I hate chicken salad


It's true... mostly.  Ik haat de meeste kipsalade en ik heb geen een goede reden voor is dan het feit dat ik een rare smaak hebben.  We gingen picknicken met enkele vrienden van de familie een paar jaar geleden, hoewel, en kip salade sandwiches leek een perfecte voeding voor het.

Heb ik besloten om te komen met een kip salade recept dat ik vond eigenlijk.  Ik denk dat onze vrienden vond het, ook, maar ik kan niet garanderen dat iemand anders zal.  Probeer het en Zie voor jezelf.  :)  (Als u net afstemmen bent, dat betekent niet om het even welk van mijn voedsel beweringen in om het even welk van mijn instructables ook serieus nemen; leven moet een beetje dwaasheid en eigenzinnige meningen)

Dit is nog een simpel recept met de zorgvuldig uitgebalanceerde smaken en texturen.  Ik heb ook een gedetailleerde uitleg van de afweging van de smaak, maar ik heb gepost na het recept voor degenen die niet willen waden door het.  Soms eenvoudige dingen zijn vrij complex in de onderliggende gegevens.  Ik heb een vriend die een hekel aan zowat elk ingrediënt in dit gerecht.  Verrassend, houdt hij deze kipsalade.

Misschien is evenwicht de sleutel.  Misschien haat ik meeste kipsalade omdat elke hap dergelijke een ongeorganiseerd wirwar van niet-overeenkomende texturen en middelmatige smaken is.  In ieder geval, dit is de salade van kip, die ik met komen heb, en we hebben het vrij regelmatig.  Ik heb (voorzichtig) naar schatting van de hoeveelheden van de ingrediënten; Ik niet de neiging om te meten voor dit soort dingen.

Ingrediënten:

1 regelmatige kruidenierswinkelopslag rotisserie kip (als het de jumbo grootte, stijgen de andere ingrediënten gehalveerd, met name de appel en BLEEKSELDERIJ)
1 fuji apple
1 Aziatische Appel-peren
2 stengels bleekselderij
1 C walnut stukken
1 t gedroogd of een paar takjes verse tijm, verkruimeld of fijngehakt
1 kopje fijn versnipperd goede kwaliteit Parmezaanse kaas - check de schil voor een deel van de afgestempelde woorden "parmigiano reggiano"
4 T mayo
1 citroen
versgemalen zwarte peper
1 kleine sjalot, zeer fijngehakt (of 1 T gedroogd UI vlokken, niet poeder) - enigszins optioneel als u haat UI smaak, maar belangrijk is op een subtiele manier
3/4 C Brianna van Franse vinaigrette, de soort met de afbeelding van de Artisjok op het etiket (gebruik meer olie, champagne azijn en gedroogde kruiden als je dit ingrediënt overslaan)
2 T fatsoenlijke kwaliteit extra vergine olijfolie
2 T kruiderij type balsamico azijn - de leeftijd van de fatsoenlijke kwaliteit alledaagse dingen van fabrikanten waardoor ook de dure spullen; Zorg ervoor dat het gemaakt met druivenmost die geweest in houten vaten gerijpte en niet smaak, gekleurde witte azijn dat kan juridisch worden genoemd "balsamico azijn" in de Staten als gevolg van fuzzy verordeningen

Methode:

Heb een vriend die hak de appels en selderij.  Knijp de halve citroen over de appels en snijplank voordat hij klaar is. Trek het kippenvlees zorgvuldig van de botten en andere minder wenselijke bindweefsel, het lichtjes versnipperen en grof hakken de grotere brokken.  Doe de kip in een grote kom, groot genoeg om het roer het hele mengsel later zonder te morsen.

Hak en zachtjes toast de walnoten in een droge pan op matig vuur, vaak roeren.  De walnoten aan de kip toevoegen.  Als uw vriend klaar is met het hakken van de appels en selderij, dat spul ook toevoegen.

Meng de mayo, olijfolie, azijn, vinaigrette, sjalot, tijm en zwarte peper, hetzij in een aparte kom of rechts in de grote kom samen met de kip.  Knijp de andere helft van de citroen (door een kleine zeef Overstaptijd zaden) in de saus.  Ik gebruik meestal niet van een afzonderlijke kom, maar ik dacht dat mensen kon gebruiken foto's van de saus in een aparte kom om te zien van bedragen.

Roer de saus en de Parmezaanse kaas in de kip-mengsel.  Smaak.  De smaken in evenwicht zijn?  Zoniet, verwijzen naar de profielen van de smaak in de onderstaande sectie en voeg een beetje meer van wat er nog ontbreekt.

Serveren op rollen of croissants.

Iets elitair, zeer koppig, waanzinnig gedetailleerde uitleg van afzonderlijke componenten en balanceren van smaak:

Kipsalade moet bovenal smaak als kip.  Er is een reden dat ik heb opgegeven een kip rotisserie hiervoor.  De botten hebben een heleboel smaak en teder, smaakvolle vlees dat eigenlijk smaakt naar kip koken het vlees met de botten maakt.  Zonder been zonder vel kip borsten, welke smaak zoals een neutrale vlees op smaak gebracht met wat u kook ze in, hebben hun plaats... maar hun plaats is niet in mijn kippensalade.  De smaakstof op de rotisserie kip moet niet toe doet veel; grootste deel van het niet doordringen in de huid van de kip, die u zult schil af voor het verwijderen van het vlees.  Ik ook opgeven niet overgebleven kip.  De kip moet warm zijn, wanneer u deze salade samenstellen.  Als u over een goed gebraden kip in de koelkast in plaats van een supermarkt rotisserie kip beschikt, warmen een beetje eerste.  Het helpt ook bij het verwijderen van het vlees uit het karkas als het heeft iets warm - geen gestolde bits van welke klampt zich vast aan het vlees.  Waarom zou de invloed van warme kip op de smaak?  De zachte warmte helpt brengen de smaak van de kip evenals de andere ingrediënten.  Bepaalde gerechten met verschillende ingrediënten zoals kipsalade, groentesoep, stoofpot van rundvlees en curry sterk afhankelijk zijn van de smaken vermengen.  Warmte kan helpen die smaken ontmoeten en samen veel sneller partij.  Als kippensalade is gemaakt met koude ingrediënten, afgekoeld en gekoeld diende, krijgen die verschillende smaken nooit helemaal de volledige mogelijkheid om te leren kennen elkaar en mengen.

Kip, naast vormen de basis voor dit gerecht, voegt een rijke, vlezige Toon.  Haar solide nog mellow smaak profiel helpt evenwicht de andere meer schel smaken, hen te brengen in harmonie.  Gebruik geen saai, smakeloos kip voor dit.  Het zou smaak enigszins afwijkend zonder de smakelijke basis notitie het allemaal aan elkaar te koppelen.

Mayonaise is niet mijn favoriete ingrediënt.  Sommige mensen zeggen dat het een smakelijke kruiderij, maar dit eigenlijk onjuist is.  Mayo is een soms noodzakelijk kwaad.  Wanneer op eigen en globbed op een gebruiksvoorwerp, de textuur van winkel gekocht mayo is op het spectrum van Evilly Jiggling Goo ergens tussen "verontrustend" en "afschuwelijk."  Onze lokale winkels hoeft niet gepasteuriseerde eieren, dus ik zal niet mijn eigen op dit punt.  Het dient als een voldoende mellowing lijm alles om samen te houden.  De olie en azijn zal niet fysiek of flavor-wise mengen zonder de emulgerende mayonaise.  Gebruik zo weinig mogelijk de vloeistoffen en smaken om elkaar te houden.

Fuji Apple is niet de enige soort appel waard eten, maar het is een van mijn favorieten.  De levendige, taart en zoete appel smaak van deze variëteit is vet genoeg te houden van zijn eigen tegen de andere concurrerende ingrediënten en de textuur is perfect stevig.  De appel klein moet worden gehakt - kunnen zij enigszins lang, maar moet niet dikker dan een erwt.  Geen dobbelstenen de appel.  Het moet worden links ongepeld (in optimale situaties) als u wilt opnemen van het volledige apple smaak en textuur, maar in blokjes gesneden stukjes appel zou hebben te klein een vlees huid/verhouding als smakelijk.  De textuur van appel huid vereist een fatsoenlijk bedrag van apple vlees om haar dun maar leerachtige feel tegen te gaan.  Grote stukken zou ook ongelijk worden verdeeld, met sommige beten van kipsalade om bijna alle apple, terwijl vele andere hapjes helemaal niets zou hebben.  Dit geldt ook voor de Aziatische peer en selderij - gesneden stukjes kleine.  Ik stel voor snijden van de appel en de peer in secties, het verwijderen van alle stukjes van de kern en zaad compartimenten en dan hakken deze secties in stukken bevatten elk een klein beetje van apple peel.

Aziatische peer is zeer mild, maar voegt een essentieel onderdeel van de scherpe, zoete, waterige.  Andere recepten druiven hiervoor gebruiken.  Druiven zijn zoet en waterig, maar hun zachtere celwanden, het evenwicht in gevaar brengen.  Een zou moeten de druiven snijd doormidden om voldoende huid op elke druif was aanwezig om te houden van het fruit bij elkaar in een vaste vorm, waardoor zeer ongelijke verdeling van dit onderdeel van de smaak, of snijd de druiven in kleine stukjes die spoedig unappetizingly squishy worden zeer.  Druiven kunnen ook soms te zuur worden.  Het zuur citroensap in de saus gelijkmatig zich vermengt kan, maar bijten in een stuk van iets squishy en zure binnen de kippensalade startlingly onaangename.  De verfrissende, waterige component van kipsalade moet goed worden opgenomen zonder dat de saus te krijgen zelfs licht loopneus.  Dit vergt een betrouwbaar zoete, waterige en subtiel op smaak gebracht fruit met celwanden firma genoeg te houden van hun structuur zelfs wanneer in zeer fijne stukjes gehakt.

Selderij voegt een zeer heldere structuur met een bijna zeep schoon smaak.  Het brengt ook een beetje meer waterig versheid aan de schotel - het is meer waterig dan de apple maar minder dan de peer.  Omdat de textuur van selderij zo krachtig is, kan het schokkend te crunch in een stuk van het onder de zachtere kip.  Snijd de selderij in nog kleinere stukken dan de apple.  Ik stel voor snijden de stengel in de lengte in vier secties, dan dun snijden van de secties over de korrel.  Als de selderij stukken werden gesneden langer met de korrel, zou het langer intact vezels veroorzaken een hardere, stringier textuur.  Wanneer fijngehakt, is de hoeveelheid zout in de salade van kip, parmezaan, en vinaigrette net genoeg te trekken sommige van het water uit de cellen te nemen van de harde rand opstijgen van de selderij crunch zonder deflatie van de cellen en drassige draaien.

Een bevredigend, nootachtige middelste notitie toevoegen walnoten aan de samenstelling, evenals het verstrekken van een dichte tussenliggende textuur die helpt bij het dempen van het contrast tussen de knapperige BLEEKSELDERIJ en zachte kip.  De walnoten bruinen is van cruciaal belang voor het omzetten van de walnoot smaak van een verlegen hint, wanneer je een werkelijke stuk van walnoot bijten in een toasty, aards, nootachtig, aromatische damp die subtiel het hele mengsel doordringt.

Vinaigrette is een kortere weg, maar het merk dat ik gebruik heeft een prachtige taart, pikante profiel dat gemakkelijk melds in een grote kipsalade met de toevoeging van een beetje olijfolie en balsamico azijn.  Het heeft ook veel zwarte peper, dat me bespaart fijn zo veel met de hand te hebben.

Extra vierge olijfolie voegt een gladde, rijke vloeibaarheid aan het mondgevoel van de saus terwijl tevens wordt bijgedragen licht fruitige boventonen, een subtiele hint naar bittere onderstroom, en echo's van peppery complexiteit waarmee het mengen van de aromatische vluchtige oliën uit de versgemalen zwarte peper naar de rest van de salade.  Ik houd Colavita, maar u misschien liever een ander merk.  Als uw olie een goede kwaliteit is, moet u zorg ervoor dat u niet teveel gebruiken, of het misschien een uitgesproken bittere notitie toevoegen aan uw kipsalade.

Tijm wordt een houtige, kruidachtige, prikkelende opmerking toegevoegd aan de schotel.  Een beetje gaat een lange weg.  Een theelepel gedroogde tijm is een nogal vet toevoeging aan deze hoeveelheid voedsel en brengt de kruiden geur stevig in de voorgrond.  Zolang uw kip, olijfolie en walnoten hebben een voldoende diepte van de smaak, de tijm zal assertief en elegant binden de diepere smaken samen zonder hen, veel overweldigend als een donkere groen satijn lint gewikkeld rond een groot boeket van wilde bloemen.

Citroensap wordt toegevoegd aan een schone, heldere z'n te verlevendigen het zware mengsel van kip, walnoten, olijfolie en mayonaise.  Het helpt ook compensatie van de zoete appel- en perenbomen, reining in hun potentieel cloying zoetheid genoeg om te voldoen aan de aanleunende smaken.

Balsamico azijn brengt een meer complexe, gedempte z'n.  De kruiderij type balsamico azijn heeft hints van stroperige duisternis fluisterde.  Zelfs als de echt dure, lange leeftijd balsamico azijn in kleine flessen in onze begroting was, zou het niet geschikt zijn voor dit gerecht.

De sjalot, moet als u het gebruikt, worden gehakt zeer, zeer fijn, niet groter dan een vlok van gedroogde UI zou zijn.  Sjalot weliswaar veel subtieler dan ui, zou waarneembaar brokken van het in de beten die hen worden overweldigend.  De ui-achtige smaak moeten een subtiele achtergrondnota die zachtjes maar bijna onmerkbaar elke hap tinten.  Gedroogde UI vlokken zijn gedempt genoeg om een vergelijkbaar substituut voor de sjalot.  De vlokken UI zal absorberen vloeistof en smaken meer dan krachtig vochtafgevende hun eigen smaak, resterende een geaard en duurzame toevoeging.  Ik adviseer niet uienpoeder; de hoge oppervlakte zorgt voor een scherpere smaak-release.  Zelfs met behulp van een bedrag dat klein genoeg is om het te houden van een zetel van de voorste rij in de smaak profiel gecalled zou alleen laat een vluchtig, misplaatst, oniony indruk.

Zwarte peper dekens de smaken met een onstuimige scherpheid.  Veel van de verbindingen van de smaak in zwarte peper worden toegeschreven aan vluchtige oliën die van het oppervlak van de peper of peper vlokken na verloop van tijd verdrijven kunnen.  Dit is de reden waarom de zwarte peper vers gemalen moet worden.  Wilt u zo veel van de vluchtige stoffen mogelijk.  Met behulp van een grotere hoeveelheid vooraf gemalen zwarte peper is geen substituut; het laat je eten met een sterkere hap van bitterheid zonder veel van de heerlijke aromatische stoffen.

Parmezaanse kaas accentueert de vlezige smaak van de kip met haar eigen kenmerkende, licht zoute umami smaak.  De ingeblikte spullen hiervoor niet gebruiken.  Als u geen goede kwaliteit Parmezaanse kaas, een theelepel sojasaus gebruiken.

Spullen om te voorkomen dat:

Druiven (zoals met de Aziatische peer)
Rozijnen - de taai textuur kan duwen de collectie van texturen in onaangenaam gevarieerd.  Zelfs als je dol op de toevoeging van de textuur bent, is de smaak van rozijnen te stroperig voor dit recept.  Als je echt aandringen op een gedroogde vruchten toe te voegen, gebruik gezoet, gedroogde veenbessen.  Wellicht moet Voeg een snufje zout, verhoging van het bedrag van Parmezaanse kaas of gezouten pistachenoten voor de walnoten vervangen om het evenwicht van deze toevoeging.
Curry poeder - ik ben een grote fan van een goede curry.  Ik ben geen fan van het gebruik van een klein gedeelte van voorgemengde, ingewikkelde, exotische specerijen onhandig aardse diepte wilt toevoegen aan een reeds complexe schotel.  Curry poeder is disharmonische in deze kipsalade.  Zelfs een klein snuifje is nog steeds als een platte tenor in een koor: als het is luid genoeg om een soort van verschil helemaal, het zal niet mengen met de rest.
Rauwe ui - te scherp!  UI smaak krijgt niet een starring rol in deze productie.
Andere soorten kaas - te dik een mondgevoel en geen positieve bijdrage aan de smaak profiel
Miracle zweep - enkel nr.

Gerelateerde Artikelen

Buffalo Chicken salade Wraps

Buffalo Chicken salade Wraps

http://www.savynaturalista.com/2013/08/12/buffalo-chicken-salad-wrapsGemakkelijk Wraps die alleen vijf minuten duurt te maken... Vermeldde ik dat ze gezond :)Buffalo Chicken salade Wraps recept:16 ounces gehakte gekookte kip1 grote komkommer versnede
Kip salade Log (AKA kip "GLOP") met variaties

Kip salade Log (AKA kip "GLOP") met variaties

ik heb het maken van dit recept sinds ongeveer 1977. Het is nog steeds één van de recepten mijn familie, en vrienden vragen voor over en voorbij. Dit recept is heel eenvoudig, flexibel en vergevingsgezind. Ik heb het nooit niet blijken groot. Allerme
Gember-oranje Chipotle Chicken

Gember-oranje Chipotle Chicken

De bloedsinaasappel is ongeveer even groot als een gemiddelde regelmatige oranje, al kan kleiner of groter. Het is een soort oranje met een bijna-bloed-gekleurde vlees.De bloedsinaasappel is zelfs meer nutriënt-dichte dan een reguliere oranje, vanweg
Augurk sap gelatine salade (aka de vreemdste diner dat ik ooit heb gemaakt)

Augurk sap gelatine salade (aka de vreemdste diner dat ik ooit heb gemaakt)

Eerste, s ome achtergrondverhaal:Ik heb spelen en experimenteren veel met gelatine de laatste tijd. Na wat onderzoek te doen voor een ander Instructable ik ben bezig, heb ik per ongeluk geleerd dat gelatine is zeer goed voor je en hebben geprobeerd u
Ham salade - Sassy Style!

Ham salade - Sassy Style!

Op zoek naar iets te doen met die overgebleven vakantie ham? Moe van saai ham salades?Ik was. Hier is het resultaat, een ham Salade recept met een kruidig, sassy kick waarmee sommige van die vakantie restjes uitputten.Stap 1: Assembleren ingrediënten
Jamaicaanse Jerk Chicken broodjes + Chutney

Jamaicaanse Jerk Chicken broodjes + Chutney

Deze foto...Hartige Jerk kip, zoete Chutney en romige Koolsla; Alle gehouden tussen twee Butter-Toasted broodjes.Ja, ik kan horen uw maag mopperen van hier: POp een reis naar Jamaica viel ik in liefde met de smaken van Caribbean Jerk Chicken. Het hee
DIY Sonic the Hedgehog Hat

DIY Sonic the Hedgehog Hat

Wanneer u niet vinden wat je zoekt... gewoon laten gebeuren!Ik maakte deze Sonic hoed voor mijn broer als een geschenk en ben zo blij met hoe het bleek! Hat's zijn altijd een leuk accessoire en zijn ook een geweldige optie voor iedereen te maken met
Gemakkelijk Chicken Noodle Soup voor het gezin (één Pot)

Gemakkelijk Chicken Noodle Soup voor het gezin (één Pot)

Voorbereiding van maaltijden voor een familie van 5 soms moeilijk kan zijn, maar wanneer u een maaltijd die is geliefd bij iedereen vindt u hem in de rotatie. Kip noodlesoep altijd lijkt te zijn een Ga naar maaltijd voor mensen die onder het weer maa
Maaltijd Prep Helpers - soep, broodjes, roerbak, salades & meer

Maaltijd Prep Helpers - soep, broodjes, roerbak, salades & meer

Ontbijt, lunch, avondmaal, voorgerechten, naschoolse snacks - dit snelle & heerlijke maaltijd prep helper is zo veelzijdig, het kan worden gebruikt voor ontbijt wraps, salades, soepen, stoofpot & dumplings, chili, roerbak, broodjes en ergens ander
Verlicht Constable Hat

Verlicht Constable Hat

Ik dacht dat het zou leuk toevoegen van LEDs aan mijn broer Constable hoed zodat bleek te laten uitzien als de lichte bar op een politie-cruiser.Stap 1: materialen Er zijn een heleboel draagbare elektronische materialen beschikbaar. Ik bestelde LED's
Het hele jaar door Indoor salade tuinieren

Het hele jaar door Indoor salade tuinieren

In de vroege zomer van 2015, had ik eindelijk een paar minuten, ik ging naar buiten, de opslaglocatie van compost dat in sinds we verhuisd naar het huis 8 jaar geleden, en vast een dozijn aan zaden van courgette, komkommer, tomaat en aubergine elke,
Honing knoflook Chipotle Chicken W / koriander limoen Dip

Honing knoflook Chipotle Chicken W / koriander limoen Dip

Deze Honing knoflook Chipotle Chicken recept is eenvoudig, en grote elke dag van de week. Bestaande uit een mengsel van kruiden en specerijen gemengd met chipotle pepers, wat is niet om liefde. Gooi verlaging van kip met deze marinade en gooi het op
Zeewier salade tropische Candy

Zeewier salade tropische Candy

Ik was onlangs geïnspireerd door de sushi-gerelateerde posten in de misleidende Desserts-wedstrijd. Goed verlangen dat, en een brandend aan het testen van mijn nieuwe macrolens. Het idee kwam bij mij toen ik klaar was door zeewier salade Instructable
Zoete en kruidige Macaroni Salade recept

Zoete en kruidige Macaroni Salade recept

Met tonnen barbecues opgesteld, is het de perfecte tijd om onze zoete en pittige Macaroni salade. Dit bijgerecht gaat goed met zowat alles voor uw zomerpicknick!Volledige ingrediënten:3 kopjes elleboog Macaroni noedels1 en 1/4 kopjes melk1/2 theelepe