Gewonde vogel: Wat te doen - stap voor stap


Het is lente & veel baby vogels hun nesten verlaten. Maar, sommige vogels maken het niet op hun eerste vlucht... liever ze belanden op de grond, gewonden en hulpeloos. Als u een van deze gewonde vogels vinden, moet u weten wat te doen- en snel actie ondernemen.

Achtergrond & Disclaimer: Ik ben niet een expert vogel, maar een baby huismus onlangs gevonden, liggend op de stoep op het is terug. Vanaf de tweede verdieping van mijn huis, waar het had een nest onder mijn air conditioner viel. Ik hou van dieren, en daar kon niet laat het om te sterven. Heb ik nemen niet de juiste stappen, hoewel - zo hopelijk u zal zitten kundig te voorkomen dat de stress en uitputtende werk uiteindelijk heb ik ondergaan om levend houden van de kleine baby! Gelieve te lezen de hele instructable omdat ik getuige geweest van enkele verbazingwekkende dingen gebeuren nadat deze vogel was gewond - en ik zal delen alle hieronder.

Eerste, krijgen een schoenendoos of kleine container & Vul het met sommige bladeren en papertowel, servetten of dikke toiletpapier. Zorg ervoor dat u een deksel van de schoenendoos en snijd enkele gaten of segmenten in het voor lucht. Aanpak van de vogel & eventueel oprapen met een aantal van de weefsel of papieren handdoek. Het kijken over & zien of het kan verplaatsen, wandelen of vliegen. Als het vliegen kan, uiteraard laten gaan. Maar, als het lag er het meest waarschijnlijk op een bepaalde manier is gewond en moet zorg.

Hier is het moeilijke gedeelte - als u een lokale humane society of dierenverzorgers organisatie belt zullen ze vertellen u om te proberen om het terug in zijn nest. Weet je wat, als je weet de vogel is gewond (en weet je dit door het feit dat het niet kan vliegen) dan niet terug in haar nest de vogel. Ik bijna gedood de vogel vond ik door dit te doen. Ik zet de vogel terug in haar nest en een uur later daarop gecontroleerd en het was bijna dood niet zo koud. Het dan ook geprobeerd om te vliegen weer door hoppen en viel bijna tot aan zijn dood een tweede keer. Doe dit niet als het is gewond!

*** Belangrijke opmerking *** Luister niet naar die oude verhalen mensen zeggen over hoe als je een vogel raken de moeder zal verwerpen. Het klopt niet helemaal. En ik nodig had om te houden van mijn baby vogel het zorg geven en proberen te voeden. De ouders verwierp niet het daarna. Vogels niet hebben een goed gevoel van geur & herkennen hun baby uit het sjirps en kreten. Ook, zorg Draag handschoenen of die handen wassen na het hanteren van het echt goed.

De meest belangrijke ding om te doen nu, is om de vogel opgewarmd. U kunt zien als de vogel is lijden wordt koud omdat haar huid zal hebben een paarse kleur ernaar, in plaats van het normale roze is. Zelfs als u niet kunt zien als het koud is, zorg ervoor dat u een verwarming pad onder de schoenendoos of erin. Het moet blijven erg warm is om te voorkomen dat longontsteking. Als u ziet dat de vogel diep ademt of schudden, het is in shock. Bewaar het op een rustige en warme plek.

Bel een revalidatiecentrum van de plaatselijke fauna. Er zijn locaties in elke staat - zodat u moeten zult verrichten te zoektocht online of bel uw lokale humane samenleving of het departement van natuurlijke hulpbronnen. Als u niet kan een vinden of een tijdje wachten moet voordat de vogel afhaken ziekenverpleger, moet u de neiging om de baby vogel levend te houden het tot dan.

Mijn fout was dat ik niet krijgen de vogel in de rehab center de eerste dag vond ik it. Ik wist niet dat het had een gebroken vleugel en wilde het herenigen met haar familie.

Voeding Tips als de vogel familie rond is:

  • Als u kopen wat tijd wilt voordat u de vogel af kunt neerzetten, dan adviseer ik dat u eerst proberen te nemen van de vogel in de schoenendoos buiten in de buurt van waar je het hebt gevonden. Zorg ervoor dat het zo warm als het kan worden met de unplugged verwarming pad ernaast wanneer je hem daar.
  • Vervolgens stap opzij en ver weg te nemen. Ik deed dit, en binnen 30 seconden zijn vader doken naar het en sprong in de schoenendoos. Het vervolgens renden rond voor zaden (ik gewoon stak een vogel feeder gelukkig) en het geplukt door hen, pakte een en het aan de gewonde baby gevoed.
  • Zij heeft dit meerdere malen gedaan. Toen het verliet ik dan de baby vogel terug bracht binnen het om op te warmen. Ik deed dit ongeveer elk half uur - zoals ze geacht worden te eten dat vaak.

* Als de familie verdwenen is en u wilt de baby te voeden jezelf, dan krijg een pipet of druppelaar geneeskunde. Hier zijn dat enkele aanbevelingen voor het voederen van vogels gewond tijdens het wachten om de vogel de care center - tips zijn van de Wild Bird Care Center-Website:

  • Robins, spreeuwen en andere insecteneters: ingeblikte voedsel van de kat of hond, bij voorkeur rundvlees voor roodborstjes;  kleine stukjes van de Aardworm kunnen ook worden aangeboden op het einde van een tandenstoker- of papperig kattenvoer bevochtigd met water
  • Mussen en andere zaad eters: langzaam roerei die kan worden bevochtigd met water voor baby's;  Budgie zaad en wilde vogel zaad kunnen worden aangeboden aan volwassenen
  • Cedar waxwings: druiven, bosbessen en andere bessen in kleine stukjes gesneden
  • Kolibries: 4 delen water, 1 deel suiker - kook water, ontbinden suiker, koel op kamer temp - dit nectar kan dan worden aangeboden aan het uiteinde van de snavel met een eye-druppelaar

Het is ok om de vogel een beetje water geven met de pipet. Wees voorzichtig om te voorkomen dat de neusgaten en alleen kleine druppels water geven. Forceer het niet op de vogel. De baby vogel die ik gevonden, zou neem zeer kleine slokjes uit het einde van de Pipet van openen en sluiten van de bek echt snel. Ik was niet in staat om te openen van de mond genoeg te voeden zaden, dus ik nam wat ik had, sommige voedsel van de kat en maakte het tot een brij met water en gebruikt de pipet langzaam aan te geven dat de vogel. De rehab centrum vertelde later me dat mijn soort vogel moet niet heb dat, maar het was prima en ze nodig om te weten om het spoelen of het bieden van goede zorg en geneeskunde. Zorg ervoor dat ze alles vertellen.

Tot slot, probeer niet te worden te gehecht aan de weinig gewonde vogel. Mijn zoon was een beetje hysterisch over hoe ziek de vogel was. Hij was huilen omdat hij dacht dat de vogel zou sterven dat - en ik kreeg niet de vogel in de rehab centrum tot de 2e dag na het vinden van het. Het nauwelijks overleefd de nacht en zag er zeer in de buurt van de ochtend nadat ik vond het dood. Ik denk dat de vogel overleefde vanwege mijn wanhoop - vanwege mijn zoon en zijn gevoelens ook. De ochtend na het bracht de nacht door in mijn huis, na een wat voedsel en water en warmte - het begon te lijken een beetje nieuw leven ingeblazen. Ik heb het naar de rehab center en het was verzorgd!

* Cool stukje Info * Ik maakte een korte videoclip, toen ik de baby vogel buiten. Ik zag het Tjilpen en zijn vader begon luid piepend - dan zijn vader doken te voeden. Later, toen de binnenkant en de vogel zag er zeer lage leven en energie en ik moest proberen te voeden, speelde ik de videoclip en toen het hoorde het geluid het werd opnieuw energiek en begon met het zingen en haar mond te openen, dus ik kon voeden het gemakkelijker. Ik speelde het in- en uitschakelen voor de vogel en het hielp het levend te houden!

Update! Het is heel gebruikelijk voor vogels met verwondingen aan het niet overleven, helaas. Gelukkig door een wonder, mijn baby vogel heeft overleefd in het midden van rehab en ze het vogeltje vrijuit gaan nadat het was allemaal gezond. Misschien ben ik te sentimenteel, maar ik wilde slechts dat zij zou hebben laat het me nemen hem terug naar huis om hem gratis hier, met zijn familie!

Gerelateerde Artikelen

Wat te doen als je een Fruit Bat (Pteropus)

Wat te doen als je een Fruit Bat (Pteropus)

** INFORMATIE **** QLD HIERONDER **Gelieve niet aanraken, bel onze 24-uurs redding hotline 0447 222 889 (Goudkust) of 46975177 (Lockyer Valley) en wij sturen een ervaren vrijwilliger hulpverlener.Advies - als u in tropische North Queensland woont, ro
Wat te doen als uw favoriete huisdier sterft...

Wat te doen als uw favoriete huisdier sterft...

Zeven jaar oude Pommeren, Pinky was onze favoriete huisdier. We geketend haar nooit, tenzij het nodig was en ze gebruikt om te zwerven rond de tuin genieten van de bloemen, weg vogels en eekhoorns jagen en spelen met de objecten in de tuin liggen.Toe
Wat te doen als u een verloren huisdier vinden.

Wat te doen als u een verloren huisdier vinden.

Onlangs vond ik een chihuahua een parkeerplaats van de supermarkt rennen, en ik ging door de stappen van het proberen te vinden van zijn eigenaar. Dit is niet de eerste keer heb ik geprobeerd om een verloren huisdier met de eigenaar te herenigen zoda
Wat te doen als de politie je stoppen

Wat te doen als de politie je stoppen

Het is eng tegengehouden door een politieagent. Als burgers en leden van het publiek is het onze verantwoordelijkheid om te weten het recht en wij hopen dat de politie officieren van Justitie zal zijn. Maar de burgerrechten van de niet altijd worden
Eendje ramp - wat te doen als een eend een nest op punt van Luik woestijnen

Eendje ramp - wat te doen als een eend een nest op punt van Luik woestijnen

Een van de ongeschreven regels van wederzijdse homesteading of smallholding is dat dieren of vogels altijd kiezen voor de tijd die u weg bent te hebben een crisis! Ons buurland verzekert ons, voordat gaan af op zijn vakantie, dat zijn twee altijd een
Wat te doen wanneer u hebt te veel Kale

Wat te doen wanneer u hebt te veel Kale

Ga gemakkelijk op mij, dit is mijn eerste Instructable.Dit was onze eerste jaar kweken van een tuin, en het eigenlijk heel goed ging. Het kale groeide ongelooflijk snel en zoals u ziet er is ton overblijft aan het einde van het seizoen.Ik wist niet w
Wat te doen bij een auto-ongeluk

Wat te doen bij een auto-ongeluk

Nou, dit is wat te doen bij een auto-ongeluk, grootste deel van deze info is uit SAS survival handboek, het gevaarlijk boek voor jongens en mijn god (google) dus Umm kunt aan de slag. (oh en dit is mijn eerste instructable dus wees niet te hard)Stap
Wat te doen in een auto-ongeluk

Wat te doen in een auto-ongeluk

er zijn veel sites en ook instructables tonen wat te doen na een auto-ongeluk. Ik zal u tonen de nieuwste en gemakkelijkste manier voor het verwerken van de situatie waarin die u ons na een auto-ongeluk.66% van alle mensen een hartstilstand of een ap
Bendes van minecraft-wat ze doen

Bendes van minecraft-wat ze doen

Minecraft is een wereld vol goede (en slechte) mobs. Als je niet weet wat te doen bij nacht zult u dood door ochtend!! Als u weten wat wilt te doen over hen, dan is dit de Instructble voor u!Stap 1: de baas De wereld in minecraft is thuishaven van tw
Wat te doen als uw paspoort is gestolen terwijl op een reis

Wat te doen als uw paspoort is gestolen terwijl op een reis

vorig jaar, terwijl in Ecuador had ik een zak met mijn paspoort in het gestolen.  Hier zijn enkele dingen die je doen kunt ter voorkoming van verlies van uw paspoort, wees voorbereid op een verlies en wat te doen in geval uw paspoort is verloren of g
Zelf water gerecycleerd plant pot voor het kweken van kruiden en bloemen

Zelf water gerecycleerd plant pot voor het kweken van kruiden en bloemen

geïnspireerd door de bbullet zelf water gerecycleerd vaas instructable, dit is de methode die ik gebruik te maken van tientallen zelf water gerecycleerd plantenbakken. Bedankt, bbullet!De manier dat ik ben het maken van deze maakt gebruik van 2 of 3
Wat te doen met uw oude jeans

Wat te doen met uw oude jeans

Alle van ons hebben een oude spijkerbroek weet niet wat te doen met hen behalve afvegen tapijten maken. in dit instructable ik het onder mijn oude stoel met behulp van mijn oude spijkerbroek.Stap 1: De stoelDit is de oude stoel die ik wil vernieuwenS
Wat te doen als iemand overlijdt.

Wat te doen als iemand overlijdt.

Op een gegeven moment je ouders zullen sterven.Als u een benoemde executeur betekent het dat u zorg voor alles wat heeft te worden geregeld.Hierdoor kan iedereen geconfronteerd met dezelfde situatie voorbereiden op wat er in petto.Ik ben van het UK e
Wat te doen wanneer verveeld In een auto 's nachts

Wat te doen wanneer verveeld In een auto 's nachts

Stap 1: Games Krijgen van video games maar het dos niet langStap 2: Hebben een Note-Pad Hebben een notitie pad voor tekening en soort dingenStap 3: Anderen vertellen Dingen zoals dit om anderen te vertellen over wat te doen wanneer u op een lange aut