2600 farad condensator zaklamp


UPDATE:

Mijn nieuwste 400 farad super condensator zaklamp gemaakt met de nieuwste gemakkelijk beschikbare componenten hier:

______________________________________________________________

Deze "how to" behandelt voornamelijk de 2600 farad condensator "zaklamp" Ik heb gemaakt (geen batterijen). Ik zal niet veel detail ingaan op hoe om het te maken met betrekking tot de details zoals "cut deze cirkel grootte uit dit soort kunststof" "vier hier boorgaten". Wat ik zal geven is eenvoudige schakelschema's en toelichtingen samen met enkele foto's die voldoende informatie bieden zal om een van deze zaklampen. Uw "zaklamp" ziet er waarschijnlijk anders dan de mijne afhankelijk van wat u als een behuizing uit. Deze kun je in een chassis doos of een doos van de lunch of een tool box of een schoenendoos. U kunt zelfs lijm deze aan een stuk hout. In ieder geval nog zul je een bruikbaar bron van licht voor TWCS of TEOTWAWKI (geen raster? Geen probleem). Zoals u dat ik gebruikte de ontwerpfilosofie "LEGO zien zult" toen ik mijn gebouwd. Ik ding dat snap samen met een verscheidenheid aan gemakkelijk verwisselbare onderdelen. Ik ben van plan op doen stekker in upgrades, zoals nieuwe technologieën ontstaan. Ik wil niet te moeten het scheuren en rewire mijn zaklamp gewoon om te proberen iets nieuws. Naast het verstrekken van het basisontwerp zal ik ook voorstellen sommige opties voor het opladen en de opties voor station circuits en LEDS. Ik zal ook een beetje van testgegevens verstrekken zodat u beslissen kunt als dit project de moeite waard is.
Een laatste ding voordat u aan de slag, als u denkt dat u zou willen maken van een van deze someday, kunt u een paar condensatoren kopen nu eerder dan later. Ik kocht twee van de 2600 farad condensatoren eerder dit jaar, toen ze te koop waren. Ik heb ze voor onder $10,00 elke. De individuele 2600 farad condensatoren zijn momenteel niet beschikbaar van elektronische Goldmine. Vanaf dit het schrijven kunt u kopen twee van hen verdronken samen voor $34,00 (exclusief verzendkosten). Wie weet wat de kosten of beschikbaarheid in de toekomst zullen. Hier is de link voor de condensator-pagina:
http://www.GoldMine-Elec-Products.com/Products.asp?Dept=1471

2600 farad zaklamp

Dit project bestaat uit drie verschillende delen:
De power supply /charger.
De condensator behuizing en bedrading
De LED Driver Circuit
Laten we beginnen met de behuizing en de bedrading. Ik had dit soort sanitair deel gebruikt (zie foto's) voor een ander project, en gelukkig de condensator passen daarin. Ik maakte de ronde van plastic vaneengaan voor de twee uiteinden en bekabeld het, per het bedradingsschema. De testpunten worden gebruikt om te controleren wanneer de condensator volledig is opgeladen. Als u gebruik maken van deze functie moet u een volt meter. Als u elektronische schakelingen bouwen reeds u waarschijnlijk een van deze. Ik koos voor een RCA (fono)-stekker voor de output van de condensator. De luidsprekeraansluiting met de lente geladen contacten is de ingang voor het opladen. U kunt om te gaan met de gemeenschappelijkere vat connector voor ingangsvermogen. Heb ik besloten tegen dit om te voorkomen dat inpluggen in de verkeerde voeding. Ik ben van plan op het maken van een gepolariseerde 3-pinsconnector aansluiten op de luidsprekeraansluiting. De behuizing heeft ook een aan/uitschakelaar. (gemakkelijk tot nu toe).
Volgende laten we eens kijken hoe de condensator opladen. Het belangrijkste ding dat je niet wilt doen is over kosten van de condensator. Als u de condensator op een stroomvoorziening aansluit, minder dan de maximale nominale spanning levert, kunt u het hele dag lang aangesloten laten. U moet niet aansluiten op een voeding die een spanning hoger dan de maximale spanning van de condensator leveren zal. Deze condensatoren kunnen worden opgeladen met een zeer hoge stroom en een zeer hoge stroom kunnen leveren. Zo hoog in feite dat u kleine gauge draad en printplaat sporen kan smelten. Wees voorzichtig. Korte niet uit één van deze condensatoren. Het zou heel zenuwslopend zijn tenzij u zeer grote sparks (denk boog lasser) verwacht. Bescherming van de ogen tijdens de vergadering zou in feite niet een slecht idee. U kunt een kijkje nemen in de data sheet voor elke condensator die u snel gratis voor de maximale stroombereik wilt. Verblijf binnen de maximale spanning van de condensator zal helpen verzekeren van decennia zo niet levensduur van LED runtime met minimale aantasting van de prestaties.
Aangezien de bestemming van deze zaklamp (onder andere) is om te verzekeren dat heb ik op zijn minst enige beschikbare verlichting als het elektriciteitsnet tijdelijk off-line wordt en als ik moest hypothetisch opraken van de batterijen. Niet dat ik voor vele batterijen gebruiken zal aangezien ik heb drie condensator zaklampen. Dus besloten heb ik om het gebruik van een zonnepaneel opladen van de condensator. Heb ik besloten om te gaan met een panel van 5 watt omdat ze relatief goedkoop zijn. Ik wachtte voor een verkoop op Solar UL en kocht een:
http://www.ul-Solar.com/default.asp
Ik koos voor de verstelbare regulator van de LM317T te beperken van de batterij spanning tot 2,47 volt. Hier is een link voor een LM317 weerstand calculator:
http://www.dimovi.net/Toma/stuff/LM317.htm
Vergeet niet om de uitgangsspanning test nadat u draad dat het omhoog aangezien de werkelijke spanning de regelgever steekt afwijken van wat de calculator zegt dat het moet zijn. By the way zijn mijn weerstand van de werkelijke waarden die worden gebruikt niet 200 Ohm. Ik moest lagere waarde weerstanden samen om in te bellen 2,47 volt aansluiten. Ook als u in 2,47 volt in de rekenmachine typt toont twee weerstanden in het bereik van 240 ohm. Ik gebruikte een grafiek uit een andere website surft. Wat bepaalt de uitvoer van de regulator is de verhouding tussen de twee weerstanden.
Ik omvatte ook een 6 ohm huidige beperkende weerstand om te voorkomen dat de lader laden beneden het zonnepaneel teveel. Een weerstand van 5 watt prima zou hebben gewerkt, maar alles wat ik had was s 25 watt weerstand. Ik probeerde de lader aansluiten op een accu en het werkt geweldig, maar de regelaar wordt warm frituren sinds het is 80% van de ingangsspanning afbranden. U kunt met een ac-adapter Voedingsstroom aan de regulator-circuit. Als je met een lagere spanning kunt u het minimaliseren van het probleem van de warmte. Een hogere huidige adapter zal zitten hulpvaardig snel opladen van de condensator. Wat tweaken van de huidige grenswaarde weerstand kan nodig zijn. Ik ben van plan in de toekomst proberen een 6 volt-panel. Ik zal ook een dc naar dc converter proberen als ik een uitverkoop / voor goedkoop vinden kan. By the way, werkt mijn lader ok zelfs op bewolkte dagen aangezien ik ben bijna alle de spanning toch afbranden.
Volgende laten we eens kijken naar het LED driver circuit. Heb ik besloten om te gaan met een condensator (2,5 volt) in plaats van twee in serie want mijn zaklamp zou te groot. Ook, de capaciteit wordt gesneden in de helft met twee condensatoren in serie. Daarnaast zijn er tal van manieren om LEDS op minder dan hun nominale spanning. Ik maakte een zaklamp die gebruikmaakt van een 1/2-watt mag licht LED upgrade "kool". Het heeft een klein gebouwd in circuit, zodat het op twee tot zes batterijen draaien kan. De lamp kan rechtstreeks worden aangesloten op de condensator, maar heb ik besloten om een variabele weerstand in het circuit te controleren van helderheid en uitbreiden van de bewerkingstijd. De lamp doet niet stak zoveel licht met 2,5 volt als met 3 volt (2 batterijen) maar het stak een bruikbare hoeveelheid licht en het is zo gemakkelijk te gebruiken in dit circuit als elke LED. Hier is de link naar de upgrade van de LED:
http://www.niteize.com/Collections/Flashlights/Products/LED-Upgrade-Kit-cd-Cell
Ik maakte een andere zaklamp met een Joule dief-circuit. Enkele zeer slimme draads hoofd (slimmer dan deze toch) kwam met een circuit voor het aandrijven van een LED off van een batterij die is eigenlijk dood. Er zijn verschillende varianten op het circuit, dus het is moeite waard te kijken rond enkele van hen voordat springen. Wellicht moet het maken van een spoel, maar het is gemakkelijk. Hier zijn een paar links:
http://www.ledsales.com.au/kits/joule_thief.PDF
http://www.evilmadscientist.com/article.php/joulethief
http://www.joulethief.com/Kit.php
http://www.emanator.demon.co.uk/bigclive/Joule.htm
Aangezien het circuit dat ik gebouwd werd ontworpen om te draaien op voegde minder dan 1-1/2 volt ik een huidige beperkende weerstand en een variabele weerstand.
Voor de 2600 farad zaklamp uit elkaar nam ik een zonne-aangedreven gazon licht. Ik gebruikte het type dat geen foto-cel (alleen de zonnecel) op te sporen omgevingslicht en de LED inschakelen als het donker is. Als u een met een foto-cel u testen moet of kortsluiting van de draden die samen naar de foto-cel maken het verblijf van de LED op de hele tijd. Ik kreeg mijn gazon lichten voor goedkope toen ze op de verkoop vorig jaar aan het einde van de zomer gingen. Zoals je kunt zien uit de tekening van het circuit is alles wat je doet:
Helemaal bij het nemen van de zonnecel uit het circuit.
Aansluiten van de output RCA aansluiting naar waar de led was (het einde van de led afgesneden en soldeer tot de leads).
Aansluiten van de condensator in het circuit waar de batterij gebruikt om te gaan.
Oh ja, en het toevoegen van een huidige beperkende weerstand aangezien u het circuit op meer dan 1,5 volt om te beginnen worden uitgevoerd.
Ik voegde ook een hoog laag schakelaar en de weerstand.
Kan je een heleboel tweaking van weerstanden waarden. Ik probeerde het circuit even met geen weerstanden met behulp van een 10MM, smalle hoek, 4 onderdeel LED. Het was indrukwekkend helder. Ik kan zijn over het rijden. Ik zal moeten proberen dat weer. Mijn selectie van weerstanden brengt meer dan 30 milliampère op een LED met de schakelaar in de hoge positie. Dit is teveel voor vele low-power LEDS. Mij zal zitten using alleen hogere huidige LEDS als de multi-chip van 10mm LEDS of twee en drie LEDS in parallel geschakeld. Mijn persoonlijke favoriet is tot nu toe twee hoge flux-Piranha's in parallel.
Hier is nog een andere manier om te produceren licht met een supercondensator: Ik kocht een paar van de AAA-Rayovac zaklampen van Wal-Mart ($3.00, zie pic). Het metalen deel met de lens, LED en driver circuit kan worden verwijderd.
Door solderen draden aan de contacten, kan deze vergadering worden aangesloten rechtstreeks op een condensator als de condensator wordt opgeladen tot ongeveer 1.6 volt of minder. Als de condensator wordt opgeladen tot een hogere spanning, is een weerstand nodig in het circuit. Ik gebruikte een 10 ohm weerstand voor het testen.
Runtime
Het was mijn doel in het maken van deze zaklamp om een runtime van ten minste 12 uren van bruikbare licht van een volledig opgeladen condensator. Ik begon de proef met de twee piranha LEDS hierboven vermeld, met de zaklamp in de "hoge" modus. Ik testte de huidige gonna de LED door een weerstand van 1 ohm in serie met de led en het meten van de spanning. De spanning over de weerstand wordt gedeeld door de weerstand van de weerstand voor het berekenen van de stroom in het circuit. De huidige was 32 milliampère aan het begin van de test. Dat zou 16ma per LED. Ik testte de huidige na 13 uur en het was 10ma (5 ma per LED). De intensiteit tussen 30 ma en 10ma keek niet zo verschillend. Dit is te wijten aan twee factoren. De meeste LEDS zijn het meest efficiënt op het produceren van licht op ongeveer 7 – 10ma. Door de twee LEDS op 10ma elke dan één voor één 20ma krijg je meer licht. Ook is het menselijk oog geleidelijk minder gevoelig is voor licht als de verhogingen van de lichtintensiteit. Dus, ik ontmoette mijn doel van 12 uur, maar ik bleef de test voor een totaal van 18-1/2 uur. Op dat moment was de stroom in het circuit 7ma en het keek een beetje dimmer. Maar ik bleef over met testen met behulp van de zaklamp (en alleen de zaklamp) zodat een ontbijt eten om 5:30 in de ochtend. Het werkte boete. Ook geprobeerd lezen en het werkte boete hoewel lezing voor een langere periode van tijd zou beter met de zaklamp op 10ma.
Ik denk dat als ik moest lopen van de zaklamp voor een volledige 24 uur mij zou stormloop op voor ongeveer 14 uur op laag en vervolgens overschakelt naar hoge voor 10 uur. Dat is een test voor een andere dag.
12 – 14 uren van runtime tussen lasten moet een raster stroomonderbreking situatie alles wat die ik nodig.
Hier zijn enkele links voor waar u van LEDS kopen kunt:
http://www.niktronixonline.com
http://www.superbrightleds.com
Als u kopen een condensator zaklamp wilt, is hier de link (het kost $179.99. Het heeft 120 minuten bewerkingstijd (60 min @ 90 Lumen, 30 min lumen, 30 min @ 14 lumen). 90 tweede laden tijd):
http://www.511tactical.com/All-Products/Flashlights/Light-for-Life-Flashlight-UC3400.html

Gerelateerde Artikelen

400 farad Super condensator zaklamp.  Deze bouwen. Het is gemakkelijk.

400 farad Super condensator zaklamp. Deze bouwen. Het is gemakkelijk.

Niet zou u graag een flitslicht dat batterijen die gaan een leven lang niet hoeft? Zou het niet geweldig zijn als je hoefde niet te schudden om de paar minuten om het verlicht te houden? Dan is wat je nodig hebt een super condensator zaklamp.Stap 1:U
Mijn aangepaste auto audiosysteem w / playstation 2 draadloze afstandsbediening, 7" inch LCD w / draadloze koptelefoon, LEDS, 5 Farad condensator

Mijn aangepaste auto audiosysteem w / playstation 2 draadloze afstandsbediening, 7" inch LCD w / draadloze koptelefoon, LEDS, 5 Farad condensator

dit is mijn aangepaste gemaakte car audio systeem ontworpen en gebouwd door mij.  Dit is een glasvezel Luidsprekerbox die ik met behulp van een houten frame en fleece materiaal, fiberglas risin gemaakt, lichaam vuller and alot of hard schuren. Ook we
Maak je eigen Super condensator zaklamp

Maak je eigen Super condensator zaklamp

Hi iedereen!BEKIJK ONZE SUPER CONDENSATOR ZAKLAMP KICKSTARTER CAMPAGNE:http://www.Kickstarter.com/projects/172204344/The-Forever-Rechargeable-Talking-Super-Capacitor-f?ref=LiveZoals beloofd, ik heb een super condensator oplader kit waarmee voor de ge
De Super condensator zaklamp met aangepaste lader en spanning Booster

De Super condensator zaklamp met aangepaste lader en spanning Booster

Hallo iedereen!BEKIJK ONZE SUPER CONDENSATOR ZAKLAMP KICKSTARTER CAMPAGNE:http://www.Kickstarter.com/projects/172204344/The-Forever-Rechargeable-Talking-Super-Capacitor-f?ref=LiveIk ben een beetje een fanatiek super condensator, en ik heb tientallen
Condensator zaklamp 2.0 super

Condensator zaklamp 2.0 super

In dit instructable ik zal u tonen hoe maak je een super condensator aangedreven zaklamp.Dit betekent dat je een zaklamp die in enkele seconden en laatst voor ongeveer 15 minuten, afhankelijk van uw condensator laden kan kunt maken.Opmerking: Ik heb
Oplaadbare Handheld condensator zaklamp

Oplaadbare Handheld condensator zaklamp

Tegenwoordig gebruiken de meeste zaklampen winkel gekocht alkaline batterijen voor het aandrijven van hen. Batterij-bedrijven zijn het maken van hun batterijen laatst langer en langer. Na een goede camping reis, zullen de meeste batterijen uitgeput n
93% efficiënte DC naar DC Converter

93% efficiënte DC naar DC Converter

Ik moest een betere manier om het laden van Super condensatoren, zodat ik deze DC-DC omvormer bekabeld. Ik was met behulp van een lineaire toezichthouder die zou hebben werkte prima behalve ik was het reguleren van 12 volt (uit een auto accu) tot 2,5
De uiterst eenvoudige versie van het Super condensator flits licht

De uiterst eenvoudige versie van het Super condensator flits licht

Hi iedereen!BEKIJK ONZE SUPER CONDENSATOR ZAKLAMP KICKSTARTER CAMPAGNE:http://www.Kickstarter.com/projects/172204344/The-Forever-Rechargeable-Talking-Super-Capacitor-f?ref=LiveIk heb onlangs een instructable schreef over hoe maak je een super condens
De condensator Powered Auto

De condensator Powered Auto

het idee van ons project was om een kleine condensator aangedreven auto die zou worden aangerekend door zonnepanelen en ontworpen om zo veel mogelijk gaan op één lading te bouwen.Stap 1: Stap 1: motoren en condensatorenHet eerste wat dat we moesten d
Hoe te laden van een super condensator met behulp van een hand crank dynamo

Hoe te laden van een super condensator met behulp van een hand crank dynamo

Hi iedereen!BEKIJK ONZE SUPER CONDENSATOR ZAKLAMP KICKSTARTER CAMPAGNE:http://www.Kickstarter.com/projects/172204344/The-Forever-Rechargeable-Talking-Super-Capacitor-f?ref=LiveIk ben een enorme super condensator-fan.  Ik ben altijd te spelen met hen,
Laten we leren over Super-condensatoren! (A Practical Guide To Super condensatoren)

Laten we leren over Super-condensatoren! (A Practical Guide To Super condensatoren)

Hallo Instructables Gemeenschap!  BEKIJK ONZE SUPER CONDENSATOR ZAKLAMP KICKSTARTER CAMPAGNE:http://www.Kickstarter.com/projects/172204344/The-Forever-Rechargeable-Talking-Super-Capacitor-f?ref=LiveLET'S TALK ABOUT SUPER condensatoren!Bedankt voor he
Spot Weld iets (zelfs koper)!

Spot Weld iets (zelfs koper)!

Er is honderden lassen Instructables rond, velen van hen vrij goed. Ik schrijf dit hier te delen van een techniek die ik heb ontwikkeld dat werkt heel goed, zelfs op koperen tabbladen (waarvoor het werd ontworpen).De theorie is eenvoudig-ik heb een h
Maak een voedingsconnector voor vervanging van batterij

Maak een voedingsconnector voor vervanging van batterij

na de batterijen ging dood in het midden van een schot met behulp van mijn nieuwe camera met dubbele van het aantal megapixels en functies, ontdekte ik was er geen externe voedingsconnector. Zodra een schot verloren is, het kan voor eeuwig verloren,
Hoe Arm een schaal Model slagschip van kras te bouwen

Hoe Arm een schaal Model slagschip van kras te bouwen

Welkom in de fascinerende wereld van R/C grote GEWEER oorlogsschip bestrijden. Dus wat is precies R/C oorlogsschip bestrijden? Het is een hobby waar schaal model oorlogsschepen, bewapend met lagedruk CO2 kanonnen, brand kleine kogellagers op een tege