Geo-Data Logger: Arduino + GPS + SD + versnellingsmeter te melden, tijd-stempel, en geo-tag sensorgegevens


UPDATES

 • 17 oktober 2013: Ik heb een handleiding gepubliceerd over het gebruik van uw Androïde telefoon voor een soortgelijke taak door leveraging uw Androïde apparaat is gebouwd in GPS en sensoren.
 • 6 februari 2013: Featured op GeoAwesomeness http://geoawesomeness.com/?p=3388
 • 24 nov 2012: Featured op Hackaday- http://goo.gl/XX9oy
 • 21 november 2012: Featured door John Boxall @ Freetronics http://goo.gl/OvnNC
 • 20 nov 2012: Featured op gevaarlijke Prototypes http://goo.gl/ve6Eu

INTRODUCTIE

Ik dacht dat het zou onderwijs aan het bouwen van een prototype dat ik onderweg nemen log, geo-tag en tijdstempel sensorgegevens naderhand worden geanalyseerd met toewijzing en/of data analyse-toepassingen.  Dus ik dacht waarom niet beginnen met een gadget dat wegomstandigheden kunt inloggen. Dit prototype, de Bump-O-Meter, meet wegomstandigheden met behulp van een Arduino, een GPS-ontvanger, een SD-kaart en een sensor van de versnellingsmeter.

Dit prototype is een generieke sensor logboekregistratie/geo-tagging gadget, waardoor dat de versnellingsmeter kan worden vervangen door een andere sensor(en) aan te melden en kaart alles overal.

Als een zaak of feit is mijn volgende avontuur met dit Registreerapparaat ter vervanging van de versnellingsmeter met een sensor van de verontreiniging te visualiseren van luchtkwaliteitsniveaus rond de stad.

PROJECT SECTIES

Deze handleiding is onderverdeeld in de volgende secties:

 1. Overzicht & achtergrond
 2. Hardware & Softwarecomponenten
 3. Bedrading van het Prototype
 4. Registratie van gegevens in de LC-STUDIO SD-kaart
 5. Geo-Tagging & tijd-stampen met de LS20031 GPS-ontvanger
 6. Meten van weg voorwaarde met een ADXL335 van de versnellingsmeter
 7. PROGRAMMA: De Arduino-programma dat het trekt allemaal samen
 8. PROGRAMMA: Een gewone GPS Registreerapparaat aan Interface met Google Earth
 9. Schrobben & opmaak van gegevens met een werkblad
 10. Plotten en kleurcodering weg voorwaarde gegevens met GPSvisualizer.com
 11. GPS datum/tijd voor stempelen uitvoergegevens opmaak
 12. Snelheid versus logboekregistratie nauwkeurigheid

PROJECTOVERZICHT

Het gebruik van de Bump-O-Meter een Arduino te vangen de X, Y, Z bewegings-gegevens die zijn gegenereerd door de versnellingsmeter van de ADXL335. In dit geval zijn wij meten weg "gebouw" als gevolg van de weg staat. Slechte wegcondities en oneffen wegdek genereren veel plotselinge versnelling in het autolichaam op en neer (z-as). Maar voordat deze gegevens worden opgeslagen op de SD-kaart, het gecodeerd met informatie over de locatie van de LS20031 GPS-ontvanger, en ook de datum/tijdstempel in real-time met behulp van de GPS-satellieten atoomklok. Meer hierover later.

Wij willen vastleggen en analyseren van de z-as versnelling informatie visueel om te bepalen welke stukken weg zijn armer en aandacht nodig hebben. We herhalen dit en vergelijk onze gegevens na verloop van tijd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen voor het scannen van de conditie van de weg, maar voor elke soort milieu geo gegevensregistratie.

HOE TE GEBRUIKEN

Deze gadget kunnen door te plaatsen het in een auto en rijden over een bepaalde weg stuk we gebruiken om te beoordelen van de toestand.  Wij kunnen zelfs dit prototype hechten aan een fiets of skateboard te identificeren onregelmatig en ruwe strekt zich uit van tracks.

We kunnen vervangen door de ADXL335 sensor van de versnellingsmeter met elke andere sensor(en) zoals temperatuur of verontreiniging sensoren met eenvoudige code wijziging.

De gegevens op de SD-kaart kan vervolgens worden geïmporteerd in een werkblad voor schrobben, sub instelling opnieuw formatteren, analyse en visualiseren.

Ook maken we gebruik van een prachtige website GPSvisualizer.com uitzetten van onze gegevens over een kaart met behulp van intelligente markeringen die veranderen van vorm en kleur volgens de omvang van weg opgericht zodat we visueel wegomstandigheden behoefte aan nadere inspectie kan detecteren.

Ik heb een gids met een adellijke titel "GPS-ontvanger aan Google Earth via PC verbinden uw LS20031" gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe het configureren van de LS20031 GPS-ontvanger.  U kunt verwijzen naar het voor meer informatie over het gebruik van de LS20031 GPS-ontvanger.

HARDWARE & SOFTWARE componenten

HARDWARE

 • Arduino Uno of Leonardo: $25 (Arduino.cc, Seeedstudio.com)
 • LS20031 GPS-ontvanger: $50 (Ebay, Pololu Adafruit, Sparkfun)
 • ADXL335 of ADXL345 versnellingsmeter (of elke andere sensor): $7 (Ebay.com)
 • SN74AHC125 als level shifter van 5V te 3.3V* *: $1 (Mouser.com, Futurlec.com)
 • SD reader aansluiting. De LC-STUDIO: $2.50 (Ebay.com)
 • SD-geheugenkaart.  $5 voor 4GB.
 • LED: $0.1
 • Weerstand van 1K Ohm: $0.1
 • Breadboard: $5
 • Jumper draden: $2
 • Mannelijke headers 2,45 mm (0.1") - rechte en rechte hoek: $1 (Ebay.com)
 • Elke batterij of macht bron die 7-12V na contact en minimaal 500mA kan leveren.

* Ik heb niet geprobeerd dit prototype met de Arduino Leonardo vanwege enkele bekende problemen met de SD-bibliotheek. Maar volgens de release notes van de Arduino IDE 1.02 software deze kwesties hebben behandeld.

** In de toekomst, ben ik geleidelijk met de SN74AHC125 niveau-shifter (5 v naar 3,3 v converter) in het voordeel van de CD4050BE HEX niet-inverterende Buffer/Converter gewoon omdat er meer gemakkelijk en goedkoop beschikbaar op Ebay.com.  Ik kocht 10 ICs voor $4.0. Dat is $0.4 per IC. De CD4050 is niet compatibel met de SN74AHC125 pin maar er zijn tal van voorbeelden op het net.

SOFTWARE

 • Arduino IDE 1.02
 • MiniGPS 1.4: dit is een handig nut voor het configureren van de LS20031 GPS-ontvanger.
 • GPSvisualizer.com: deze verbazende website zal helpen ons aangemelde sensorgegevens samen met de GPS-coördinaten gebruik van kleurenschema's om aan te geven van de toestand van de wegen uitzetten.
 • MS Excel of vergelijkbare: We zullen het gebruiken van een werkblad te schrobben de logboekgegevens, schakel alle vuilnis, om sub selecties van onze gelogde te maken en te formatteren op een wijze die kan worden gelezen door andere toepassingen en websites zoals GPSvisualizer.com en Google Earth.
 • SD Arduino library (gebundeld met Arduino IDE)

VIDEO VAN LOGBOEKBESTAND IMPORTEREN/OPNIEUW FORMATTEREN

DISCLAIMER
Dit is een prototype en prototypes per definitie zijn ontwerpen van producten die nog niet klaar. Uw feedback wordt gewaardeerd.

CONTACT
Hazim Bitar (techbitar)
techbitar op gmail dot com

Gerelateerde Artikelen

Dubbel voltage generieke Data Logger Arduino

Dubbel voltage generieke Data Logger Arduino

ik heb al moeite met de bouw van een 'generieke' 'minimalist' datalogger Arduino voor geruime tijd. Als ik zeg 'generieke' Ik wil niet om het te bouwen voor een bepaalde sensor, liever willen gebruiken een verscheidenheid van hen - alleen of in combi
Arduino GPS/GSM Tracker (WatchDog ingeschakeld)

Arduino GPS/GSM Tracker (WatchDog ingeschakeld)

Wat is een GPS of GLONASS?Een GPS tracking-apparaat is een apparaat, normaal gedragen door een bewegend voertuig of persoon, die gebruikmaakt van het Global Positioning System te bepalen en de precieze locatie bijhouden, en dus die van de vervoerder,
MPU6050: Arduino 6 Axis versnellingsmeter + Gyro - GY 521 Test & 3D-simulatie

MPU6050: Arduino 6 Axis versnellingsmeter + Gyro - GY 521 Test & 3D-simulatie

Bent u op zoek naar uw eigen quadcopter drone of RC vliegtuig met Arduino maar weet niet hoe om de gyro werkend te krijgen? Misschien u al gekocht sommige modules 6 as MPU6050 (op de GY-521 breakout boards) alleen om uit te vinden dat ze niet zo eenv
Arduino GPS/GSM Tracker

Arduino GPS/GSM Tracker

Onze Gemeenschap kunt golfkarretjes op de openbare weg om vervuiling en congestie en mijn moeder gebruikt haar uitgebreid. Golfkarretjes hebben niet veel in de weg van veiligheid, dus voor gemoedsrust, ik dacht dat ik mijn eigen voertuig locatie syst
Arduino Project: Gyro/versnellingsmeter MPU-6050 en bestuurder van Adafruit Motorschild

Arduino Project: Gyro/versnellingsmeter MPU-6050 en bestuurder van Adafruit Motorschild

Hallo zijn jongens, als u van plan bent te gebruiken MPU 6050 Gyro/versnellingsmeter module of L329D adafruit moter stuurprogramma schild met Arduino voor uw volgende project dan u op de juiste plaats, omdat in het artikel ben ik een video delen met
Arduino GPS snelheidsmeter met een ks0108 - 128 x 64 GLCD (display)

Arduino GPS snelheidsmeter met een ks0108 - 128 x 64 GLCD (display)

Ik wilde het bouwen van een digitale snelheidsmeter voor mijn auto. Er was niets mis met de een al geïnstalleerd in mijn auto, ik wilde alleen maar een grote LCD display die zal worden geplaatst in een gemakkelijker positie - recht voor me hebben. En
Arduino GPS Datalogger

Arduino GPS Datalogger

wilt u sommige GPS-gegevens naar een SD-kaart met behulp van de Arduino te melden? Bezit u al een Sparkfun microSD schild en de GPS-module? Did u uitproberen de Adafruit Shield (hoewel het is geweldig en goedkoop), maar het stal alle van uw pins? Wil
Arduino GPS in iPhone Case - bouw je eigen! :)

Arduino GPS in iPhone Case - bouw je eigen! :)

Hi All,Het is ons wederom weer op de rails. Dit keer waren we denken aan iets cool dat kan worden gebruikt als een eenvoudige gadget dat anderen kan imponeren. Wat we hier hebben is een set van de schoonheid van schilden aangesloten op mijn favoriete
Arduino GPS Speedo compact + en meer

Arduino GPS Speedo compact + en meer

dus heb ik besloten om te bouwen van een apparaat dat ik zou kunnen in mijn auto gebruiken,een GPS speedo zag eruit als een goed idee.De delen die ik in deze build gebruikte:-(Fake) Arduino Nano v3 ($10,99).-MT3339-GPS-module.-Grafisch LCD + steker (
Eenvoudige Arduino GPS met OLED

Eenvoudige Arduino GPS met OLED

Dit kleine project laat zien hoe te bouwen van een eenvoudige GPS-ontvanger van een Arduino-bord (of soortgelijke), een OLED-display en een GPS-module met antenne.Stap 1: De onderdelen verzamelenGPS Bee met antenneXBee breakout board met headersArdui
Arduino GPS kaart navigatiesysteem

Arduino GPS kaart navigatiesysteem

Gebouwd op basis van Arduino UNO, GPS, SD card, TFT, GPS kaart navigatiesysteem is het verkrijgen van de real-time positie-informatie via GPS, te sturen naar UNO voor berekening, volgens de berekening resultaten, en samen met de kaart-bestand dat is
Discrete Data Logger

Discrete Data Logger

er is geen betere manier om te verbergen een geheime apparaat dan om het te houden binnen een grotere opvallende apparaat.Dat gezegd hebbende... In wezen, dit is een gids voor het maken van een data logging systeem voor gebruik met de microfoon breat
Data Logger Project

Data Logger Project

dit is een datalogger die ik heb voor mijn klas gemaakt. Ik kon niet het vinden van de instructies die ik kon gebruik te maken van de Arduino de lichte helderheid en de temperatuur opnemen. De temperatuur en de lichtwaarde weergegeven op het LCD-sche
Converteren gehele getal dat teken Arduino

Converteren gehele getal dat teken Arduino

Het omzetten van integer naar teken is een eenvoudig proces. Het gaat om het gehele getal eerst te wijzigen in een tekenreeks en vervolgens de tekenreeks te converteren naar een karakter array. De reden dat ik ben terbeschikkingstelling dit korte ber