Combinatieslot sieraden doos


dit is een handgemaakt, Letterslot sieraden doos. Het kostte me ongeveer 3 weken te ontwerpen en bouwen. Deze sieraden doos beschikt over afgeronde vak gewrichten, Victoriaanse hardware, een aangepaste afwerking, benadrukt hout (zodat het lijkt oud) en een hand gesneden combinatieslot systeem dat zal wegblazen wie het ziet. En een van mijn favoriete onderdelen is dat de combinatie kan worden gewijzigd op elk moment!

De box is 14" breed, 8" diep en 6" hoog.

Het oorspronkelijke idee voor de "locking" mechanisme kwam uit het boek 'The Complete Boy monteur' van Popular Mechanics.  Ik kocht het boek ongeveer een jaar geleden voor projectideeën die mijn kinderen zou kunnen werken op. Het is in feite een verzameling 'maker' artikelen die zijn verschenen in hun tijdschrift in de afgelopen 100-ish jaar en op een loutere $14 I highly recommend het voor elke Maker-Families daar. (ref: boek link voor Amazon)

Toen ik zag de "locking" mechanisme, wist ik dat ik moest iets om op te nemen het bouwen. En wat een betere manier om uit te proberen een willekeurige cool idee uitzien dan bouwen iets even afkoelen voor mijn vrouw om te winnen sommige brownie punten... het is een win-win.

Toen ik dit gebouwd, wij bij mijn inlaws voor een tijdje tijdens de overgang van een huis woonden en ik had geen was toegang tot veel van mijn gereedschap, dus sommige van de 'box' werken een beetje ruw. Bijvoorbeeld: Ik gebruikte een regelmatige mes op een 10" tablesaw te snijden alle van de gewrichten van de vak - niet iets wat ik zou aanraden.

Ik ben van plan op het bouwen van een versie v2.0 van dit vak, zodra onze Canadese winter voorbij is (mijn nieuwe winkel is niet verwarmd) en zal na een stapsgewijze ergens later in het voorjaar.

Vak Details

Ik hou van de hele steampunk genre maar nog moeten bouwen alles wat betrekking heeft. Ik dacht dat dit zou een goede gelegenheid aan de slag en geprobeerd om het vak een 'antieke' steampunk-gevoel.

Bouw

  • Het vak bestaat voornamelijk uit 1/2" berken multiplex. Ik gebruikte een geripte neer spar 1 x 2 voor de binnenkant van het deksel (om te bieden een ruimte voor de "locking" mechanisme)
  • De finish is een aangepaste vlek, ik zal hieronder informatie te verstrekken.
  • Sluis combinatie wijzerplaten zijn handgemaakt. Ik gesneden de wijzerplaten uit de dezelfde multiplex als het vak.
  • Binnen lock mechanisme bestaat uit 1 x 2, 3/8" vastpennen en gesneden multiplex.
  • De metalen knop en leeuwen hoofd zowel kwam van Home Depot en kost ongeveer $4 voor het paar.

Eerst, maakte ik het vak. Dit was de meest ongecompliceerd baan: meten van de vak gewrichten en zeer, zeer zorgvuldig snij ze op een tablesaw. Ik heb veel ervaring met tablesaws en ben zeer comfortabel om hen heen. Ik adviseer dit niet voor de meeste mensen. Ga naar home depot en krijg die een fijne tand trekken zag gebruiken en opslaan van je vingers!

Voor de deksel scheurde ik naar beneden een 1 x 2 en miterer de hoeken @ 45 graden. Dit is om te geven wat diepte aan het deksel voor het "locking" mechanisme tot rust binnen. Op de volgende versie, ik ben van plan op deze sectie omsluiten, zodat het 'verborgen is', maar ik wilde om te pronken met het slot de eerste keer rond.

Het vak is groter dan ik wilde, maar het was alles naar het huis van de vergrendeling. Nu dat ik hoe het te bouwen weet, is de volgende versie zullen een beetje kleiner.

Once upon a time, werkte ik met een meubelmaker die gebouwd nieuw, antieke keukens en geleerd hoe te maken kijken oud hout. Er zijn een heleboel geweldige technieken en misschien zal ik sommige instructables post over het onderwerp. Voor dit vak had ik mijn kinderen 'Benadrukken' het hout eerst. In wezen bestond dit voor hen een gereedschapskist vol met diverse metalen gereedschappen en vraagt hen om het nieuwe vak geslagen. Ze gebruikt hamers, schroevendraaiers, slagmoersleutels enz en hadden veel plezier.

Na het schuren alles neer, toegepast ik een aangepaste 'antiquing' vlek die ik maak. In wezen de looistoffen in het hout oxideren na verloop van tijd, dit is onderdeel van wat oud hout een unieke uitstraling geeft. U kunt dit proces versnellen door het toepassen van verschillende chemische stoffen die met de tannines samenwerken.

Het recept dat ik voor deze vlek gebruikte was: 1 handvol roestige metalen nagels, diverse gebruikte theezakjes en sommige kolen uit onze open haard - zet ze allemaal in een grote glazen pot met azijn. Na een paar dagen gewoon wrijf de vuile azijn in uw hout met een doek. meerdere malen van toepassing. De geur van azijn verdwijnt binnen een paar uur.

Hoe langer laat je de metalen zitten in de azijn, hoe donkerder de vlek krijgt. Het ziet er fantastisch - vooral rond die 'benadrukt gebieden'.

Lock mechanisme

Ik ging via een veel trial and error met het slot mechanisme. Oorspronkelijk kocht ik messing Victoriaanse-achtige knoppen te gebruiken voor de combinatie wijzerplaten, maar gewoon niet kon achterhalen hoe te laten functioneren.  Ik wilde ook de vergrendeling deel te zijn van metaal, maar nogmaals, kon niet helemaal uitzoeken tijdig. Te zijn opgetrokken weer het eens, heb ik sommige ideeën te verbeteren op v2.0.

De combinatie wijzerplaten op boven zijn twee stukken van ronde geslepen lgs, verlijmd (oorspronkelijk waren ze beiden ronde, maar het leek amateur, dus ik het divots uit de bovenste cirkel daarna gesneden. Ik gebruikte een dril met verschillende grootte cirkel frezen voor dit.

Eenmaal klaar, boor een gat door het midden en bang door middel van een houten deuvel. Lijm deze samen. Aan de binnenkant is een ander cirkel gesneden stuk van ply dat het stokje in past. Doen niet het stokje aan deze cirkel lijm, maar de pasvorm moet heel knus. Snijd een groef in de lgs voor de vergrendeling stokjes.

De rest van het mechanisme is gewoon een stuk van 1 x 2 hout met 3 stuks van vattenproducenten gelijmd-in die lijn omhoog met de cirkels van multiplex. Er is een kleine bout die hecht dit stuk aan de koperen knop op de top van het vak, dat dia's de "locking" mechanisme heen en weer ongeveer 1.5".

Zoals u in de foto's zien kunt, zijn er ook twee kleine rechthoekige stukjes triplex bovenop de 1 x 2. Dit is de werkelijke sluis. Dit zijn de kleine inzet, met puntige uiteinden die line-up met kleine gaatjes geboord ik aan de binnenkant van de doos.

Dus het concept is, dat wanneer de knop afglijden naar de buitenkant van de doos, die kleine stakes in contact treden met de gaten geboord in het vak en het deksel niet geopend. Wanneer u Schuif de knop naar het midden van het vak, het deksel opent, maar u kunt dit niet tenzij de wijzerplaten bovenop correct zijn ingesteld, zodat de houten stokjes aan de binnenkant van de doos te glijden in de groeven gesneden in de kringen van de koordlagen binnen!

Ik hoop dat alle zinvol... Dit is mijn eerste 'Picture' instructable!

Mij tweedehands een houtgestookte kit voor brandwond 'dot' getallen in de wijzerplaten.

Ook is de reden u geen lijm in de kringen van de koordlagen binnen het vak, zodat u de combinatie later kunt wijzigen. Ik laat mijn vrouw haar eigen combinatie voor dit vak, die vrij koel was kiezen. Om het te veranderen later, u gewoon pop uit de lgs cirkels, Verdraai de draaiknop op boven naar het nieuwe nummer en de cirkel lgs opnieuw koppelen, zodat het op één lijn staat met de vergrendeling mechanisme stokje.

Volgende keer ben ik van plan over het gebruik van kleinere metalen staven in plaats van houten deuvel; Hierdoor zal me om meer nummers op de top van de wijzerplaat.

Gerelateerde Artikelen

CNC sieraden doos

CNC sieraden doos

Dit is een 2.5D ontwerp voor een CNC-router gemaakt van walnoot met aluminium inleg en deksels. Het ontwerp speelt met de positieve en negatieve ruimte van twee overlappende driehoeken, en heeft een swoopy lijn waarin zowel de inlays en de handgrepen
DIY papier ambachten: Origami sieraden doos Tutorial

DIY papier ambachten: Origami sieraden doos Tutorial

Dames! Dit eenvoudig Paper Craft is speciaal voor jou! De fantastische Origami sieraden doos is super eenvoudig, nuttig, neemt niet veel van uw tijd om te worden gemaakt en ook is een van de Beste Huis DIY projectideeën die je ooit kunt ondernemen. D
Antieke sieraden doos en hanger

Antieke sieraden doos en hanger

keer kwam ik een antiek Bureau, allemaal kapotte omhoog, wachten op de vuilniswagen. Het was triest om het te zien er omdat ik vertellen kon, dat het was een keer erg leuk. Door het zoeken van bureaus die leek net als het ik dacht dat het werd gemaak
Houten sieraden doos gedraaid

Houten sieraden doos gedraaid

Ik geniet echt van het maken van dingen die ik als geschenk, beste van alle een geschenk voor mijn vrouw geven kan. Deze houten kist is bedoeld om te houden van haar armbanden binnen en meerdere ringen op de top. A voornamelijk kommen te maken zodat
DIY sieraden doos

DIY sieraden doos

Meisjes graag eigen unieke sieraden dozen. U kunt gewoon vakken vorm juweliers kopen, maar als kunt u uw eigen sieraden doos het uniek zal zijn. Dit instructable toont u hoe te maken van een eenvoudig, gemakkelijk en mooie sieraden doos van karton. M
Muzikale sieraden doos

Muzikale sieraden doos

ik wil een cadeau voor mijn vrouw, dat betekenen dat zou meer dan alleen uit te gaan en kopen iets. Deze YouTube- video was de inspiratie voor mijn muzikale sieraden doos. Ik heb verschillende dingen anders dan de auteur deed, maar het leidde tot het
Houten sieraden doos lasered

Houten sieraden doos lasered

Achtergrond:Voor dit vakantieseizoen dacht ik dat het zou een geweldig idee om een zeer gepersonaliseerde gift. Ik voelde dat een juwelendoos kan een onvergetelijke gift voor dat speciaal iemand. Dit is een leuke kleine project dat iedereen kan maken
Lamp & sieraden doos combo

Lamp & sieraden doos combo

Ik wilde een cadeau voor mijn vrouw die had zowel praktische als unieke kenmerken. Het resultaat is deze lamp en sieraden doos combinatie. Ik wilde ook een verscheidenheid van houtbewerking-schrijnwerkerij types interessanter te maken het project opn
DIY kokos Shell sieraden doos

DIY kokos Shell sieraden doos

Ik ben in het rustieke bewerken deze dagen. Ik heb sommige rustieke thuis decors voor mijn moeder, en deze keer heb ik geprobeerd om een kokosnoot shell sieraden doos. Het is echt makkelijk te maken en ziet er leuk. Ik ben niet erg goed in het geven
Gitaar versterker van sieraden doos

Gitaar versterker van sieraden doos

ik pakte een goedkoop, houten juwelendoos uit een lokale ambachtelijke winkel voor ongeveer $5 een tijdje terug, en het heeft het verzamelen van stof op mijn bureau sindsdien. De laatste tijd ik heb gegroeid moe van het kijken en hebben besloten dat
Traditionele sieraden doos

Traditionele sieraden doos

Sieraden doos is een must-have item in een Bruidssuite trousseau, die zij gebruiken kan voor het opslaan van alle haar sieraden en zelfs samen met haar te nemen onderweg. Jewelry Boxes Jewelry boxes bevatten meestal verschillende kleine compartimente
Een kussen van de Pin uit een Vintage sieraden doos of een kopje koffie te maken

Een kussen van de Pin uit een Vintage sieraden doos of een kopje koffie te maken

dit is een snelle en gemakkelijke manier om een pin-kussen. Hierdoor zou een geweldig cadeau voor iedere liefhebber van naaien. Het duurt slechts 10 minuten en ziet er schattig als een knop wanneer u klaar bent!Stap 1: Wat moet je Wat u nodig zult he
Tonijn kunt sieraden doos en papieren parels

Tonijn kunt sieraden doos en papieren parels

dit is de perfecte reizen grootte sieraden doos. Het werkt ook goed voor houders van een paardenstaart. De supplies die u nodig heeft voor de kleine doos zijn: 1 blikje tonijn, (5 oz,) hete lijm pistool en lijm stokken, granen box, naald en draad, sc
Bewerking van een stalen sieraden doos

Bewerking van een stalen sieraden doos

Ahh, de onconventionele dingen die we voor de liefde doen. Ik maakte deze sieraden doos voor mijn vrouw voor Valentijnsdag. Nu alles wat ik moet doen is iets om te zetten in het maken.Om het te maken gebruikte ik een elektrische geleider connector, p