa569263

Microsoft DirectX SDK - juni 2010 of latere versie
http://www.Microsoft.com/Download/en/Details.aspx?displaylang=en&id=6812

Runtime voor Microsoft DirectX 9
http://www.Microsoft.com/Download/en/Details.aspx?displaylang=en&id=35

Microsoft Kinect Code4Fun Quickstart VB-code (u overschrijft dit met mijn gemodificeerde versie)
http://files.ch9.MS/Coding4Fun/KinectForWindowsSDKQuickstarts.zip

VERWIJZINGEN

Kinect for Windows SDK Quickstarts
http://channel9.MSDN.com/Series/KinectSDKQuickstarts

Open Kinect
http://openkinect.org/wiki/Main_Page

Kinect Hacks
http://www.kinecthacks.com/

Kinect-motion-video vastleggen
http://www.brekel.com

CONTACT
Ontwikkelaar: Hazim Bitar
E-mail: techbitar {bij} gmail {punt} com

Gerelateerde Artikelen

Arduino - Control Servo met Visual Basic

Arduino - Control Servo met Visual Basic

Hi guys,Vandaag zal ik laten zien hoe u kunt controleren een servo met Visual basic. Voordat dit project heb ik nooit gebruikt Visual basic dus als iemand vindt dat een fout in mijn code gelieve hier een reactie achterlaten en help me het verbeteren
Met behulp van Visual Basic 2010 naar besturingselement Arduino Uno

Met behulp van Visual Basic 2010 naar besturingselement Arduino Uno

ik weet dat dit is gebeurd in het verleden een paar keer dus hier een meer is. Dit is een skelet Visual Basic 2010 en Arduino Sketch die ik gemengd samen op proef de PC aan Arduino Uno verbinding via seriële. Het blijkt gewoon LED 13 in- of uitschake
Voor het programmeren van de Arduino Bluetooth seriële communicatie in Visual Basic 2010 Express

Voor het programmeren van de Arduino Bluetooth seriële communicatie in Visual Basic 2010 Express

Thier zijn verschillende Android/softwareprogramma waarmee je robot bluetooth arduino met uw android. Maar u kunt niet vinden voor gebruik met uw windows-PC. Dus programma ik een beetje een In Visual Basic Express 2010. Hoop dat het wel handig als ee
Hoe maak je een login-formulier in Visual Basics 2010

Hoe maak je een login-formulier in Visual Basics 2010

Ik ga je leren hoe je een login-formulier in Visual Basics. Deze kunnen worden gebruikt voor een heleboel dingen, zoals als u een e-mailprogramma maakt, kun je het beveiligd met behulp van dit, of als u een VB-besturingssysteem aanbrengt, kunt u uw a
Controle van de Arduino met visual basic 6.0

Controle van de Arduino met visual basic 6.0

Dit instructable is onderdeel van mijn boek Arduino + visual basic 6.0 (aanbrengen in uw eigen software controle arduino Robot.Visual basic 6.0 is een zeer oude versie sommigen kunnen vragen waarom we gebruik wilt maken van visual basic 6.0. Visual b
Hoe maak je een kaas eten programma op Visual Basic

Hoe maak je een kaas eten programma op Visual Basic

Hallo,Dit is mijn tutorial over hoe om een programma te maken dat ik * uitvinder * op Microsoft Visual Basic 2010.U moet de onderstaande vier bestanden, de kaas, de kaas van gegeten, het ICO-bestand en de mp3 downloaden.Zet ze allemaal waar u zal zit
Arduino & Visual Basic 6.0 (Continuous Servo Motor)

Arduino & Visual Basic 6.0 (Continuous Servo Motor)

dit Instructable is bijna vergelijkbaar met de eerder geboekte Light-Controller. Het bevat dezelfde structuur en patroon bij het beheersen van de Servo Motor. Ik sommige ideeën vorm Galil motorische controle structuren gebruikt om mijn parser. Nameli
Arduino Remote RGB geleid door Visual Basic

Arduino Remote RGB geleid door Visual Basic

VereistenEen Arduino (im ' using Arduino Uno)Visual Basic Express 2010 u kunt VB downloaden vanaf hierRGB LedStap 1: Toepassing makenIn dit instructable, we zullen maken een programma controle RGB Led.Voer de volgende stappen uit:Klik op Nieuw Projec
Controle van een DC-motor met Arduino en Visual Basic

Controle van een DC-motor met Arduino en Visual Basic

Hallo vrienden dit is mijn eerste post in instructables.com waar ik zal proberen om meer nieuwheid des vaak.Thema is vandaag met Arduino en Visual Basic.Het project dat we nu zien is een dc-motor controller met Arduino en Visual Basic.Om te controler
Arduino en Visual Basic RF Over temperatuur vochtigheid meting

Arduino en Visual Basic RF Over temperatuur vochtigheid meting

Arduino met behulp van 433 MHz RF met momentane vertoning van temperatuur en vochtigheid waarden zoals we met de visual basic-programma doen, kunnen we zien.http://make.robimek.com/Arduino-Visual-Basic-Wireless-temperature-humidity-Control/Laten we b
Arduino Robot Control console programma met de visual basic

Arduino Robot Control console programma met de visual basic

Zullen wij onze robot-console voor het beheer van dit project met Visual Basic.Zullen wij erin slagen onze robot via Bluetooth.Gereedschap aan ons formulier:13 de cijfertoets2 nummer combobox1 stuk texbox1 stuk GroupBox1 stuk SerialPorthttp://make.ro
Hoe te auto-detecteer en verbinden met Arduino in Visual Studio met behulp van Visual Basic

Hoe te auto-detecteer en verbinden met Arduino in Visual Studio met behulp van Visual Basic

Hoe automatisch detecteren met welke poort de arduino of geekduino is verbonden aan het gebruik van visual basic en automatisch verbinding maken met het!! (later zal overigens hoe automatisch detecteren wanneer het is unplugged!).Opmerking: knop is n
Arduino & Visual Basic 6 (licht Controller)

Arduino & Visual Basic 6 (licht Controller)

dit instructable is zoiets als een tutorial voor nieuwe gebruikers van VB. Het toont hoe maak je een parser basis VB6 programma om te interageren met Arduino circuit. Kortom, interactie is in de vorm van seriële communicatie via de USB-poort. Dit is
Maken van Arduino seriële poort met visual basic

Maken van Arduino seriële poort met visual basic

Zullen we de programma-interface aansluiten op de seriële poort met Visual Studio.Laten we eens kijken naar de details van het programma.Hulpmiddelen dat zullen we ons formulier gebruiken:3 stuks knop2 nummer ComboBox3 stuk labelseriële poortStap 1: