Draadloze Phone Remote-Controlled LED Strips: RasPi w / Fadecandy stuurprogramma w / WS2811/WS2812 adresseerbare LED Strips w / TouchOSC Smartphone App w / Iphone of Droid


Hier gaat een steeds meer uitgebreide ontwerpdocumentatie overzicht van mijn nieuwste project. Hieronder is een video die ik heb geupload tonen bepaalde functionaliteit:

Het oorspronkelijke idee progressie ging ongeveer als volgt:

 • Adresseerbaar LED strip (s we willen altijd meer glimmende dingen!!!) naar get cool visuele effecten die kunnen worden geprogrammeerd (een of andere manier)
 • gecontroleerd door een iPhone (of Android telefoon) met behulp van de verschillende beschikbare hardwarefunctionaliteit aanwezig in de meeste moderne smartphones (versnellingsmeter, touchscreen, wifi/bluetooth vermogen, kundig voor stormloop meer & meer complexe toepassingen nu)
 • niet nodig een werkelijke desktopcomputer of laptop uit te voeren. Ik had vrienden gebruiken de Python programmeertaal met diverse GitHub repositories te integreren Wiimote input, of iPad versnellingsmeter-gegevens voor verschillende verschillende projecten gezien. Ook noodzakelijk is omdat het zou worden gebruikt voor kunstinstallatie en ik niet te wilde moet een computer worden weggelaten met de structuur van de kunst.
 • Ik wist dat de Raspberry Pi een goedkope levensvatbare microcomputer (een stap boven microcontrollers in functionaliteit en snelheid), dat een bepaalde programma tot de dag dat zij stierf uitvoeren kan, vooral met Python en C talen. Ik heb niet echt geen Python ervaring hebben en vond de meeste van wat ik instellen in Python moest dus heb ik besloten om die route te gaan. De werkelijke Pi-computer is de grootte van een creditcard en de dikte van een kwartaal. Moet geen heatsink en is goedkoop (onder 40 dollar, maar eindigt zijn rond $70 met een aantal noodzakelijke en luxe accessoires)

Ik vond hele hijs zootje van hulp via de Adafruit leren gidsen, en een heleboel setup ideeën van hun geweldige team waren geënt, maar een heleboel ontwerp toevoegingen werden toegevoegd op mijn setup ook. Bijvoorbeeld:

 • Ik heb mijn setup kan worden uitgevoerd via een Python programma (vs. nodig hebben een netwerkcomputer)
 • Ik heb toegevoegd de afstandsbediening draadloze telefoon van de LEDs via PyOSC (staat toe het Python programma en de telefoon met TouchOSC app te communiceren)
 • Ik heb het Python programma setup kan worden uitgevoerd bij het opstarten zodat als ik uit het midden van nergens, alles wat ik heb te doen is de stekker in het stopcontact en de LED effecten programma zal opstarten (en ook niet de telefoon app open nodig om dit te doen)
 • Geen monitor of muis nodig eens SSH setup
 • Integratie van PyOSC met PyOPC, en in sommige nuttig bibliotheken op te nemen die helpen met sommige gemeenschappelijke gebeurtenissen met LED programmering toe te voegen
 • Wat extra uitleg over een aantal van de programmering aanpassingen die aangebracht moeten ter verantwoording voor levensechte digitale interactie (gammacorrectie en dithering als voorbeelden)

Adafruit (forum, component detailhandelaar en kennis hub http://www.adafruit.com/ ) verkoopt de WS2811/WS2812 strips (zij noemen ze "Neopixels"), en ze hebben een heleboel grote middelen voor meer geweldige projecten. Hun forum Gemeenschap en moderator/admins/project sjamanen gidsen zijn geweldig.

De LED strips normaal gesproken moeten een Arduino controller uit te voeren, maar Micah Scott van Scanlime ontworpen een speciale controller /driver dat helpt dat de noodzaak weg te verduisteren. / Stuurprogramma voor de controller voor de LED strips integreert de mogelijkheid Open Pixel besturingselement gebruiken met dithering en gamma correctie mogelijkheden.

Hier is de Scanlime van artikel over de Fadecandy:
http://scanlime.org/2013/11/fadecandy-easier-tasti...

Dithering is een relevant zijn voor de perceptie van de frequentie effect. Het kan worden toegepast op muziek net zoals het is aan beelden. Dithering fungeert als een verspreiding tussen twee gebieden van lage kleurdiepte. Het ontbreken van kleurdiepte leidt tot artefacten in digitale opnamen van een milieu en dithering helpt vloeiende die overgangen. Met LEDs leidt dit tot gemoduleerde intensiteiten geven meer kleurdiepte, en zal vaak leiden tot een soort twinkle (waarvan ik denk dat ziet er geweldig uit, zoals de flonkerende startlight).

De gammacorrectie helpt opnieuw schalen de curve van elke rood groen blauw LED-intensiteit. Onze ogen doen lichtintensiteit op een lineaire wijze zodat gammacorrectie maakt een lineaire fade op rode van 0 tot 255 lijken meer lineaire voor onze ogen niet waarnemen. Als een lichte dimmer was ingesteld op lineaire schaal, de eerste helft lijkt te draaien op uiterst snel, maar de laatste helft zou lijken niet veel helderder familielid. Gammacorrectie dan geldt de inverse van de natuurlijke curve van onze ogen om ervoor te zorgen dat de LED's op een visueel juiste wijze functioneren.

Open Pixel controle (OPC) voorziet in een eenvoudige manier om te netwerken en stroomlijnen van de communicatie met RGB-pixel arrays. PyOPC dan is dat de noodzakelijke stap verder en zorgt voor de programmeertaal Python te regelen een OPC-client-server tussen de strengen pixel en Fadecandy/stuurprogramma voor de controller die OPC berichten kunt ontvangen.

TouchOSC is het laatste stukje van de puzzel en is wat laat voor sommige ontzagwekkende unieke en aanpasbare functies. Ik wist over TouchOSC van DJ gebruik. In dat scenario gebruik ik de MIDI functionaliteit van TouchOSC, maar ik wist dat het ook in staat was om gelijktijdige Open Sound Control te verzenden. Ik deed wat onderzoek en vond dat het kon inderdaad interface met Python programmeertaal via PyOSC.

De beste delen over TouchOSC app:

 • Makkelijk te gebruiken TouchOSC Editor applicatie kan snel intuïtieve controller ontwerp
 • Eenvoudige synchronisatie-aan-telefoon functie via algemeen WIFI verbinding kunt eenvoudig manier om te werken de lay-outs die u in de Editor aanbrengt (ik heb gebruikt een ad-hoc-verbinding om te synchroniseren wanneer een router niet aanwezig was)
 • maakt gebruik van de telefoon van bestaande hardwarefunctionaliteit (versnellingsmeter & multi-input touch-staat schermen)
 • app van de schone easy-to-use interface / design

Gerelateerde Artikelen

Remote Controlled LED met behulp van HC-05 Bluetooth Arduino en mobiele telefoon App

Remote Controlled LED met behulp van HC-05 Bluetooth Arduino en mobiele telefoon App

Technologie vordert in razend tempo, iedereen van ons heeft slimme telefoons nu-een-dag, er zijn cool apps die laten we blijven in contact met onze vrienden en familie, krijgen van de meest recente informatie over het weer of verblijf-bijgewerkt met
TV remote controlled LED dotmatrix snake spel

TV remote controlled LED dotmatrix snake spel

slang is een videospel dat ontstond tijdens de late jaren 1970 in arcades en onderhoudt populariteit sinds dan, om iets van een klassieker. Na in 1998 werd het de standaard vooraf geladen spel op Nokia-telefoons, vond Snake een massale publiek.Hier m
Remote controlled LED lint

Remote controlled LED lint

voor een lange tijd had ik het plan om meer verlichting toevoegt aan een wand van mijnwoonkamer, de LED-lint werd gekocht van een Chinese leverancier op eBay, meer dan een jaar geleden. Nu eindelijk ik heb dit gedaan en wil de resultaten met u delen.
Remote Controlled LED met behulp van de mobiele telefoon en Internet

Remote Controlled LED met behulp van de mobiele telefoon en Internet

Eerder schreef ik een tutorial over het besturen van een LED met behulp van uw mobiele telefoon app, Arduino en HC-05 bluetooth-module. In de huidige tutorial die ik ga uit te breiden op eerdere one en deze tijd in plaats van bluetooth, we zullen wor
Remote controlled LED

Remote controlled LED

Dit is een zeer eenvoudig te bouwen. Helemaal u nood zit1 x geborsteld ESC1 x 12 Volt LED1 x 3s Lipo1 x RC zender en ontvangerMet het geborstelde ESC zal u zitten kundig voor afstandsbediening de helderheid van de LED.Stap 1: Sluit de geborsteld ESCH
Remote Controlled Band Flyer Lamp

Remote Controlled Band Flyer Lamp

Laten we aftrap dit ding met een paar prejudiciële vragen.Heb je ogen?Marajk ontzagwekkende dingen?Als u hebt ja geantwoord op meer dan geen van deze vragen, dan heb ik het perfecte project voor u!Ik ga u tonen hoe te maken van een externe gecontrole
Remote controlled webcam met behulp van de Arduino, SensorMonkey, jQuery en Justin.tv

Remote controlled webcam met behulp van de Arduino, SensorMonkey, jQuery en Justin.tv

Web in te schakelen voor uw interactieve sensoren over desktop, smartphone en tablet apparaten.Deze tutorial beschrijft in detail hoe met de gratis SensorMonkey -service op afstand besturen van een pan en tilt webcam aangesloten op een Arduino met ni
Arduino Remote Control (ARC)

Arduino Remote Control (ARC)

In dit project, zullen we het maken van een Arduino Remote Control (ARC) die elke infrarood (IR) afstandsbediening in hex of enige andere vorm ontcijferen en deze gebruiken om te schakelen LED on/off!Het is een vrij eenvoudig project en zou kunnen wo
Remote Controlled onderzeeër / Underwater ROV

Remote Controlled onderzeeër / Underwater ROV

wat is er leuker dan het verkennen van de diepten van donker, het vinden van nieuwe visplaatsen, boot onderhoud of schat met uw zeer eigen Remote Controlled onderzeeër ontdekken? I 'm gonna worden verwijst naar de extern gecontroleerde onderzeeër als
Met behulp van 433 MHz Remote Controlled schakelaars op Arduino

Met behulp van 433 MHz Remote Controlled schakelaars op Arduino

Ik denk dat iedereen weet die extern gecontroleerde schakelaars die in hun meest eenvoudige vorm komen in een aantal (meestal 3) voor switcheable apparaten aansluiten op het lichtnet stopcontact en die ontvangt een stekker van een lamp of iets en dat
Remote Controlled Arduino Car

Remote Controlled Arduino Car

Ik heb graag altijd naar kampen, etc waar een dag als ik was op zoek up youtube voor afstandsbediening auto's, er zijn veel van mijn vrienden en ik altijd graag met een heleboel vrienden, en hoe ze werden gemaakt, ik bedacht dat ik voor mezelf uit de
Remote Controlled Confetti kanon

Remote Controlled Confetti kanon

Confetti kanonnen zijn een heleboel plezier. Een explosie van confetti kan een feest beter maken. Maar het is niet altijd handig zijn als iemand naast het kanon te verrekenen. Dus vandaag ga ik u tonen hoe te maken van een externe gecontroleerde conf
DIY Arduino Remote Control en Lego RC voertuig!

DIY Arduino Remote Control en Lego RC voertuig!

UPDATE (8/29/13): dank u lezers voor uw enthousiasme en soort opmerkingen met betrekking tot dit project! Het is een geweldige reis sinds ik begon dit project terug in maart, maar ik ben erg blij met het resulterende product en de opwinding waarmee h
How To: Maak een Android App met Android Studio controle LED

How To: Maak een Android App met Android Studio controle LED

Dit is een stapsgewijze tutorial voor het maken van een android apk via bluetooth.Vóór de start codering,Download Android Studio IDE en bijwerken van Java.Java en C programmeren zal helpen.Deze tutorial zal niet uitleggen Java programmering.Als u cod