Draadloze kerst lichttimer met Raspberry Pi en Python


1/14/2014 Update: dank aan iedereen die gestemd voor dit project in de Hardware Hacking wedstrijd! Benieuwd naar mijn nieuwe maker-pen.

Update 12/31/2013: op zoek naar een meer geavanceerde versie van dit project? Check out mijn nieuwe multi-kanaals stem-gecontroleerde versie.

We weten allemaal je kon gewoon gaan kopen een timer stopcontact in plaats van gebouw uw eigen, maar waar is het plezier in dat? Dit project zal u tonen hoe hack een $10 draadloze outlet adapter zodat u het met een Raspberry Pi en een eenvoudige Python script, met de motivatie van controlerende Kerstverlichting kunt - maar het zal werken voor elk apparaat dat u op een stopcontact aansluiten kunt.

Ik meteen moeten erkennen dat dit geen absoluut, (de eerste noch de laatste) project dat bespreken zal domotica of regelen van stopcontacten met een Raspberry Pi. Mijn doel is om dit als een zeer beginner-friendly project - de code zal lokaal uitvoeren op je Raspberry Pi (geen internet control), het circuit alleen één afzet zal controleren en u zal niet het aanraken van een hoog-voltage-draden. Als u klaar bent om iets meer opschoof, check out deze Instructables pakken web-toegelaten meerdere uitlaat controle van het hacken van een multi-kanaals afstandsbediening of bouw van uw eigen stekkerdoos. Dit project zal nog steeds nodig voor gebruik van een multimeter en een soldeerbout, dus het vergt enige ervaring met elektronica, of iemand die kan helpen.

Ik hoop ook om sommige handige muisaanwijzers voor Raspberry Pi beginners (dit is mijn eerste project van de RPi, en ik ben meer vertrouwd met de Arduino, zodat ik raakte een paar hobbels aan de slag), maar houd er rekening mee dat dit niet een "Getting begonnen met Raspberry Pi" tutorial is - ik hun officiële Quick Start Guide en deze bron wiki voor dat aanraden zou, en ik neem aan je al een Raspberry Pi dat zal gebruiksklaar met Raspbian.

Nu, op naar een lijst van de materialen. Disclaimer: u kunt opmerken dat ik gedeeltelijk aan Amazon en Sparkfun ben, maar natuurlijk kunt u rondkijken en proberen van andere leveranciers zoals Adafruit, Radio Shack, Ebay, enz. Kosten zijn geschatte vanaf December 2013.

Materialen

 • Monitor of de TV en de juiste kabel. Ik heb een oude Acer Model AL1717 B VGA/DVI compatibele monitor ($50 bij een recycling centrum) en de kabel van een Amazon Basics HDMI naar DVI-adapter ($8).
 • 5V micro-USB-voeding. Ik heb deze ($6).
 • USB-toetsenbord en muis. Ik heb een Logitech K400 draadloos toetsenbord/muis combo ($35).
 • SD-kaart, ten minste 4GB, met een besturingssysteem is geïnstalleerd. Ik heb een 8 GB kaart ($9) en ik volgde de instructies voor het installeren van de onbewerkte afbeelding van Raspbian, beschikbaar hier.
 • Ethernet-kabel of een USB-WiFi adapter. Ik heb een ethernet-kabel aangesloten direct op mijn router. Merk op dat de Raspberry Pi alleen twee USB-poorten, heeft zodat u een USB-hub nodig als u een muis/toetsenbord combo dat twee poorten vereist, en ook wi-fi willen.
 • Circuit onderdelen
  • Twee eenpolige, dubbel-throw (SPDT) Relais, beschikbaar van SparkFun (2 dollar per stuk).
  • Twee N-kanaal MOSFETs, beschikbaar van SparkFun ($1 per stuk)
  • Man-vrouw jumper kabels. 10-pack is beschikbaar van SparkFun ($4). Deze kabels hebben een contrasteker waarmee u verbinding maken met de Raspberry Pi de (mannelijke) GPIO (General Purpose Input/Output) pinnen, en een andere stekker die kan worden geduwd in een solderless breadboard.
  • Man-man jumper kabels of 22 AWG solid-core hookup draad voor breadboard verbindingen tot stand brengen. Ik verkies het gebruiken van hookup draad omdat u de draden tot een kortere lengte knippen kunt en uw circuit minder rommelig is, maar ofwel zal werken. U moet ongeveer 15 verbindingen voor het project, zodat een interne 10-pack van draden niet genoeg is. SparkFun heeft een verscheidenheid van jumper draden beschikbaar, zoals premium draad ($4 voor 10-pack) of standaard draad ($5 voor 30-pack). Ze hebben ook een verscheidenheid van kleuren van solid-core hookup draad ($3 per spoel).
  • Solderless breadboard. Ik heb dit een van SparkFun ($5) maar er zijn tonnen van breadboard opties daar. U kunt ook perf board, als je weet wat je doet en willen om te solderen een permanent circuit.
 • Hardware
  • De adapter van het draadloze stopcontact met afstandsbediening. Ik gebruikte een "Utilitech Outdoor Wireless Outlet", onderdeelnummer 0357410, dat ik in-persoon op een Lowe's ($10 kocht). Helaas heb ik een harde tijd vinden van een link naar dat exacte product overal online. U moet zitten kundig voor volgen mijn procedure elke één-kanaals afstandsbediening met aparte knoppen voor aan / uit (u de instructies om te werken voor een afstandsbediening met een enkel knevel aan/uit knop of meerdere kanalen kan aanpassen, maar ik zal niet bieden deze routebeschrijving). Bijvoorbeeld, dit een van Home Depot of deze van Amazon.
  • Kerstverlichting van uw keuze (prijs varieert). Vergeet niet om aandacht te besteden aan de etiketten over hoe vele onderdelen die u op een enkel stopcontact aansluiten kunt.
 • Hulpmiddelen
  • Multimeter met continuïteit-test functie. Ik heb dit een van SparkFun ($15).
  • Niet verplicht, maar ik hou van banaan aan alligator clip adapterkabels ($4). Deze laat u clip uw multimeter aan spullen en laat je handen vrij om te werken, in tegenstelling tot met behulp van tips van de sonde. U kunt deze ook krijgen sonde-tip-tot-alligator-clip adapters van Radio Shack ($3).
  • Soldeerbout en het soldeer. Ik heb dit variabele temperatuur ijzer uit SparkFun ($45) en gebruik hun loodvrije soldeer ($8).
  • Draad strippers - alleen nodig als u van hookup draad in plaats van jumper kabels gebruikmaakt. Dit zijn de beschikbare all over de plaats, maar omwille van de consistentie dat hier is een paar van SparkFun ($5).
  • Schroevendraaier en/of utility mes. Type zal afhangen van de draadloze afstandsbediening voor uw outlet. Sommige hebben een schroef te Verwijder de achterste cover (mijne had een klein hoofd Phillips), maar anderen zijn verzegeld en u zult moeten barsten ze open.
  • Totale kosten

   De totale kosten van dit project zal variëren nogal een beetje afhankelijk van wat u hebt al beschikbaar. Hier zijn de ruwe totalen voor de bovenstaande subsecties:

   Raspberry Pi: $150
   Route: $23
   Hardware: $20
   Tools: $77

   Dus, als je al een Raspberry Pi setup, een elektronica-werkbank met een soldeerbout, vrije breadboard en jumper draden etc. en sommige Kerstverlichting, zal dit project be pretty goedkoop (waarschijnlijk onder $20). Als je letterlijk alles gloednieuwe koopt, is het bijna $300. Maar natuurlijk, alle van deze hulpmiddelen zullen in de toekomst goede investeringen voor andere projecten - hopelijk u hen niet zou kopen net voor dit!

   Nu, openen naar de volgende stap aan de slag kraken en hacken uw draadloze afstandsbediening.

 • Gerelateerde Artikelen

  Bouwen van robots met Raspberry Pi en Python

  Bouwen van robots met Raspberry Pi en Python

  het doel van deze tutorial is zodat u kunt beginnen met programmeren met Python om te controleren uw robots van de Arduino met een Raspberry PI. We gaan over de basics zoals installatie en enkele eenvoudige voorbeelden om te controleren uw robot van
  Draadloze Multi-Channel Voice-Controlled stopcontacten met Raspberry Pi

  Draadloze Multi-Channel Voice-Controlled stopcontacten met Raspberry Pi

  Update van 2/11/2014: dank aan iedereen die gestemd voor dit project in de Raspberry Pi-wedstrijd!Dit project is een combinatie van verschillende middelen van het verschil:Mijn single-outlet-vergrendelingsbeheerproject met Raspberry Pi en Python, oor
  Dim een LED met raspberry pi 3 en python

  Dim een LED met raspberry pi 3 en python

  Hallo! Ik ga u tonen hoe te een LED met Raspberry Pi dim.Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk/BEGINNER.Stay tuned voor de volgende instructables!Stap 1: Wat hebben we nodig?Hallo! Ik ga u tonen hoe te een LED met Raspberry Pi dim.Moeilijkheid: gemakkelijk
  Internet van dingen met Raspberry Pi - 1

  Internet van dingen met Raspberry Pi - 1

  Toen ik was nieuw voor IOT (Internet van dingen), zag ik dat er nauwelijks tutorials die eenvoudig genoeg voor een beginner om te begrijpen en waren waren uit te proberen. Er was ofwel te veel technisch jargon, of de hardware te ingewikkeld was.Dus n
  Pompoen - verandering LED kleur via Twitter met Raspberry Pi - IoT Tweet

  Pompoen - verandering LED kleur via Twitter met Raspberry Pi - IoT Tweet

  Het hoofddoel van dit Instructable is te leren hoe te gebruiken Twitter API om te trek tweets in uw python code, zodat u real time-gegevens in uw projecten gebruiken kuntNa deze Tutorial zult u vertrouwd zijn met:Raspberry Pi Blink LEDTwitter's Apps
  Home Temperatuurbewaking met Raspberry Pi en Thingspeak (met BMP180)

  Home Temperatuurbewaking met Raspberry Pi en Thingspeak (met BMP180)

  Het is de leeftijd van de IoT.Each dag meer en meer mensen zijn hun apparaten aansluiten op de wolk. Het leek zo doet onrecht aan de temperatuur/druk-sensoren en een raspberry pi B + (een bijna 1GHz opgepompt beest) die lagen rond de tafel van de com
  Mensen Counter bijgewerkt met Raspberry Pi

  Mensen Counter bijgewerkt met Raspberry Pi

  Dit is een bijgewerkte versie van de UbiMaker Open Source mensen teller met nieuwe scripts.Waar ik fouten gemaakt heb, zal ik hen, merken, in de hoop dat u hoeft niet hetzelfde te doen!Mensen-tellers zijn een bijzonder nuttig instrument voor biblioth
  Internet van dingen met Raspberry Pi-2

  Internet van dingen met Raspberry Pi-2

  Dit is een vervolg op mijn vorige instructable Internet of Things met Raspberry Pi - 1.(Als u niet bekend met webservers, PHP coderen en de basisconcepten van IOT bent, je moet waarschijnlijk gaan door deel 1 eerste.)In de vorige instructable, we opz
  Domotica met Raspberry Pi, Arduino, Domoticz, MySensors.

  Domotica met Raspberry Pi, Arduino, Domoticz, MySensors.

  Hallo collega-makers,Dit is mijn eerste Instructable op Home Automation. Het idee is het bouwen van een controller en draadloze knooppunten controle en monitor.Na een heleboel hit en proef met veel verschillende controllers zoals OpenHab, DomotiGa, g
  IR afstandsbediening met Raspberry Pi zonder LIRC

  IR afstandsbediening met Raspberry Pi zonder LIRC

  Ik wilde krijgen een IR externe input voor de Raspberry Pi. Ik manged om LIRC geïnstalleerd en getest. Alles was ok, behalve de allerlaatste stap. Toen ik wilde de externe sleutelwaarde van IR doorgegeven aan Python programma doorgeeft niet het corre
  How to turn een USB-camera met Raspberry Pi in een Onvif IP Camera?

  How to turn een USB-camera met Raspberry Pi in een Onvif IP Camera?

  IntroductieDit instructable, zullen we een nieuwe interessante Camera oplossing, die nooit eerder hebben gezien! Ik zou willen tonen u hoe u verbinding kunt maken uw USB-camera en de Raspberry Pi met Camera SDK. Het doel is om te zetten uw webcam aan
  Een kopie van uw foto's en video's in uw Androïde telefoon verzenden met Raspberry Pi via Bluetooth

  Een kopie van uw foto's en video's in uw Androïde telefoon verzenden met Raspberry Pi via Bluetooth

  IntroductieDit instructable gebouwd op een eerder instructable "Turn Raspberry Pi in een Bluetooth-apparaat' die ik heb gemaakt.De foto's en video's op mijn Android telefoon back-up automatisch naar Google + foto wolk. Ik wil echter een kopie opslaan
  $10 slimme camera met Raspberry Pi

  $10 slimme camera met Raspberry Pi

  LIVE DEMO in de serverkamer op Naran.De meeste van ons hebben een of twee ongebruikte USB webcams rondslingeren in onze huizen. Maar die camera's zijn vaak het verzamelen van stof als hun nu verouderd en hebben beperkte mogelijkheden.Sommige mensen z
  DIY RTC DS1307 Module en gebruik met Raspberry Pi

  DIY RTC DS1307 Module en gebruik met Raspberry Pi

  Hallo vrienden,Na veel onderzoek kwam ik bouw mijn eigen RTC met behulp van DS1307.Mij zal zitten using mijn RTC met Raspberry Pi.Ik zou hebben gekocht een module, maar dat was veel te duur... dus heb ik besloten om mijn eigen te bouwen.Laat aan de s